Parayla Vatan Sevilmez… - ZEKİ DAĞ

Parayla Vatan Sevilmez…


Adına bedelli mi desek yoksa paralı askerlik mi? Bedelli dersek bence Vatan uğruna bedel ödeyerek can vermiş Şehitlerimize saygısızlık etmiş oluruz. Nereden çıktı bu beli mi yoksa paralı askerlik mi olur! Geliniz o zaman askerliği kaldıralım ve yerine paralı askerlik gelsin bence daha iyi olur. Senin paran var, Askerlik yapma ve benim param yok ben gidip askerlik yapacağım. Peki, bu vatan sadece parasızların mı? O zaman parası olanların burada ne işi var.

Parayla askerlik diye bir şey olursa, Vatan uğruna yavrusunu kucakladığı elini kolunu, akşam evine koştuğu ayağını bacağını, dünyaya sevgiyle baktığı gözünü, sevdiklerinin sesini duyduğu kulağını kaybeden gazilerimize haksızlık etmiş oluruz. Ya askerliği kaldırınız ya da herkes askerliğini yapacaktır. Hani yaşlılarımız derler ki bir insan askerlik yapmadıysa o büyüğünü ve küçüğünü ve geleceğini bilmez derlerdi. Hani nerde kaldı o eski günler. Vatan sevdası bu mudur?

Fakirin parası yokmuş askere gidiyor ve ne hikmetse zenginin parası var askerlik yapmıyor. Bu nasıl adalet, bu nasıl dürüstlük. Fakirin çocuğu cepheye, zenginin çocuğu tatile. Fakirin çocuğu şehit ve gazi oluyor zenginin çocuğu tatillerde geziyor neymiş şimdide başımıza bedeli asker yasası çıkmış. Bana ne kardeşim. Eyer bizler bu Ülkede yaşıyorsak herkes gidip peygamber ocağı dediğimiz Askerlik ocağında askerliğini yapacaktır. Sayın Yetkililer Yazık etiniz. O zaman bu Ülke fakirlerin. Para vererek askerlik yapanların bu ülkede söz hakkı yoktur.

Bedelli askerlik gündeme geldiğinde şehit yakınlarımızın ve gazilerimizin duymuş oldukları hüznü, onlar kadar anlayamasam da. Bedeli şehitlerimiz canlarıyla, gazilerimiz uzuvlarıyla ödüyor. Diğerleri sadece ücretli, vay be yazık ki yazık. Türkiye Cumhuriyeti Devletinde yaşayan herkes gidip askerliğini yapacaktır. Neymiş senin paran yok ve sen fakirsin 15 bin TL ödeyemesin sen askere, 15 bin TL ödeyen sen tatile. Yazık hem de çok yazık ediyorsunuz sayın yetkililer, bu büyük bir vebaldir.

Hani nerede vatan için can verenler, vatan için canımız feda diyen zenginler neredesiniz? Bakınız bedelli ve ücretli askerlik çıkmasıyla hemen bankalara ve yetkili mercilere koşmaya başladınız. Hani sizde vatan sevgisi vardı. Demek ki sizler bu vatanı hiç sevmiyorsunuz, 15 bin TL bastırıp askere çocuklarınızı göndermiyorsunuz. Yazık ki yazık. Peki, fakirin çocuğu askere gidiyor ve Ülkesi için şehit ve gazi oluyor bunların ne günahı var. Sizler bu vebalden nasıl kurtulacaksınız ve öbür tarafa nasıl hesap ödeyeceksiniz. Yazık yazık yazık.

Bedel verecek olanlar askere gidenlerdir. Bedel verenler dönmeyi düşünmeyenlerdir. Bedel verenler Ülkesi uğruna hayattan ve sevdiklerinden vazgeçenlerdir. Diğerleri sadece Ücretli. Bu verdiğiniz ücretler sizler için hayırlı olsun. Fakirin çocuğunu cepheye gönderen ve zenginin çocuğunu tatile gönderler ellerini birazda olsa vicdanlarına koysunlar. Bence yazık etiniz ve yazıktır. Zaten kim fakiri düşünüyor ki. Nasıl olsa seçimlerde fakirlerden oylarımızı alıyoruz. Zengin versede olur vermese de olur. Vatanı için gece gündüz demeden ve yine vatan uğruna şehit olan ve gazi olan asker kardeşlerime selam olsun. Şehitlerimize Allahtan rahmet ve gazilerimize Allahtan şifalar diliyorum ve saygıyla önünüzde eğiliyorum.

Çanakkale’de, Sarıkamış’ta, Halep’te, Yemen’de, Trablusgarp’ta, İstanbul’da, Bedir’de, Hendek’te ve dünyanın değişik yerlerinde hep bedel ödediler. Onlara hakkını verebilmek için lütfen diğerlerine sadece Ücretli diyelim. Sizler neymiş bedeli ücrete karşı askerlikten kaçıyorsunuz. Ya askerlikten kaçmayan fakirin çocuğuna bakınız davulu zurnalı ve duvarlarla uğurlanıyor. Bunun hesabını kim ve kimler ödeyecektir.  İşte bedel niçin ödenir şu cümleye kulak veriniz. Ayrıca karşılıksız bedel ödetilenler de var. Ayağı kesip atılan hayvanlar, tecavüze uğrayıp katledilen çocuklar, dayağa ve cinayete maruz kalan kadınlar da bedel ödüyorlar, ama neyin bedeli…

Bedel ödeyerek Can veren Şehitlerimiz Ruhunuz şad olsun. Değerli gazilerimize de sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir yaşam diliyorum. Ücretliler Hayırlı Olsun…  

Bu vatan bizimdir bizim kalacaktır. Bu vatan canıyla ve yine kanıyla bedel ödeyenlerindir. Bu vatan parayla askerlik yapılmaz. Bu vatan başkalarının vatanına benzemez. Bu vatan Türkiye Cumhuriyetidir. Allah kimseyi vatansız bırakmasın. ÂMİN.

[email protected]

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
15Nis

Edep Mirastır

09Nis

Okudum Ağladım, Ya Sen

04Nis

İNSANLIK

01Mar

Öbür Taraf Uzak Değil ki…

22Şub

Farkındayız...