Kırılmış Bir İnsan Öyledir - ZEKİ DAĞ

Kırılmış Bir İnsan Öyledir


Kırılmış Bir insan öyle güzel susar ki, öfkesine bile hasret kalırsan. Güzel olan dostlarımız her zaman iyi ve güzeldir. Öyle bir yol yürü ki, güzel dostları bulmalısınız. İyi ve güzel insanlarla yol yürü ki kaliten artsın ve kıymetini bilsinler. Güzel olan her şey güzel dostlarla iyidir. Kaliteli insanlara her zaman iyidir ve seni yarı yolda bırakmazlar.

Garip değilim, Yüzüne gülecek kadar dost sandığın kişiler aslında arkadan vuracak kadar zalimlerdir. Hele hele her zaman dağ gibi yanında olduklarım insanlara ne demelidir, Allah bunları ıslah etsin. Ben derim ki karakter meselesidir. Güzel insanlarla yol yürürsen güzel işlere imza atarsın. Dürüst insanlarla yola gidersen güzel işler olur. Kendini bilmeyenlerle bir yola gidersen her zaman yolda kalırsınız.

Bir tarladan iyi mahsul almanın yolu, tarlanın iyi işlenmesinden geçer. Eğer tarlaya iyi bir bakım yapılmazsa, yabani otlar ve dikenler her tarafı istila eder. İşte, insanın nefsi de tarla gibidir. Eğer terbiye edilmezse, kötü kabiliyetler boy gösterir. Eğer iyi bir terbiyeden geçse, ondan çok istifade edilir.

Bilindiği gibi, sirklerde gösteride kullanılan aslanlar daha küçükten terbiye edilirler. Gösteri sırasında, ara sıra ağızlarına yatıştırıcı hap verilir. Ta ki, ormandaki günlerini hatırlamasınlar, sahiplerini parçalamasınlar. Onun gibi, nefsin terbiyesine de küçük yaşlardan başlamak; ayrıca her gün, nefse hitap eden ve onu yatıştıran hakikatlerden okumak gerekir. Yoksa yıllarca terbiyeden geçmiş bir nefis, fırsatını bulduğunda tekrar eski hâline dönmeye müsaittir. Nasıl ki, bir yaya bastığımızda, onu yere kadar eğeriz. Fakat ayağımızı gevşettiğimiz ölçüde, o başını kaldıracaktır. Nefis de böyledir. İyi bir terbiyeyle sesini keser. Uygun bir ortam bulduğunda, tekrar hükmünü icra eder.

Kime en çok iyilik yaptıysanız, Ondan koruyun kendinizi. Menfaati bitiyse nankörlüğüne hazır olunuz. Çünkü unutup sırtınızdan vurur sizi. Doğrusu da bu nankörler bir araya geliniz bizi ve bizleri sırtımızdan vurdular derler. Kime iyilik yaptıysam hep sırtımdan vurdular. Sen sen ol bir yola gideceksen iyi ve dürüst insanlarla gidiniz. Güzel insanlar her zaman iyidir.

Şimdi değil iki gözüm şimdi değil, Ekmek verdiğim insanların, seni yarı yolda bıraktığı zaman beni anlarsınız. Hani derler ki sen iyilik yap suya at demişler. Biz iyilik yaptık hep arkamızda vurdular. Varsın olsun beni de ve onları da herkes bilir ve sadece cahiller bilmez. Sen sen ol iyi insanlarla yola gidiniz. İyi insanlarla yola gittiğinizden kaliteniz daha da büyür dostum.

Keşke haksız olsam oturur haksızlığıma üzülürüm. Ama hem haklı olup hem de üzülmek artık zoruma gidiyor. Bakırayım bazı insanlarda onur nedir kalmamış ve bunlara üzülüyorum. İnsanların arkasında dedikodu yapan öyle kalitesizler var ki işte onlara üzülüyorum güzel dostlarım. Benim kimseyle işim olmaz ve ben sadece yoluma bakar giderim. Kimin ve kimlerin ne dedikleri ve ne yaptıkları beni bağlamaz ki.

Ben kimsenin istediği gibi olmak zorunda değilim. Ben kimsenin adamı da değilim ki. Eyer ben bir iş yaptıysam ve yaparsam Allah için ve düzgün insanlar için yaparım. Çünkü ben olduğum gibi biriyim. Kişiliğim asla değişmez ama tavrım kişiye göre değişir. Kaliteli insan her zaman iyidir. Kalitesiz insan her zaman kötüdür. Dostlarım her zaman şu cümleyi bana kullanırlar, Derler ki senin yerin hep iyi insanların yanıdır diye hatırlatma yaparlar bana.

Belki de, bu dünyada ki en ağır yük, iyi niyet ve iyiliktir. Çünkü karşılığı hep nankörlükle ödenir. Biz ve bizler her zaman iyilik yapalım, onlarda her zaman bizim hakkımızda ne derlerse desinler. Bizi ve onları da herkes bilir tanırlar güzel dostlarım. Bırakınız herkes kendi yoluna gitsinler. İyi insan her zaman bir ağırlığı ve kalitesi vardır, unutmamalıyız güzel dostlarım. Allah’ın rahmeti bereketi tüm mümin kardeşlerimizin üstüne olsun inşallah.

Hayırlısı Diyelim..

Her Şeyden Bir Hayır Vardır..

Allah Büyüktür..

Allah Görüyor..

 Kaynak:

malatyabirlikgazetesi.com

Malatya Birlik Gazetesi

[email protected]

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
07Eyl

Güzel Dostlara Selam Olsun

04Eyl

Dostluk Nedir Bilirimsiniz ?..

31Ağs
26Ağs

Kırgınım Dostum Kime...

05Ağs

Malatya’mıza Yazık Oldu…