TÖTF ve KONUKEVLERİ… - ZEKİ DAĞ

TÖTF ve KONUKEVLERİ…


Aslında hep hayatımızın içerisinde ama bir türlü farkına varamadığımız o kadar çok değerlerimiz var ki, saymakla bitiremeyiz.

Türk Büro Sen (TBS) Genel Başkan Yardımcısı Sayın Nebi Yay, yeğeninin Malatya Turgut Özal Tıp Fakültesi (TÖTF) hastanesinde başarılı bir karaciğer nakil operasyonu geçirmesi ve bu süreçte hastanede karşılaştıkları ile ilgili Malatya basını aracılığıyla yaptığı teşekkür açıklaması ile bizlere hatırlattığı iki farklı ve çok önemli değerlerimizi bir parça daha ön plana çıkarmak istedim. Öncelikle Sayın TBS Genel Başkan Yardımcımızın yeğenine geçmiş olsun dileklerimle beraber Yüce Allah’tan acil şifalar diliyorum.

TÖTF hastanesi 8. Cumhurbaşkanımız aynı zamanda hemşerimiz merhum Turgut Özal’ın Cumhurbaşkanlığı döneminde yaptırılmış. Başta Malatya’mız olmak üzere çevre iller için sağlık alanında ileri teknolojilerle donatılmış bir hastane olarak hayata geçirilmiştir. Günümüzde birçok alanda ileri teknoloji ve başarılı operasyonlarıyla gündemde kalan TÖTF hastanemiz son zamanlarda karaciğer nakilleriyle Ülke gündeminde yer bulmakta, hatta başka il ve ülkelerden gelen hastalar için umut kaynağı olmaktadır.

Karaciğer Nakli Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Sezai Yılmaz başkanlığında yapılan başarılı karaciğer nakil operasyonları ile ismini duyuran hastanemiz daha birçok tıp dalında ileri derecede rahatsızlık bulunan hastalara umut ışığı olmaya devam etmektedir. TÖTF hastanesi, ABD Houston Methodist hastanesinin ikizi olarak planlanan ve 1991 yılında temeli atılarak hızlı bir gelişmeyle beş yıl sonra 1996 yılında hizmete açılmıştır. Dünyada ilk ve tek olan Karaciğer Nakil Hastanemizin inşaatı ve tefrişatı tamamlanarak 2016 yılında hizmete girmiştir.

Bilmem farkında mıyız? Tam 12 adet ameliyathanesiyle bir ilk olan Karaciğer nakil hastanesi dünya standartlarında hizmet vererek Malatya’mıza bir değer katmaktadır. Emeği geçen herkese teşekkür ederim.

TÖTF hastanesi kompleksinde birde dışarıdan gelen hasta yakınlarına hizmette bulunmak üzere yapılan konukevleri var. 7’şer katlı 2 binadan oluşmaktadır. Turgut Özal Tıp Merkezi’nde tedavi gören hasta ve hasta yakınları için MİAD, Malatya Belediyesi ve İnönü Üniversitesi tarafından bir sosyal sorumluluk projesi olarak yaptırılan Turgut Özal Tıp Merkezi Konukevi 1 Ağustos 2011 tarihi itibariyle misafir kabulüne başlamıştır. 64 oda 128 yataktan oluşan konukevinde misafirlere sabah kahvaltı ve akşam çorba ikramları yapılmaktadır.

Yıllık 20.000 kişinin faydalandığını söyleyen yetkililer, tüm odalarda buzdolabı, TV, Duş-WC ve 24 saat sıcak su bulunduğunu belirtiler. Ayrıca 2 tanede engelsiz oda bulunduğunu belirten yetkililere teşekkür ediyor ve bu hizmetlerin tüm illerde örnek alınarak yaygınlaştırılmasını diliyorum.

Biz Türk toplumuyuz. Gelen misafirlere yatacak yer, yıkanılacak hamam ve yemek vermek geleneğimizdir. Halen bu geleneklerimizi yaşatanlara teşekkür ediyorum.

Türk Büro Sen Genel Başkan Yardımcısı Sayın Nebi Yay’a bu değerlerimizi ön plana çıkararak farkındalık yarattığı için teşekkür ediyorum.

[email protected]

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
01Mar

Öbür Taraf Uzak Değil ki…

22Şub

Farkındayız...

07Şub

Deprem ve Enkazlar

04Şub

Eli Kanlı Katil İsrail

27Oca

Dürüstlük…