ZEKİ DAĞ

Sen ve Sizler Dostluktan Ne Anlarsınız..

ZEKİ DAĞ

Bir gün sevdiklerinden darbe yersen, beyazın kara dostluğun yara, sevmenin de palavra olduğunu işte o zaman anlarsın dostum. Düşmanlığın dostluğu sizin ve sizlerin dostluğundan daha iyidir. Siz ve sizlerden ne dost olur nede düşman olur. Hep yaptığınız yalanlarla ve dedikodularla güzel insanların arkasından konuşursunuz. Bu dünyanın diğer tarafı da var bekleyiniz görünüz.

Küskünlük bilmem, kin nedir bilmem. Ama kırıldığım doğa da kırık yıl oduna gitmem ve gelmem. Ben herkesi kendim gibi bildim ne yazı ki yanılmışım dostum. Ben herkesi kendim gibi biliyordum ne yazık ki öyle değilmiş. Nankör insanlar işleri bitene kadarmış. Çok şükür biz ve bizler ayaktayız, yalancılar ve dedikoducular düşünsün. Hele hele dostlarını para ve yalanlara satanlar, bir günde size satarlar. Bekleyip göreceğiz sizleri.

Öğüt verecek insana değil, örnek olacak insana ihtiyaç var. Fetva veren çok olur ama takvayla yaşayan az bulunur dostum, dostlarınızı satmayınız, dostlarınıza sahip çıkınız, dar bir zamanda ihtiyaç duyarsınız. Dostluğu bilmeyenlerden ne beklenir ki. Cahillerden ne beklenir ki. Merak etmeyiniz bir günde sizi ve sizleri satan çıkar. Şu dünyanın haline bakınız, bazıları para diye diye dostlarını satıyorlar peşlerinde koşan onursuzlara ne demelidir.

Düşündüm çok düşündüm dostlarım. Hani derler ki evim, yok, arabam yok, param yok dostlarım. Benimde her şeyden üstün olan dostlarımız vardır, varsın hiç bir şeyim olmasın ve dostlarım yeter bana güzel dostlarım, Allah noksanlığınızı vermesin, her gittiğim yerde kapılar bana açıktır yeter bana, sen ve sizler düşünün. Bir bakıyoruz bazı insanlar bazıların eteğin altına giriyorlar başkalarını kötülüyorlar, yüzsüzler.

Öyle insanlar gördüm ki üstlerinde elbise yok, onuruyla yaşarlar, öyle insanlar var ki üstende elbise var içi hep boştur ve boş konuşurlar. Yine bu tür insanlar dürüst insanları sevmezler işte ondandır. Kendi işlerini yola koyduktan sonra o iyi insanlarda kurtulmak için yalan dolanlarını devreye koyarlar, nedeni de kendileri gibilerini buldukları içindir dostlarım.

Mezarlığa git bir bak hele kim var kim yok. Kim ağa kim paşa, kim zengin kim fakir, hepsi Fatiha’ya muhtaçtır dostlarımız. Asil istikbal ahiret yurdudur. Ey kibirli dostlar, ey kibirli yalancı dostlar, Ey kibirli dedikoducular vay halinize vay derim. Bırakınız insanların arkasında konuşmayı, bakınız yarın siz ve sizlerde toprağın altına gireceksiniz. Herkes herkesi iyi bilir ve iyi tanır. Kimin hangi yolda olduğunu herkes iyi bilir unutmayınız.

Soğumuş bir yüreği hiçbir özür ısıtamaz. Zaten sizin ve sizlerin özürü kabahatinizden büyüktür. İnsanların gözünün içine baka baka yalan söyleyenler vay halinize derim. İnsanlar yüzünüze karşı söyledikleri sözlere baka baka geçtiniz. Bir bakınızın ki bir birlerin arkasında dedikodu ve yalan söyleyenler şimdiyeyse bacı kardeş olanlar. Kahvaltı yemekleriniz hayırlı olsun. Allah sizin gibilere akıl ve fikir versin.

Kalbim kırılırsa toplarım dostum. Hayallerim kırılırsa yenisini kurarım. Ama gururuma dokunduğu yerde aldığım nefes olsa siler atarım, eyvallahım yok ve yoktur. Herkes haddini bilmelidir ve öğrenmelidir. Dostlarınızı kırmayınız bir günde sizi ve sizleri kırarlar. Allah yolunu bilmeyenden ne beklerin derler, bu tür insanlar ne bilir ki. Cahil cahildir, cahillerle yola gidilmez.

Susan insanları korkak sanmayınız, Her şeyin bilir bir günü vardır. Affetmeyi bileni çantada keklik sanıyorlar. Ama yanılıyorsunuz, Bir insan susuyorsa çevresindeki güzel insanlardan dolayıdır. Onurlu insanlar her zaman susarlar ve zamanı beklerler unutmayınız.  Her şeyin bir sınırı vardır onu da unutmayınız. Siz ve sizler o sınırı aşarsanız işte o zaman haddinizi bildirirler dostum.

Yazarın Diğer Yazıları