Başkan Çakır’a Teşekkür - ALİ EKBER KAYA

Başkan Çakır’a Teşekkür


Mezarlıklarda şöyle bir yazı vardır; Her kul ölümü tadacaktır. Evet her kul mutlaka sırası geldiği gün ölümü tadacaktır. Ülkemizin muhtelif şehirlerinde bulundum. Zaman zaman bulunduğum şehirlerde cenaze törenlerine katıldım. Bu şehirlerin bir çoğunda şunları gördüm; ölmek kolay, rabim emanetini vakti saati geldiğinde alıyor.Evet ama, gel gör ki defin edilecek mezar, mezar yeri bulmak gerçekten çok, ama çok zor. İnsanların üzüntülerini unutup gözyaşlarını içine akıtıp, acaba mezar yerini nasıl buluruz, bu mevtayı nereye defin ederiz dertlerine düştüğünü gördüm.

Ben şuan Malatya’da yaşıyorum, Malatyalıyım. Burada da zaman zaman cenaze merasimlerine gidiyorum. Rahmetli Annem ve Babamın mezarı da Malatya şehir mezarlığında. Ziyaretlerine gittiğimde dilimin döndüğü aklımın erdiği kadarı ile dualar ediyorum. Bu ziyaretlerimde; şehir mezarlığında gezip gözlemliyorum. Bulunduğum diğer vilayetleri göz önüne getirdiğimde iyi ki bu vilayette yaşıyorum. Hata rabbim emanetini alacaksan; Malatya’da al diyorum. Çünkü gerçekten Malatya’mın şehir Mezarlığı; düzen, intizam, işleyiş ve görev anlayışı bakımından Türkiye’de tek örnek vilayettir.

Sistem öyle güzel kurulmuş ki zengin, fakir, sahipli, sahipsiz ayrımı yapılmadan, kurulmuş bir makine gibi düzenli ve muntazam şekilde işliyor. Böyle olunca da insanlar cenazelerine ne olacak nereye defin edilecek tasa ve kaygısı taşımadan vefat edenlerine karşı yapması gereken görevlerini huzur içinde yapıyorlar. Tüm bu olumlu gelişmelerden ve düzgün intizamlı görevlerden dolayı Malatya şehir mezarlığını Malatya halkının hizmetine sunan emeği geçen herkese canı gönülden teşekkür ediyorum.

Burada Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız Ahmet ÇAKIR’ a da görevde bulunduğu sürece taş üstüne taş koyup düzeni nizamı ve yapılacak görevleri aksatmadan en iyi şekilde yaptığı için sonsuz teşekkür ediyorum.

Sayın Başkan hizmet Hak içindir. Hak da hizmetlerinizi kabul etsin. Başarılarınızın devamını diliyorum.

Sayılarımla…

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
14Haz
08Haz
02Haz

Sezar'ın Hakkını Sezar'a

21May
04Şub

Şaibeli Kurultay…