AFAD İyileştirme Daire Başkanı Mustafa Esin, Vali Aydın Baruş'u Ziyaret Etti

PAYLAŞ
Malatya Birlik Gazetesi - MALATYA BİRLİK GAZETESİ

1-7 Mart Deprem Haftası dolayısıyla AFAD İyileştirme Daire Başkanı Mustafa Esin, Vali Aydın Baruş’u ziyaret etti.
24 Ocak 2020 tarihinde ilimizi de etkileyen Elazığ Sivrice merkezli deprem sonrası yapılan iyileştirme çalışmalarının da değerlendirildiği ziyarette İyileştirme Daire Başkanı Mustafa Esin, “Hem geçmiş olsun dileklerimizi iletmek hem deprem sonrası yapılan çalışmalar hakkında analizlerde bulunmak, yapılan çalışmalar hakkında bilgiler vermek adına Sayın Valimizi ziyaret ettik” dedi.
2021 yılının “Afet Eğitim Ve Farkındalık Yılı” olması sebebiyle deprem bölgesinde bulunan ilimiz ile ilgili değerlendirmelerde bulunduğunu belirten Vali Baruş; “Öncelikle deprem olmak üzere tüm afetlere hazırlıklı olmak üzere İl Afet Risk Azaltma Planı hazırlayacağız” dedi.
Deprem simülatörlerinin etkin kullanımı, vatandaşların simülasyonu tecrübe etmeleri ve çeşitli tiyatral etkinlikler ile vatandaşlarımızda bilinç düzeyinin yükseltilmesi gerektiğini ifade eden Vali Baruş, deprem sonrası iyileştirme çabalarının da ne kadar önemli olduğunu ilimiz bünyesinde tecrübe ettiklerini söyledi. 
Vali Aydın Baruş’a 2021 yılı Afet Çantası hediye eden AFAD İyileştirme Daire Başkanı Mustafa Esin, çanta içerisinde nelerin olması gerektiği hususunda bilgilendirmelerde bulundu.
Her türlü afet riskine karşı her evde bir ‘Afet Çantası’ olması gerektiğini belirten Vali Baruş, vatandaşlarımızın bu konuya önem göstermesini istedi.


Afet Çantası içerisinde olması gerekenler;
Gıda
Yüksek kalorili, vitamin ve karbonhidrat içeren, su kaybını önleyen ve dayanıklı (çabuk bozulmayan) gıdalar (Konserve, kuru meyveler, tahin–pekmez, meyve suyu, vb.).
Önemli belge fotokopileri
Kimlik kartları (nüfus cüzdanı, ehliyet vb.)
Tapu, sigorta, ruhsat belgeleri
Zorunlu Deprem Poliçesi
Diplomalar
Pasaport, banka cüzdanı vb.
Diğer (evcil hayvan sağlık karnesi, vb.)

Giyecekler
İç çamaşırı
Çorap
Yağmurluk
İklime uygun giysiler

Su
Her bir aile üyesi düşünülerek yeterli içme suyu alınmalı.

Hijyen malzemeler
Sabun ve Dezenfektanlar
Diş fırçası ve macunu
Islak mendil
Tuvalet kâğıdı
Hijyenik ped

Diğer malzemeler
İlk yardım çantası
Uyku tulumu veya battaniye
Çakı, düdük, küçük makas
Kâğıt, kalem
Pilli radyo, el feneri ve yedek piller (dayanıklı/uzun ömürlü pil seçilmeli)

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN