Olmaz Olsun Böyle Futbol - ZEKİ DAĞ

Olmaz Olsun Böyle Futbol


Bu olayları yapanlara yazıklar olsun.

Fenerbahçe ve Beşiktaş arasında oynanan Ziraat Türkiye Kupası maçında yaşanan olaylardan dolayı dünya futbol camiasına rezil olduk.

Ülke olarak talip olduğumuz, dünya çapında yapılan Dünya Kupası ve Avrupa Futbol Şampiyonasına önümüzdeki yıllarda ev sahipliği için nasıl başvuruda bulunacağız. Başvuru yapsak da hangi akla hizmet bu turnuvaları verecekler. Sahalarda bu tür olayları yapan holiganlar temizlenmeden futbol adına hiçbir şekilde ilerleyemeyiz. Bu olaylara sebebiyet veren kişileri taraftar olarak adlandırmak büyük bir ahmaklıktır. Bu holiganlar tespit edilmeli ve en ağır cezayı almalılar. 

Sporseverler tarafından tanınan bir spor muhabiri var; Emre BOL. Bu şahıs maç sonrası yaptığı taraflı ve talihsiz açıklamalarla olayları gerip kendisine yakışanı yapmış ve sporseverler tarafından büyük tepki almıştır. Ben bu konuda “Emre BOL, önce futbolu öğren, sonra çıkıp yorum yap” derim.

Fenerbahçe spor muhabiri olan bu şahıs yaptığı açıklamada Şenol GÜNEŞ ve futbolcularını olayların sebebi olarak gösterip, olayların gerçek sebebi olan holiganlara destek vermiştir. İte böyle olayları süzüp sebebini bile anlayamayan kişiler çıkıp rahat rahat açıklama yaparlarsa futbolumuzda bu hale gelir. Hocanın kafası yarılıyor, futbolculara küfrediliyor ama ne hikmetse bu şahıs bu durumu sıradan görüp, kabul edilecek bir durum olduğunu dile getiriyor. 

Bu şahsa cevabım şudur; Sana yapılan çirkin sözleri ve küfürleri kabul edebilirsin. Senin sesin çıkmayabilir ama başkası bunları kabul edemez. Hiç kimse bir başkasına hakaret ve küfür edemez, edenlerde ahlaksız ve şerefsizlerdir. Burada futbol oynanıyor. Burası futbol sahasıdır. Burası savaş alanı değildir. Kimin ne zaman, nerede ve nasıl koşuşacağını iyi düşünüp, ona göre hareket etmelidir.

Bir futbol müsabakasında futbolcular, teknik direktörler ve yöneticiler arasında her hangi bir sorun yokken kendini bilmez bazı taraftarların (holiganların) yüzünden futbolumuz ne hale geliyor. Bu kendini bilmez taraftarlar yani holiganlar bu şekilde takımını desteklediğini sanıyor ancak hem Ülkemizi hem takımlarını dünyaya rezil ettiler.

Beşiktaş futbolcularına saldıran ve onları tahrik eden güvenlik görevlisi de ayrı bir vaka. Kardeşim senin orda bulunma amacın ne, senin görev tanımın ne? Sen özel kolluk kuvveti değil misin?  Sen 5188 sayılı kanunu okumadan mı güvenlik görevlisi oldun? Kanun sana ne emrediyorsa sana ne görev veriyorsa onu yapacaksın., haddini bileceksin.  Bu şahsın bu görevi ne kadar hak ettiği, bu göreve ne kadar layık olduğu gayet ortadadır.

Maç sonrası hastaneye giden BJK kulüp başkanı Sayın Fikret ORMAN ılımlı bir açıklama yaptı. Hiç kimseyi suçlamadı, bu olaylara sebebiyet veren kişiler hakkında gerekli işlemlerin yapılması gerektiğini söyledi. Bu açıklamasından dolayı Sayın Fikret ORMAN’a teşekkür ediyorum. Futbol bir oyun müsabakasıdır. Her şeyden önce birlik ve beraberliği geliştiren spor dalıdır. Holiganlık yapmak için bir alan değil.

Futbol sahalarında Emniyet güçlerine para ödemesi yapmamak için polis talep etmeyen kulüplerin medet umduğu özel güvenlikçilerin hali ortadadır. TFF bu konuda gerekli çalışmalarını yapıp özel güvenlik yerine Emniyet güçlerini değerlendirmelidir.

Bizlerde Şenol GÜNEŞ hocamıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. İnşallah bir daha bu tür olaylar yaşanmaz ve hep birlikte sadece futbol seyrederiz.  

[email protected]

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
15Nis

Edep Mirastır

09Nis

Okudum Ağladım, Ya Sen

04Nis

İNSANLIK

01Mar

Öbür Taraf Uzak Değil ki…

22Şub

Farkındayız...