Vali Toprak, Turgut Özal'ı Anlamak Konulu Panele Katıldı

8. Cumhurbaşkanı merhum Turgut Özal'ı 'Vefatının 24.Yılında Turgut Özal'ı Anlamak' adlı panele dinleyici olarak katıldı.

PAYLAŞ
Malatya Birlik Gazetesi - MALATYA BİRLİK GAZETESİ

Vali Mustafa Toprak, Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen  8. Cumhurbaşkanı merhum Turgut Özal’ı “Vefatının 24.Yılında Turgut Özal’ı Anlamak” adlı panele dinleyici olarak katıldı.

Malatya Büyükşehir Belediyesi Şehit İbrahim Tanrıverdi Sanat Sokağı’ndaki Sanat Merkezi Salonu’nda Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından organize edilen ve Moderatörlüğünü Mülkiye Başmüfettişi Atilla Şahin’in yaptığı panele Sanayi ve Ticaret eski Bakanı Ali Coşkun ile Ulaştırma eski Bakanı H. Basri Aktan ile birlikte gerçekleştirdiği çeşitli ziyaretler sonrası katılan Vali Toprak, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’dan sonra salondaki katılımcılara hitaben yaptığı konuşmada panelistlere hoş geldiniz diyerek, “Türkiye Cumhuriyetimizin 8. Cumhurbaşkanı Rahmetli Turgut Özal’ımızı anlatacaksınız.

Birlikte yol arkadaşlığı yaptınız, Ülkemizin, Milletimizin Dünya çapında o ezik gibi gözüken, itilmiş gibi gözüken aziz milletimizi dünyaya açabilmek, o mutlu ve müreffeh nokta da vatandaşlarımızı buluşturabilmek adına rahmetli Turgut Özalımızın hangi hamleleri, hangi düşünceleri ortaya koyduğunu, hangi sonuç alıcı odak noktalarda gayret ettiğini sizler, birlikte  çalışma yol arkadaşı olarak ortaya koyacaksınız.

Bize bir kez daha Sayın Cumhurbaşkanımıza rahmet ve minnet duygularımızı ifade etmek düşüyor, bize bir kez daha sizlere teşrifiniz için teşekkür etmek düşüyor.

Tüm Malatya halkı adına hoş geldiniz, şeref verdiniz diyorum, Dünya ülkeleri arasında Ülkemiz adına, milletimiz adına mühür vuran değerli bir şahsiyeti ifade etmekle birlikte bu değerli şahsiyetin Malatya’dan, Malatya topraklarından çıkmış bir evladı olarak Malatya’ya da mühür vuran bir noktada olduğunu ifade ediyorum, bu programa katılımınız için teşekkür ediyorum.” dedi.

Vali Toprak’ın konuşmasının ardından Mülkiye Başmüfettişi Şahin’in Moderatörlüğünü yaptığı ve eski bakanlardan ve Aktan’ın konuşmacı olarak katıldığı  “Vefatının 24.Yılında Turgut Özal’ı Anlamak” konulu panel gerçekleştirildi.

Panel sonrası dinleyiciler ve protokol üyeleri panelistlerle birlikte hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra Vali Toprak salondan ayrıldı.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN