Ağbaba, Geçmiş Olsun Malatya

'Riskli Binalar Kontrol Edilmeli,Yeni Facialar Önlenmeli'

PAYLAŞ
Malatya Birlik Gazetesi - MALATYA BİRLİK GAZETESİ

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya  Veli Ağbaba “Sıtmapınarı’nda yaşanılan büyük faciayı can kaybı yaşamadan atlatmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi. Ağbaba, olayın tüm yönleriyle araştırılmasını, şehirdeki eski binaların tekrar çok hızlı bir şekilde kontrolden geçirilmesi gerektiğini kaydetti.

9 Kasım 16.30’da sularında İnönü Caddesi Sıtmapınarı bölgesinde 2 katlı binanın çökmesi sonucu bir faciadan dönülmüştü.21 Kişinin bulunduğu 2 katlı binada 8 kişi kendi imkanlarıyla enkazdan çıkmış, 13 kişi ise arama kurtarma ekipleri tarafından enkazdan yaralı olarak çıkarılmıştı. 13 kişinin 8’i tedavilerinin ardından tahliye edilirken, 1 kişinin yoğun bakımda 4 kişinin ise servislerde tedavisi devam ediyor.

CAN KAYBI OLMAMASI BÜYÜK ŞANS

Yıkımın hemen ardından arama kurtarma çalışmalarını dakika dakika takip ettiğini belirten Ağbaba,” Çok sayıda işyerinin bulunduğu, yaya ve araç trafiğinin çok yoğun olduğu bir bölgede hepimizi derinden üzen bir  olay yaşandı. Bu büyük faciayı can kaybı olmadan atlatmanın mutluluğunu yaşıyoruz.Ancak her zaman bu kadar şanslı olmayabiliriz. Buradan ders çıkarılması,özellikle 1999 öncesi yapılan binalar başta olmak üzere şehirdeki riskli binaların çok hızlı bir şekilde tekrar kontrol edilmesi, çökme ihtimali olan binaların derhal yıkılması gerekiyor.”dedi.

Ağbaba, “Başta yaralı yurttaşlarımız olmak üzere tüm Malatya’ya geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Umarım bir daha böyle facialarla karşılaşmayız” ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN