ZEKİ DAĞ

Güzel Dost Güzeldir

ZEKİ DAĞ

Bizim dostluğumuz ağırdır, yüreği kötü olan taşıyamaz, doğrunun yemine dürüstün kefile ihtiyacı olmaz ve olamaz güzel dostlarım. Güzel dostlarımız her zaman güzeldir. Sen gideceğin bir yolda dürüst dostlarınızla yürüyünüz. Sahte ve yalancı dostlara dikkat etmelisiniz. Doğru yol her zaman güzeldir.

Bizim sözümüz dosta tatlı, düşmana kurşundur, namertte hançerdir, canımız dosta feda düşmana beladır. Dostluğumuz yücedir, ne alınır ne satılır ölümünedir. Dost dediğin ölümüne kadar yanında ve arkanda olmalıdır. Dost dediğin dostunu satmaz ki. İyi dost her zaman iyidir ve kötü dost her zaman kötüdür.

İki şeyin elden gitmeden değerini takdir emek gerekir. Biri sağlık öteki de gençliktir. Dost dediklerine güvenirsen bir yola çıkarsınız. Bizim dost dediklerimiz ve bizleri hep yarı yolda bıraktılar. Sahte dostlarımızın yüzünden ne gençliğimiz nede sağlığımız kaldı derler. Sahte dostlarda dost olmaz ki. Yalancılardan dost olmaz.

Gerçek dostların candan olmalı, söylediğin sözlerin orada kalmamalı, sırların onula mezara varmalı, her yüzümüze güleni dost sanmamalı. Keşke herkes bizim gibi olsaydı. Bu tur dostların ne söz ne dürüstlüğü vardır. Bu tur insanlar hep dostlarını satarlar dostum. Yalan artık bunların kemiğine işlemiş ve yapacak bir şey yoktur.

Hani derler ki sen sabırlı ol, devran dönecektir. Sana yapılan haksızlıklar, yalanlar Mevla’m görecektir. Ahın yerde kalmaz bir gün sıra sana da ve onlara da gelecektir. Sen yeter ki doğru ol yeter. Bu tur insanlara ne yapsak yaranamazsınız, ne yapsak bu tür insanlara yaramaz. Allah her şeyin hayırlısın versin inşallah.

Hani derler ki gülü gülene, sevgiyi bilene, kalbini taşıyabilene ver demişler. Bizler herkesi kendimiz gibi bildik ve her şeyi paylaştık ne yazı ki her şeyi paylaştığın ve dost dediklerin sahte dost ve yalancı çıktılar. Bu tür insanlara ne versen yaranamaz ve nankördür. Nankör insandan ne beklersin ki. Benimle tanıdığın insanlara beni satınız, size ’de bu yakışırdı ve yakıştı.

Hiç merak etmeyiniz bir günde sizi ve sizler gibileri satarlar. Sizin için dürüst dostlar gerekmiyor, sizler için sizin gibiler size yarar. Kendini beğenenlerle beraber olanlarda bu yakışır. Tam bir birini bulmuşlar. Tam bir yalancı ekip olmuşlar derler ki ve dediler. Ben demedim gördüğümüz dostlar söylüyor. Sen ve siz bilirsiniz.

Yazarın Diğer Yazıları