Adana'da Arapça Tabelalar Kaldırıldı

ADANA Büyükşehir Belediyesi, kentteki Suriyeli sığınmacıların açtığı işyerlerinde kullanılan Arapça tabelaları kaldırdı.

PAYLAŞ
Malatya Birlik Gazetesi - MALATYA BİRLİK GAZETESİ

Zabıta Daire Başkanlığı Denetim Şube Müdürlüğü'nce gerçekleştirilen çalışmada, şehrin çeşitli noktalarında görüntü kirliliği oluşturan ve Türkçe'nin korunması çalışmalarına zarar veren tabela, led ışık ve posterler söküldü. Uygulama, Suriyelilerin yoğun olarak yaşadığı Kocavezir Mahallesi, Güney Kuşak Bulvarı, 5 Ocak Bulvarı ve kentin farklı bölgelerinde gerçekleştirildi.

Adana Büyükşehir Belediyesi Yaptıysa, Malatya Büyükşehir Belediyesi ’de Yapmalıdır.

Malatya’mızda bulunan Suriyeli ve mülteciler tarafından açılan iş yerlerin Arapça yazıların olması Malatyalı halkından tepkiler gelmeye başladı. Suriyeli ve bazı mülteciler tarafından açılan iş yerlerin Arapça yazılması şimdiden vatandaşlar arasında konuşulmaya başlarken, ileride sıkıntıların olacağını söylediler. Bu sıkıntılar başlamadan yetkililerin bir an önce tedbirler almalıdır.

Suriyeli ve bazı mülteciler tarafından Malatya’da açılan iş yerlerin tabela yazıların Arapça değildi Türkçe yazılmasını Malatyalı ve Malatya’dan yaşayan vatandaşlarımızın taleplerinin olduğun ve bu sıkıntıların ileride yaşanmaması için bir an önce bu yapılan yanlışlardan dönmelidir. Bu görevde tabi ki yetkililerimize düşüyor.

Bu tabela yazısı Adana İlinde yaşmış ve bu Arapça ve değişik yazıların yazılması vatandaştan tepkiler gelince, tabelalar bu iş yerlerinde sökülmüştür.

Malatya’dan yaşayan ve Malatyalıların tek ve ortak sesi bu açılan iş yerlerin tabeladaki yazıların Türkçe olmalıdır. Bu iş yerlerin tabelaların bir an önce kaldırıp ve yerine Türkçe yazıların yazılmasıdır. Burada bu görevde Belediyeler düşüyor. Tabelalardaki yazılan Arapça yazıların yerine sadece Türkçe yazılması ve bu görevde Malatya Büyükşehir Belediyesine düşüyor.

HABERİ PAYLAŞ:

Yorumlar / 1

BUNLARA DA BAKIN