İnandığım Doğruları Saklamam..! - ZEKİ DAĞ

İnandığım Doğruları Saklamam..!


''İnandığım doğrular değişmedi, inandığım insanlar değişti sadece....'' İnsan insan olsa her yerde iyi karşılanır. Bazıları insanlıktan nasiplerini almamışlar. Herkese iyi görünürler, ama her tarafları yalanlarla doludur. Yalanın olduğu bir yerde ne hayır vardır nede bereketi vardır nede insanlığı vardır. Bura da ancak hep yalan olur.

Benimle Menfaati olan kişileri artık muhabbetimde bitirmiş oldum, Yeni dönem o ki, kimsenin bardağına çay kaşığı olmadık, Çünkü şeker eriyince işiniz biter. Çay şekerini erimeden hemen orada ayrılmalıyız ve ayrıldık, hakkımız da hayırlısı dedik. Bizde yalan dolan yoktur. Yalnız ve dedikodunuz size ve sizlere hayırlı olsun.

Elini vicdanına koy desem elini koyacak yer bulamayacak insanlar var. Zaten bunlar vicdandan anlasalar bir etrafına bakarlar.  Bu gün bizi satarlar yarında başkalarını satarlar. Bir günde sizi ve sizleri satarlar. Allah o günleri bana gösterecektir. Hele hele abi kardeş dediğimiz insanlar bizi bile sattılar. Yarında kendilerini satarlar.

Sizin gibilerden vicdan ne gezer ki, her tarafınızdan yalanlar dökülüyor. Zaten bir birini buldular yalancılar ve dedikoducular. İnsanların arkasında konuşan bazı insanlar artık karakterlerini kayıp etmişlerdir. Nankör insanlar her zaman nankördür. Bazı insanlara iyilik yaparsın yaramaz ve anlamazlar. Nankör insan zaten iyilikbilmezler.

Ben çevrem genişlesin diye kimseye yalakalık yapmadım. Kimsenin yüzüne yalandan gülmem. Biz bakıyoruz bazı insanlardan artık ar damaları yırtılmış ve insanların yüzüne baka baka yalan söylemeye devam ediyorlar. İnsanların yüzüne bakacak yüzleri kalmamış. Karakteri bitmiş bazı insanlar var ki her tarafı yalanlarla dolu.

Elimi ayağımı çektiysem vardır bir bildiğim. Durduk yere uzaklaşmam ben kimseden. Ben sizin ve sizler gibi değilim ki. Benim bir duruşum ve karakterim var ya sizin. Nerdeyse insanların yüzüne bakacak yüzünüz kalmamış. Hep yalan dedikodunuzun yüzünden. Karakteri olmaayan ve yalan söyleyen insanlarda hayır gelmez.

Gerçek ne kadar acı olursa olsun, hiçbir şey yalan kadar insanı yaralayamaz. Dürüst insanlar yalan söylemez. Karakteri düzgün olan insanlar yalan söylemez. Toplumda her şeyini kayıp eden bazı insanlar yalan söylemeden başka işleri yoktur. Hele hele nankör insanlardan uzak durmalıyız.

Belki de tek suçumuz vardı, Elini vicdanına koymayan insanları kalbimize koyduk, Buda bizim ayıbımız olsun. Tek suçumuz bazı insanları kendimiz gibi gördük. Tek suçumuz vardı bazı insanları kendimiz gibi delikanlı sandık. Ben ne bileyim ki bunların her tarafı yalancıymış. Ben ne bileyim ki bunlar da karakter yokmuş. Hayırlısı diyelim ve son olarak, “Güzeli güzel yapan hareketleri sözleridir. Güzel konuşmayacaksan sus belki adam sınarlar”

[email protected]

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
07Eyl

Güzel Dostlara Selam Olsun

04Eyl

Dostluk Nedir Bilirimsiniz ?..

31Ağs
26Ağs

Kırgınım Dostum Kime...

05Ağs

Malatya’mıza Yazık Oldu…