Ramazan Ayının Müjdecisi Üç Aylar Ve Regaip Kandili - ZEKİ DAĞ

Ramazan Ayının Müjdecisi Üç Aylar Ve Regaip Kandili


Yüce Rabbimiz rahmeti gereği olarak insanlardan peygamberler ile Kâbe-i Muazzama, Mescid-i Aksa, Mescid-i Nebi gibi özel mekanlar yaratmıştır. Ayrıca zaman içinde özel zamanlar yaratmıştır. Yani dünya meşgalesi içerisinde unuttuğumuz manevi anları hatırlamamız adına bu aylar ve özel geceler günahlarımızın affı ve sevaplarımıza sevap katabilmemiz adına büyük fırsattır.

Üç aylar içerisinde her biri rahmet, mağfiret ve bereket vesilesi olan Regaip, Miraç, Berat ve Kadir geceleri bulunuyor.  Rabbimiz bizlere üç aylar vasıtasıyla bir ayrıcalık sağlıyor ve dünya meşgalesi kapsamında hatırımızdan çıkan kulluk görevlerimizi bize hatırlatıyor.

Üç ayların başlamasıyla kararan kalplerimizi tövbe ve istiğfarla arındırmak, sadaka ve iyiliklerle bolca sevap kazanmak, hayır işlerinde yarışmak ve ahiret yurduna hazırlanmak için bulunmaz bir fırsattır. Üç aylar bizlerin yapacağı hayır ve iyiliklere kat kat mükâfat verildiği müstesna zaman dilimidir. Yüce Rabbimiz inananlara üç aylar ile kısa sürede daha çok kazanma imkânı sunuyor.

Yüce Resulümüz (SAV) özellikle üç aylar girdiğinde Rabbine karşı yükümlü olduğu ibadet halini arttırırken, gündüzleri oruçla, geceleri de namaz, dua, zikir ve istiğfarla taçlandırırdı.  Yüce Resulümüz (SAV) üç ayların ilki olan Recep ayı girdiğinde, ‘’Ey Yüce Rabbim. Recep ve Şaban ayını hakkımızda hayırlı kıl, bizi Ramazan ayına kavuştur” diye dua ediyordu.

Müminler, bu gece güçleri yettiğince ibadet ederken mutlak surette bir nefis muhasebesi yapmalı, işlenmiş olan hata ve kusurlara, günahlara tövbe etmeli ve gecenin bereketi ile samimi olarak günahlar terkedilmelidir.  Bu mübarek Regaip gecesi kapsamında hayatta iseler anne-babalar başta olmak üzere akraba, komşular ziyaret edilmeli, arkadaşlıklar güçlendirmelidir. İnsanlara yaratılanların en şereflisi olduklarını düşünerek sevgi ve saygı gösterilmelidir.

Bu vesileyle Türk İslam dünyasının mübarek üç aylarını ve bugün idrak ettiğimiz Regaip Kandili’ni kutlar, sağlık, mutluluk ve huzur dolu yarınlar dilerim.

Kalın sağlıcakla…

[email protected]

YAZIYI PAYLAŞ!

Yorumlar / 1

  • Armağan | 03 Şubat 2022 09:52

    Allah razı olsun inşallah. Tüm İslam alemine üç aylar mübarek olsun inşallah.. Yüreğinize,kaleminize sağlık.. Dua ve temennileriniz için gönülden teşekkür ederim. Allah'a emanet olun.En güzel günler sizin,sevdiklerinizin, okurlarınızın olsun inşallah.

YAZARIN SON 5 YAZISI
29Nis

Güzel Olan Her Zaman Güzeldir..

24Nis

Uyan Ey Müslüman…

23Nis
15Nis

Edep Mirastır

09Nis

Okudum Ağladım, Ya Sen