Hani O Bayramlar... - ZEKİ DAĞ

Hani O Bayramlar...


Ana, bu bayram mı? Aman çok ayıp
Çocukken gördüğüm bayramlar hani?
Mübarek elleri öpüp, koklayıp
Yüzüme sürdüğüm bayramlar hani?
Abdurrahim Karakoç

Geçmiş bayramlar gibi bayramlara ve 2020 yılı öncesine dönmek istiyoruz. O günleri de bayramları da büyüklerimizin ellerini öpmeyi de birbirimizle kucaklaşmayı da çok özledik. Son bir sabır diyoruz. İnşallah bu kapanma son olur. Hepimiz için tekrar mutlu ve sağlıklı günler geri gelir. İnsan geçmişte yaşadığı bayramları özlüyor artık. Herkes sevinç içinde birbirine gider gelirdi. Misafirlere çeşit çeşit ikramlarda bulunulurdu. Çocuklara harçlıklar verilirdi. Yeni elbiseler ayakkabılar alınırdı. O zamanlarda ki insanlar bile farklıydı. Sizce de öyle değil mi! O günlerin özlenme sebebi birazda bize o bayramları yaşatan büyüklerimiz değil mi! Unuttuk!  

Unuttuk! Birbirimizi gözetip kollamayı, sevgiyi saygıyı, yardımlaşmayı hep unuttuk. O yüzden koronavirüsü bir kendimize gelme olarak ta kabul etmeliyiz. Canlarımızı kaybettik. Zor zamanlar geçirdik, geçiriyoruz. Bir an önce kendimize gelme vakti geldi de geçiyor. Eski günlere dönebilmek için kendimize gelmeliyiz. Dinimizin ve örfümüzün gereğini yapmalıyız. Kin ve nefretten uzak birbirimize sevgiyle yaklaşmalıyız. O eski bayramları ve günleri en kısa zamanda yaşamak için tedbirlere de sıkı sıkı sarılmalıyız.

Koronavirüsün gölgesinde geçirdiğimiz bu bayram inşallah ayrı olarak geçireceğimiz son bayram olsun. Çocukların parklarda özgürce oynadığı, herkesin korkmadan sılayı rahim yaptığı, herkesin birbiriyle kucaklaştığı nice bayramlar duasıyla, karantinada geçirdiğimiz son bayram olsun.

Bir sonraki bayramı sevinçle, coşkuyla, birbirimize şeker ve tatlılarımız ikram edebildiğimiz bir bayram olarak karşılayalım. Bunun için bu bayramda da tedbirlere sıkı sıkıya uyarak, bulaş riskini en aza indirmek için kendimizi evlerimizde izole edelim. Eşimizden dostumuzdan, konu komşumuzdan ayrı olacağımız bu bayramda da yaşayabileceğimiz veya yaşatabileceğimiz bir bayram olsun.

İşsiz güçsüz maddi durumu yerinde olmayan insanlarımız var. Kapanmalardan etkilenen dostlarımız var. Maddi durumu yerinde olanlarımıza sesleniyorum; Çevremizi kolaçan edelim. Aziz mübarek bugünde ne kadar çok muhtaç insana ulaşabilirsek o kadar büyük bir bayram yapmış oluruz. Yaşlılarımızı ve çocuklarımızı bir yılı aşkın süredir evlerimizde izole ediyoruz. Bizler tedbirlerimize dikkat edersek, Koronavirüs sayılarını yok denecek kadar az olacak şekilde en alt seviyelere çekebilirsek onlar için daha güzel bir ortama en kısa sürede ulaşmış olacağız.

Bizlerin tedbirlere karşı dikkatsiz davranmamız bulaş riskini artırmakta ve sağlık sistemini kilitlemektedir. Koronavirüs hastalarının çokluğuyla ve bunların tedavi sürecinde fedakâr sağlık çalışanlarının mücadelesini milletçe takdirle karşılıyoruz. Koronavirüs hastalarının tedavi ve yoğun bakım sürecinde hizmet verirken hayatlarını kaybeden sağlık çalışanlarımızı da rahmetle, minnetle ve şükranla anıyoruz. Hastanelerde canla başla çalışan doktor, hemşire, laborant, hasta bakıcı, temizlikçi hepsine saygı ve şükranlarımızı sunuyoruz. İyi ki varsınız.

Pandemi dönemi boyunca çalışmalarına aralıksız devam eden başta sağlık çalışanları olmak üzere emniyet güçlerine ve kolluk kuvvetlerimize teşekkür ediyoruz. Market çalışanlarına, manavlara, mahalle bakkallarına, fırınlara ve burada adını sayamayacağımız kamu ve özel sektör çalışanlarımıza da teşekkürlerimizi sunuyoruz. Hepiniz iyi ki varsınız. 

Sağlıkla, Nice Bayramlara...

[email protected]

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
01Mar

Öbür Taraf Uzak Değil ki…

22Şub

Farkındayız...

07Şub

Deprem ve Enkazlar

04Şub

Eli Kanlı Katil İsrail

27Oca

Dürüstlük…