29 Nisan - 17 Mayıs Arası 3 Hafta Tam Kapanma Olacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 29 Nisan 2021 Perşembe akşamı saat 19:00'dan 17 Mayıs 2021 Pazartesi sabah 05:00'e kadar tam kapanma kararı uygulanacak.

PAYLAŞ
Malatya Birlik Gazetesi - MALATYA BİRLİK GAZETESİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısının ardından kameralar karşısına geçti.

Gündeme ilişkin değerlendirmeler yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ardından koronavirüsle mücadele kapsamında alınan yeni kararları açıkladı.

Erdoğan, "29 Nisan 2021 yani perşembe akşamı saat 19.00'dan başlayıp, 17 Mayıs 2021 Pazartesi gününe kadar sürecek tam kapanmaya geçiyoruz. " dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bakanlar Toplantısı'nın ardından yeni tedbirleri açıkladı. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, şunları söyledi: 

Aziz milletim, koronavirüs salgını dünyayı kasıp kavurmaya devam ediyor. Zaman zaman artan, zaman zaman azalan bir seyir izleyerek süren bu salgın krizini ülkemiz ve milletimiz için en hayırlı şekilde yönetmeye çalışıyoruz. Sağlık hizmetleri konusunda hamdolsun herhangi bir sıkıntı yaşanmıyor. 

Vatandaşlarımızın aldıkları sağlık hizmetlerinin kalitesini yükseltmek için ilave adımlar da açıyoruz. Bu çerçevede sağlık uygulama tebliğ listesinde olan işlemlerin tamamı için %10 ile %20 oranında tıbbi malzeme fiyatlarında ise %10 oranında artış yaparak sağlık sistemimizi destekledik. Ayrıca toplamda 115 bin vatandaşımızı ilgilendiren diyaliz hizmetlerinin bedelini %20 artırdık. 

Yine 34 bin vatandaşımızın faydalandı. Çölyak tedavisinin ödeme tutarında şimdi %25 ve ağustos ayından itibaren de ilave %25 artış yaptık. Sosyal Güvenlik Kurumu ülkemize maliyeti 7 milyar TL'yi geçen bu düzenlemeleri milletimize ve sağlık sektörüne hayırlı olmasını diliyorum. 

29 Nisan 2021 Perşembe akşamı saat 19:00’dan 17 Mayıs 2021 Pazartesi sabah 05:00’e kadar tam kapanma kararı uygulanacak. 

Türkiye’de korona virüs hasta ve vefat sayılarındaki büyük artışın ardından tam kapanma tartışmaları da gündeme geldi. Tüm gözler, bugün gerçekleştirilen kabine toplantısından çıkacak kararlara çevrilirken, Cumhurbaşkanı Erdoğan toplantının ardından kamera karşısına geçerek, toplantıda alınan kararları vatandaşlarla paylaştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Avrupa’nın açılmaya başladığı bir dönemde Türkiye’deki hasta sayılarının 5 binin altına inmesi gerektiğini belirterek, vatandaşlardan fedakarlık yapmalarını istedi. 

Erdoğan, “29 Nisan 2021 yani Perşembe akamı saat 19.00'dan başlayın 17 Mayıs 2021 Pazartesi sabah 05.00'e kadar tam kapanmaya geçiyoruz. Bu tarihlerde kesintisiz sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacaktır” dedi.

Peki, tam kapanmanın dışında başka hangi tedbirleri alındı?

Zincir marketlerin pazar günleri kapalı olacağını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Üretim imalat, gıda, temizlik, sağlık gibi alanlarda istisna alanlarda tüm işyerleri faaliyetlere ara verilecek. Yeme içme sektöründe paket servisi verilecektir. Zincir marketler pazar günleri kapalı olacak” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı diğer yasaklar şu şekilde:

“ŞEHİRLER ARASI SEYAHAT İZNE TABİİ OLACAK”

“Şehirlerarası seyahatler izne tabi olacak. Şehirlerarası yüzde 50 kapasiteyle çalışabilecektir. Konaklama tesislerindeki rezervasyonlar istisna teşkil etmeyecektir. Kamu kurumundaki personel uzaktan veya dönüşümlü çalışmaya yönlendirecektir.

Ana okulu, kreş, 8. ve 12. sınıflar dahil tüm kurumlarda yüz yüze eğitime ara verilecek tüm sınavlar ertelenecek. Tarım sektörlerinde ç alışanların faaliyetlerini gereken düzenlemeler ayrıca yapılacaktır.

İhtiyaçlarını karşılamak için sokağa çıkamayan yaşlı veya ağır hastalığı olan vatandaşlarımız vefa ekiplerinden destek isteyebileceklerdir. Kurumlarımız gereken tüm tedbirleri alacaktır. Bu sürecin hedeflediğimiz şekilde sonuç verebilmesi için kurallar en sıkı şekilde uygulanacak, kesinlikle taviz verilmeyecektir. İnşallah bu fedakarlığımızın karşılığını bayram sonrası huzurlu, sağlık ve mutlu günlere ulaşarak alacağız. Rabbim yar ve yardımcınız olsun diyerek hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Kalın sağlıcakla."

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN