Yamadağ Kayak Merkezi Hayal Oldu - ZEKİ DAĞ

Yamadağ Kayak Merkezi Hayal Oldu


Yıl 2010 Hekimhan Yamadağ Kayak Merkezi İhalesi Yapıldı…

2013 Yılı İtibarıyla Yamadağ Kayak Merkezi Kış Turizmine Açılacaktı.

Yamadağ Kayak Merkezi Şu Andaki Son Durumu Nedir?

Hekimhan Kayak merkezi bölgesinde oturan vatandaşlar bizlere şu soruyu soruyorlar; Hekimhan Kayak merkezinin hali ne olacak? 2010 yılından beri burada yapılan çalışmalar ne hikmetse halen ne olacağı belli değildir. Hekimhan ve yine Kayak merkezine yakın olan mahalle sakinlerimiz için bu kayak merkezi hayal olmuştur. Bakıyoruz aradan zaman geçiyor siyasiler gelip buralarda poz verip gidiyorlar. Sonrası, ?!

Yıl 2010 Hekimhan Yamadağ Kayak Merkezi İhalesi Yapıldı…

Yıl 2013 Yılı İtibarıyla Yamadağ Kayak Merkezi Kış Turizmine Açılacaktı…

Yıl 2020 Hekimhan Kayak merkezi hala sessizliğini sürdürüyor…

O Dönemin Malatya Valisi Ulvi Saran, Hekimhan Yama Dağı Kayak Merkezi Projesi'nin, olağanüstü bir durum olmadığı takdirde 2013 yılı sonunda bitirilmesinin planlandığını söylemişti. Peki, şimdi ne oldu ve arada kaç yıl geçti, halen Yamadağ Kayak merkezi faaliyete bir türlü geçemedi.

Bizler birer Yamadağ'lı ve O Bölgenin Çocuğu Olarak Çok Heyecan ve Merakla Bekliyoruz. Neyi bekliyorsun derseniz, tabi ki Kayak Merkezi ne zaman hizmet girecek diye herkes gibi bende bekliyorum. Şu an baktığımızda hala çok bekleriz diye düşünüyorum.

Çocukluğumuzda koyuna kuzuya gittiğimiz bu dağlarda bir gün kış turizmi yapıp koyun ve kuzu otlattığımız yerlere Yamadağı'nın Tepesinden yaylalarımıza doğru süzülerek kayacak mıyım? Bence daha çok beklersin Zeki Dağ,  2010 - 2020 yılındayız bu gidişle hala bekleriz.

Gerçekten Malatya Büyükşehir Belediyesi bu zor coğrafyada tesislerin yollarını bitirmek için elinden gelen gayreti yapıyor. Aldığımız bilgiler dahilinde Kayak merkezinin yolları yapılıyor. Hayırlısı olsun. Bu yollar kaç defa yapıldı hala anlamış değilim.

Bu Kayak Merkezin İnşaatı yıllar önce bitmiş ve bir türlü hizmete açılamayan tesisler kış turizmine yetişecek mi veya hangi yılın kış sezonuna yetişecek? Bu konuyla ilgili acaba bilgisi olan var mı? Unutmamalıyız ki başlama tarihi 2010 şimdiyse 2020 yılındayız.

Hekimhan Kayak Merkezinde yapılan sosyal tesisler ve bu bina buradaki kış şartlarına ne kadar dayanaklıdır. Aldığımız bilgiler doğruysa, burada yapılan binanın da buradaki kış şartlarına uygun olmadığını söylüyorlar. Yamadağ’ın kış şartlarının zor olduğundan dolayı binanın duvarlarının patladıklarını söylemişlerdir.

Bu bina buraya yapılırken bu şartlar göz önüne alınmamış ve bu bina yapılmıştır. Bu binanın yapımı için ihaleye girenler kimlerdir, kim ve kimler tarafından ihalesi yapılmıştır. Binanın yapıldığı yer sağlıklı mı, Binanın yapıldığı yer buranın yükünü nasıl kaldırmalıdır. Bina istenen yere yapıldı mı, Binanın yeri buradaki tesislere uygun olarak yapıldı mı veya yeri uygun mudur ki, olmadığı söyleniyor.

İşte O Dönemin Malatya Valisi Ulvi Saran'ın Tüm ulusal ve yerel medyaya yaptığı açıklaması; Hekimhan Yama Dağı Kayak Merkezi İl merkezine 120 kilometre mesafede olan ve denizden 2 bin 500 metre yükseklikte bulunan Yama Dağı'na iki etap halinde pist yapılacağını ifade eden Saran, "338 metre kot farklı yaklaşık bin 700 metre uzunluğunda 1. etap kayak alanı ve 382 metre kot farklı yaklaşık bin 500 metre uzunluğunda 2. etap kayak alanı olmak üzere toplam iki adet pist yer alacaktır. Kurulacağı mevkiinin kar kalitesi, karın yerde kalma süresi, kayak pistlerinin uzunluğu ve kot farkları bakımından yüksek niteliklere sahiptir" diye konuştu.

Saran, Yama Dağı'na ulaşım için Malatya ve Sivas Valiliklerinin de yol yapım çalışmalarına başlayacağını ifade ederek, bu projenin Malatya'nın turizm potansiyelinin artmasına da katkı sağlayacağını vurguladı.

Yapılacak olan tesisler hakkında da bilgi veren Saran, "Hekimhan Yama Dağı Kayak Merkezi inşaatı 2 bin 500 metrekare kapalı alana sahip olacak. 6 katlı ve 50 yatak kapasiteli bir bina yapılacak. Yeterli sayıda otoparkın da bulunacağı alanda bin 300 metre uzunluğunda ve saatte 800 kişi taşıma kapasiteli teleski tesisi yapılacak" diye konuştu.

Artık Malatyalılar siyasilerin poz vermelerini değil, tesislerin bir an önce bitmesi gerektiğini belirtiyorlar. Devletinin ve Milletinin yanında olan Malatya ve Malatya halkının artık icraatları görme zamanı sizce de gelmedi mi?

Bizim sevdamız Malatya. Siz Sayın Siyasiler, sizin sevdanız da bizim gibi Malatya’dır. Ama bu sevdanızı görmek istiyoruz. Sizce de hakkımız değil mi?

Bizler de gazeteci olarak Malatya’nın menfaatlerinin takipçisi olacağız.

Esen Kalın…

[email protected]

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
15Nis

Edep Mirastır

09Nis

Okudum Ağladım, Ya Sen

04Nis

İNSANLIK

01Mar

Öbür Taraf Uzak Değil ki…

22Şub

Farkındayız...