Ateş Düştüğü Teri Yakar Ahh Filistin'im - ALİ EKBER KAYA

Ateş Düştüğü Teri Yakar Ahh Filistin'im


İsrail her zaman oldugu gibi, yine insanlık suçu işledi ve bu gidişle bu suçları işlemeye devam edecek.

Mahsum savunmasız, insanların üzerine ateşler açıp, bombalar yagdırarak katliyam yapan israil" i lanetliyor, yine lanetliyorum.

İsrail' in yaptıgı zulüme, katliamlara bakınca, öldürülen mahsumlara bakınca insan olan, yüreginde insanlık duygus olanın dayanması mümkün degildir.

Bu yapılan katliyamdan sonra, bizim ülkemizdeki, Tv' lere, sosyal medyadaki haberlere yayınlara bakıyorum: herkes bu katliyami kınıyor, lanetliyor, gıyabi namazlar kılıyor, yürüyuşler yapıp bol bol nutuklar atıyorlar.

Peki bu yapılan eylem ve davranışların somut bir neticesi varmı? tabiki yok yok yok.

Zamanla unutulup gidiyor.sonramı, sonra israil yine bildigini yapmaya devam ediyor.

Adamı dövmeye başlamışlar ve devamlı karnına vuruyorlarmış.dövenler adamın karnına vurdukça, dayak yiyen adam durmadan aahh arkam aahh arkam deyip duruyormuş.dayak atanlar, ya biz senin karnına vuruyoruz arkana degilki deyince, dayak yiyen adam demişki: arkam olsaydı siz zaten bana vuramazdınız.

İşte benim Filistin" imin durumuda bu.

Bende işte tam burada diyorumki; hamasi nutuklar atarak, gıyabi namazlar kılarak, yürüyüşler mitingler yaparak, bagırarak çagırarak filistin halkının derdine çare, sorunlarına çözüm bulunmaz.

Dış siyasette karşı taraf yani muatabınız sizde kararlılık, tutarlılık, samimiyet ve güvenirlilik gorürse ona göre davranır.Eger siz mubarrek kandil gecesi ABD tarafından suriyedeki müslimanların üzerine atılan bombaları alkışlar, ABD geç bile kaldi ve ABD" nin yanındayız dersenız, israil filistin" de daha çok katliyam yapar.( siz o ülkeyi yönetenle sorununuz ola bilir.ama ABD' nin attıgı bombalarla müsliman halk ölüyor.hemde mübarrek kandil gecesi.)

Dedimya dış politaka hamasi nutuklarla, oyle bagırıp çagırmakla degil.kararlılıkla, tutarlılıkla yapılır.

Eger israil ve onun kankası ve destekcisi ABD' nin eli kanlı, katil ve zalim olduguna, mahsumları öldürdügüne yürekten inanıp bu insanlık dışı olayları kınıyorsak, eylemlerimizde düşüncelerimizde samimi ve kararlıysak?

Hadi bakalım KURECİK üssünü kapatalım varmısız.

Hadi bakalım. İsraille olan tüm ikili antlaşmaları askıya alalım varmısınız.

Tüm siyasi ve ticari sozleşmeleri durdurup askıya alalım varmısınız.

Hadi bakalım.israilin koruma gücü gibi olan İNCİRLİK üssünü kapatalım varmısınız.

Hadi bakalı.tüm siyasi partilerin temsilcilerini alıp birlik ve beraberlikle KÜDÜS' e gidip dogu Kudus' Türkiye büyük elçligini açalım.açalımki tüm dost düşman kararlıgımız görsün.

Varmısınız.

Saygılar.

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
14Haz
08Haz
02Haz

Sezar'ın Hakkını Sezar'a

21May
04Şub

Şaibeli Kurultay…