Yeşilyurt Belediyesi'nden Kandil Özel Programı

Polat, 'Hz.Muhammed'i Çok Sevmeye Mecbur Ve Muhtâcız'

PAYLAŞ
Malatya Birlik Gazetesi - MALATYA BİRLİK GAZETESİ

Yeşilyurt Belediyesi, Âlemlere rahmet ve merhamet elçisi olarak gönderilen Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in (SAV) dünyayı şereflendirdiği gün olan 'Mevlid Kandili' için özel bir program düzenledi. Programda konuşan Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, “Mevlid Kandili, Peygamberimizin yaşayışını, hadis-i şeriflerini, mesajlarını yeniden hatırlayıp layıkıyla anlamak için bir fırsattır.“ dedi.

KURAN-I KERİM OKUNDU, İLAHİLER SÖYLENDİ

Yeşiltepe mahallesindeki Şehit Ömer Halisdemir Kültür ve Sanat Merkezinde düzenlenen programda Kur-an-ı Kerim, Mevlid-i Şerif, Kasideler ve İlahiler okunup dualar edildi.

“BARIŞ VE HUZUR İKLİMİNE HER ZAMANKİNDEN DAHA ÇOK İHTİYACIMIZ VAR”

Duygusal bir atmosferin oluştuğu etkinliği takip eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, “Sevgili Peygamberimiz, Hazreti Muahmed'in (S.A.V) dünya Âlemini şereflendirdiği müstesna bir günü idrak ediyoruz. Hz. Peygamber'in doğumunu anlamaktan asıl gaye, evrensel olan nübüvvetini, Kur'an'a dayanan yüce ahlakını, insanlık ve merhametini, insaf ve adaletini, sabır, kerem ve cömertliğini anlamaktır. Ülkemizden başlayarak tüm İslam coğrafyasında ve tüm dünyada şefkat, sevgi, hoşgörü, adalet ve huzur ikliminin hâkim olması dileklerimle bu mübarek gecenin, insanlar arasında barış, huzur ve hoşgörü ortamının gelişmesine vesile olmasını diliyorum.” diye konuştu.

“PEYGAMBER EFENDİMİZ SEVGİ VE İMANI TOPLUMSAL BARIŞIN TEMEL TAŞI YAPMIŞTIR”

Başkan Polat, “Sevgi ve imanı toplumsal barışın temel taşı yapan Peygamber Efendimiz, insanı insan yapan bütün güzelliklerin, ahlâkî erdemlerin odaklandığı bir şahsiyettir. O’nun hayatında bireysel ve toplumsal hayatımızı aydınlatacak güçlü bir ışık, güzel bir örnek vardır.  Dünya genelinde sevgi, kardeşlik, barış ve huzur iklimine her zamankinden daha çok ihtiyacımız var. Çünkü hayatımız, Allah Resulü'nün sünnetine uygun yaşandığında anlam kazanır. Peygamber Efendimiz biz Müslümanlar ve bütün insanlık için, her bakımdan mükemmel ve örnek bir hayat sürmüş, ahlakı, sevgiyi, şefkat ve merhameti, barış ve hoşgörüyü kendi yaşamında en somut şekilde insanlığa aktarmıştır.” diye konuştu.

“PEYGAMBER EFENDİMİZİN BÜTÜN ÜSTÜN VASIFLARI GELECEĞİMİZE IŞIK TUTUYOR”

Âlemlere rahmet olarak gönderilen Hz.Muhammed’i çok sevmeye mecbur ve muhtaç olduklarını hatırlatan Polat, “Duygularında sevgi, şefkat, merhamet ve hoşgörüyü, ilişkilerinde hakkı, doğruyu, güzeli ve vefayı, ibadetlerinde ihlâs ve samimiyeti öne çıkararak gönülleri fetheden, güzellik ve ümit dolu Hz. Peygamber (SAV) bütün varlığıyla bize örnek olmakta, yaşamakta olduğumuz hayata ve geleceğimize ışık tutmaktadır. Cenab-ı Allah Peygamber Efendimiz için ‘Habibim, Resulüm’ demiş, biz kulları olarak ta Kainatın Efendisi olarak dünyayı şereflendiren Hz.Muhammed’i çok sevmeye mecbur ve muhtâcız.  Yüce Allah tarafından insanlığa gönderilen rahmet elçisi, Peygamberimiz Hz. Muhammed’in (S.A.V.) örnek ahlakını anlamayı ve O’nun verdiği mesajları idrak ederek yaşamayı nasip etsin. Aziz milletimizin, hemşerilerimizin ve tüm İslam Âleminin Mevlid Kandilini kutlar, şehrimize, ülkemize ve tüm insanlığa sağlık, huzur, barış ve mutluluk getirmesini Cenab-ı Allah’tan niyaz ederim” diye konuştu.

Program, konuklara kandil simidi ikramının yapılmasıyla sona erdi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN