Kırgınım Dostum Kime... - ZEKİ DAĞ

Kırgınım Dostum Kime...


Küskünlüğüm, hayata değil içindeki yüreği kirlenmiş merhametini kaybetmiş vicdansız nankör insanlara. Düşündüm ki, evim yok, arabam yok, büyük bir maaşım yok, ama çok şükür şerefim var dostum. En güzel tarafımda cahil değilim,  yalanıım ve dedikodum yoktur çok şükür. Gören gözlerim yürüyen ayaklarım, tellerim, düşünen aklım var daha ne olsun. Hiç olmazsa dedikoduculardan ve yalancılardan uzak kalayım daha iyidir işte öyle dostum.

Suç sende değil bende, ben sana bu kadar değer vermeseydim, sende bu kadar öne çıkmazdın. Ben sana tüm kapıları sonuna kadar açtım ve kıymetini bilmediniz dostum. Sizleri etrafımda ki dostlarımızla tanıştırdım ne yazık ki sen dostlarımızın kıymetini bilemedin ve arkalarından yalan söylediniz ve dedikodu etiniz dostum. Senin gözün hep yükseklerde olduğunu biliyorum ama cahilsiniz ve yalancı ve dedikodu olduğunuzda yerinizde kalırsınız dostum.

Keşke bazı insanların gerçek yüzünü emek vermeden önce görebilseydik işte o zaman her şey meydanda olurdu dostum. Önce insan insan olmalıdır. Hele hele bir insan cahilse olmaz, bir insan yalancıysa olmaz, bir insan dedikoducuysa zaten olmaz. Yapılması gereken tek bir şey vardır onlardan ve oradan uzak kalmalısınız dostum. Ben kimsenin istedi gibi olmak zorunda değilim çünkü ben olduğum gibi biriyim. Kişiliğimi asla değişmez ama tavrım kişiye göre değişir dostum.

Sırtımı yasladığımız çoğu duvar çürük çıktı. İnsanlar hep yalancı olmuşlar. Nerdeyse hiç kimseye güven kalmamış dostum. Bizlerde bu yüzden ayakta dimdik durmayı öğrendik. Yüzü yüze herkes iyide asıl mesele sırtımızı dönünce başlıyor dostum. Biz kötüysek gidiniz iyisini bulunuz, bizden uzak durunuz dedikodu ve yalan söylemeyiniz, herkesin yolu açık olsun dostum. Ömür bir gül gibidir, belki solmaz, ama her gün bir yaprağı dökülür.

Çok çabaladım çalıştım ama olmadı, hayırlısı diyelim ve her şeyden bir hayır vardır dostum. Biri vardı ki her şeyi ben bilirim dedi, ne yazık ki oda cahil çıktılar, ortada kaldılar. Cahile ne yola nede dost olur. Dostunu bilmeyenlerden dost olmaz ki, yalan ve dedikodu söyleyenden ne dost nede düşman olur dostum. Sırtımızı yasladığımız çoğu duvar çürük çıktı. Bizde bu yüzden ayakta dim dik durmayı öğrendik. Yüz yüze herkes iyide asıl mesele sırtını dönünce başlıyor dostum.


Cahil dediler ben yok dedim, haydi hayırlısı diyelim, her şeyden bir hayır vardır dedim yine olmadı dostum. Bir gün seni sorarsa deki ben seni tanımamışım, kendime yazık etim der. Bir gün aklıma gelirsen tebessüm et deki kendi kendime yazık etmişim. İşte o beni farklı görmüşler ve sevmişler. Öğrendik o cahilmiş dostum. Dost olan dostunu satmaz ki, işte o dostlarda gördük dostlarım. Bizim yolumuz iyi bir yoldur dostum.
Kim nerde kiminle mutluysa orada kalsın. Biz burada mutluyuz onlarda orada mutlular ve orada kalsınlar. Onun arabası var, onunu parası var orada kalsınlar dostum.  Bizler zaten burada mutluyuz ve onlarda orada mutlular, orada kalsınlar dostum. Kalbim kırılırsa toplarım. Hayallerimi kırılırsa yenisini kurarım. Ama gururuma dokunduğu yerde aldığımız nefes olsa siler atarım ve asla affetmem dostum. Hani aşık Zeki der ’ki ben küsün değilim sadece kırgınım dostum anlayana.

Ben hayatımda hiçbir dostumu satmadım. Kendi egomu takdim etmek için hiç kimseyi kullanmadım ve yalan söylemedim dostum. Başkalarıyla iyi olmam ve işimi yürüteyim diye yalan söylemedim ki bu günde şöyleyim dostum. Ama bakıyorum bu tür insanlarda her şey mevcuttur ve her gittiği yerlerde artık insanların yüzüne bakamıyorlar dostum. Demişler ki onun parası varmış, demişler ki onun lüks arabası varmış, ne yazık ki adam değillermiş.

Benim için o kadar da önemli değildir dostum. Ben zaten hep iyilikten ve güvenmekten kayıp ettim, ama şerifimi onurumu kayıp etmedim dostum. Hiç olmasa kimse demez ki yalanın ve dedikoduları yoktur derler dostum. İnsanı en çok yoran şey nedir derseniz, Hayatın ağırlığı değil, değer verdiği insanların nankörlüğü ve vurdumduymaz sağırlardır dostum. Allah bu tür insanları ıslah etsin. Önce oturduğun kalktığın insanlara bakmalısınız, yalanda uzak durmalısınız dostum.

Kötü olup kazananlardan olmaktansa iyi olup kaybetmeyi terci ederim. Vicdani ile yaşamak vicdansız yaşamaktan daha iyidir dostum. İnsanoğlu hep onuruyla yaşamalıdır. Zaten birilerde onur yoksa her şeylerini kaybı etmişlerdir dostum. Vakit gelecektir ki anlayacaklardır ama geç olacaktır dostum. Mühim değil beklerimi zaten bekliyorum dostum. Elbet üzenler de üzüleceklerdir bir gün dostum.  Hani bir söz vardır diye sorarsan, gün gelecek devran dönecektir. Herkes hak etiğini görecek ve biçecektir dostum.

[email protected]

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
16Eyl

Melek Yüzlüm Narin...

07Eyl

Güzel Dostlara Selam Olsun

04Eyl

Dostluk Nedir Bilirimsiniz ?..

31Ağs
26Ağs

Kırgınım Dostum Kime...