Yeni Malatyaspor Evinde 3 Denizlisporu: 2 – 0

Yeni Malatyaspor, Denizlispor'u 2-0 mağlup ederek son 5 haftadaki 3. galibiyetini alarak puanını 11'e çıkarttı. Yeni Malatyaspor ilk dakikalarda oynadığı muhteşem futboluyla Denizlispor 2-0 mağlup etti.

PAYLAŞ
Malatya Birlik Gazetesi - MALATYA BİRLİK GAZETESİ

Süper Lig'in 8. haftasında Yeni Malatyaspor, sahasında konuk ettiği Denizlispor'u 2-0 mağlup etti ve 3. galibiyetini aldı. Yeni Malatyaspor'un gollerini  7. dakikada Kubilay Kanatsızkuş ve 17. Dakikada Afriyie Acquah’tan geldi.

Süper Lig'de oynadıkları son iki maçı kaybeden Yeni Malatyaspor ile Denizlispor, Malatya'da kozlarını paylaştı. Yeni Malatyaspor, Denizlispor'u 2-0 mağlup ederek son 5 haftadaki 3. galibiyetini aldı. Denizlispor ise üst üste 2. kez kaybetti.

Bu sonucun ardından Yeni Malatyaspor puanını 11'e çıkartırken Denizlispor 5 puanda kaldı.

 

STAT: Yeni Malatya Stadyumu

HAKEMLER: Mete Kalkavan (İstanbul Bölgesi-Üst Klasman Hakemi), Erdem Bayık (İstanbul Bölgesi-Üst Klasman Yardımcı Hakemi), Mehmet Yıldırım (İstanbul Bölgesi-Üst Klasman Yardımcı Hakemi), 4.hakem Çağdaş Altay (İstanbul Bölgesi-Üst Klasman Hakemi), VAR Halil Ümit Meler (İzmir Bölgesi Üst Klasman Hakemi), AVAR Cevdet Kömürcüoğlu (İzmir Bölgesi Üst Klasman Yardımcı Hakemi),

YENİ MALATYASPOR: 1.Abdulsamed Damlu, 6.Afriyie Acquah, 10.Christian Alberto Cueva (Dk.37 55.Youssuf Ndayishimiye), 11.Jody Lukoki (Dk.65 98.Jetmir Topalli), 17.Teenage Lingani Hadebe, 19.Benjamin Tetteh, 26.Semih Kaya, 45.Karim Hafes Ramadan Seifeldin, 61.Zeki Yavru (Dk.36 44.Murat Akça), 90.Kubilay Kanatsızkuş (Dk.86 20.Ahmed Ildız), 99.Adem Büyük (Dk.66 24.Olcay Şahan),

TEKNİK SORUMLU: Hamza Hamzaoğlu

YUKATEL DENİZLİSPOR: 29.Costel Fane Pantilimon, 2.Tiago Jorge Oliveira Lopes, 4.Neven Subotic, 6.Marvin Dirk Bakalorz, 7.Hugo Rodellega Martinez, 11 Muris Mesanovic (Dk.74 14.Matthieu Cangni Dossevi), 20.Recep Niyaz (Dk.65 76.Özer Özdemir), 15.Oğuz Yılmaz (Dk.58 8.Radoslaw Pawel Murawski), 91.Fabiano Leismann, 28.Angelo Nicolas Sagal Tapia, 10.Ismail Aissati (Dk.75 24.Federico Nicolas Varela Escudero),

TEKNİK SORUMLU: Robert Prosinecki

GOLLER: Dk.7 Kubilay Kanatsızkuş, Dk.17 Afriyie Acquah (Yeni Malatyaspor)

SARI KART: Fabiano Leismann, Radoslaw Pawel Murawski  (Y.Denizli), Jody Lukoki (Y.Malatyaspor)

 KARŞILAŞMADA İLK YARI

GOOOLLLLLLL DAKİKA 8: Yeni Malatyaspor öne geçti. Lokoki'nin sağ kanattan yaptığı ortada, Kubilay Kanatsızkuş kafayla topu filelerle buluşturdu: 1-0

12. dakikada Denizlispor'dan Leismann'ın ceza alanı dışından çektiği şutta, kaleci Abdulsamet Damlu meşin yuvarlağı kornere çeldi.

GOOOLLLLLLL  DAKİKA 17 :  Yeni Malatyaspor farkı ikiye çıkardı. Rakip cezalanı yakınlarında Recep Niyaz'dan topu kapan Tetteh'in pasıyla kaleciyle karşı karşıya kalan Acquah, meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 2-0

45+2. dakikada Aissati'nin sol kanatta yaptığı ortada, Mesanovic'in kafa vuruşunda kaleci Abdulsamed Damlu topu üstten kornere tokatladı.

KARŞILAŞMADA İKİNCİ YARI

51. dakika Denizlispor’da Aissati’nin, Yeni Malatyaspor ceza sahası dışından çektiği sert şut kaleci Abdulsamed’in hamlesi ile ceza alanı içinde kaldı. Topu takip eden Rodallega’nın şutunda meşin yuvarlak auta çıktı.

78. dakikada Yeni Malatyaspor’da Ndayishimiye orta sahadan kaptığı topu ceza alanı dışına kadar getirdi. Bu futbolcunun uzaktan çektiği şut direğin yanından auta gitti.

 88. dakikada Denizlispor’da ceza sahasının dışından kaleyi sol çaprazdan gören Murawski’nin sert şutu defansın müdahalesiyle uzaklaştı.

89. Dakika Neven Subotic, altı pastan topa vurdu, savunmadan döndü.

Hakem oynanmamış süre olarak en az 4 dakikayı işaret etti. Sonraki dakikalarda sonuç değişmedi ve karşılaşmayı Yeni Malatyaspor 2-0 kazandı.

Maç Sonrası Yeni Malatyapor Teknik direktörü Hamza Hamzaoğlu'nun Değerlendirmesi: "Önümüzdeki hafta bay olacağız, milli maç arası da var. Uzunca bir süre maç yapamayacağız. Ondan dolayı bugünkü galibiyet, puanlar bizim için çok önemliydi. Hak ettiğimiz bir galibiyet aldık. İyi mücadele ettik, oyuncularımı tebrik ediyorum. Evet oyun belki çok iyi değil ama zaman zaman güzel şeyler ortaya koyduk fakat bugün kazanmak için ortaya koyulan mücadele benim için çok daha değerliydi.

Oyuncularımın hepsini tebrik ediyorum. Denizlispor'u da tebrik diyorum, onlar da iyi bir takım, iyi oynadılar, mücadele ettiler ama biz iyi konsantre olduk, onlara fırsat vermedik ve onların hatalarını değerlendirdik. “dedi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN