Dostluk Nedir Bilirimsiniz ?.. - ZEKİ DAĞ

Dostluk Nedir Bilirimsiniz ?..


Benim değerimi ve kıymetimi bilmeyen herkese döndüm sırtımı. İyi olun, sağ olun, mutlu olun. Ama benden uzak durun. Ne istersiniz olun, ama size gösterilen iyi niyetin nankörü olmayınız, nankörler. Bizim dostluğumuz ağırdır yüreği kötü olan taşıyamaz, doğrunun yemine, dürüstün kefile ihtiyacı olmaz.

Hayat işte bir dakika, sonrasına garantimiz yok. O yüzden sahip olduklarımızın değerini iyi bilelim, çünkü geç olabilir. Beden her yükü kaldırır ama gönül her sözü kaldırmaz. Dostlarınıza sahip çıkınız ve dostlarınızı satmayınız. Yoksa bir günde sizi ve sizleri satarlar. Dostluk iki yürek arasında akan nehir gibidir. Gittiği yeri de temizler geldiği yeri de temizler dostum.

Kalp kırdıktan sonra dilenen özürün bir faydası yoktur dostum. Mezara dikilen çiçek ölüyü diriltmez. Yaradan diyor ki, Sen bana havale et. Bir gün sen unutsan da ben unutmam. Havale etiğimiz o kadar çok insanım diyenler var ki. Üzülme üzerler seni. Ne kimseyi üzmek hevesim, nede üzülecek nefesim var. İşte derim ki siz ve sizler bir birinizi buldunuz yalanlarla.

Bazı insanlar parasıyla itibar kazanır. Bazılarında merhametli yüreğiyle. Rabbim herkesi cebi dolu insanlarla değil yüreği dolu insanlarla karşılaştırsın. İncitme kimseyi, dünya fanidir. Ne zaman gelir bilinmez ölüm anidir. Allah bizleri güzel dostlarımızla tanıştırsın inşallah. Hele hele bir insan yalan söylüyorsa, dedikodu ediyorsa, bir insan çocuklarına ve ailesinin üzerinde yemin içiyorsa uzaklaşınız orada.

İnsan olmak kolayı değildir. Herkes insandır ama adam olmamışlar dostlarım. Herkes en iyisini bilir ama hep cahil kalmışlardır. Cahilin mektubu okunmaz ki, Cahille yola gidilmez dostum.  Herkes iyi insan olabilir ama dedikoducuysa vay onların haline derim dostlarımı. Dürüstlük ister, mertlik ister, doğruluk ister, samimiyet ister, kısacası insan olabilmek karakter ister dostlarım.

Kimseye kendini hatırlatmak için yorulma dostum. Seni seven insan her durumda arar sorar seni. Hele hele o dostun manatçıysa zaten işi bitene kadardır dostum. İşi bitiğinden seni tanımaz ve aramazlar. Onları yeni insanlar bulurlar, gittiği yere kadar menfaatleri bitene kadardır dostum. Zaten yalancıların beli gideceği bir yer vardır. Yalan söyleye söyleye bir yeri kalmamıştır. Bu yalancılar yavaş yavaş dostlarını kaybederler dostum.


Ben hiçbir zaman dostlarımı satmadım. Ben siz ve sizler gibi değilim dostum. Ne kimseyi bir hırs uğruna satarım nede kimseye yalaklık yaparım. Ben sadece bendeki doğruları yaşarım ve söylerim dostum. Ben hiç bir zaman dostumu ve dostlarımı satmadım ki. Beni satanında bende siler atarım, hiçte umurumda bile değildir dostum. Yalanıcı zan eder ki söylediği yalanları ve dedikoduları kimse bilmiyor zannederler. Artık siz ve sizler gibileri herkes biliyor dostum.

Hastalanınca insan yanında en çok sevdiklerini arar. Kulağı telefonda, gözü kapıda kalır dostum. Gelen giden olmayınca önce yüreği sonra gözleri ağlar dostum. Tabi ki buda dürüstlüğünü bilenler içindir güzel dostum. Sevenler başımın tacı, sevmeyenler dış kapının mandalıdır dostum. Dürüstlük her zaman iyidir güzel dostum. Kapı mandalı sizden daha kalitelidir ve iş görüyor veya siz ve sizler, her tarafınızdan yalanlar dökülüyor dostum.

Ah etmeye gerek yoktur dostum, her şeyi önceden düşünmelisin. Kim ne yaptıysa nasıl olsa, bir yerden çıkar. Kul unutur da Allah unutmaz, için rahat olsun dostum. Zaten senden yalan ve dedikodu varsa vay haline derim dostum. 6 Şubat depremlerini unutmayınız. Dostlarınızı unutmayınız, Dostlarınızı satmayınız dostum. Gün gelir bir gün ortada kalırsınız. Bakınızın ki bir birinize iyi olmanız için, dürüst insanların arkasında yalan söylüyorsunuz dostum.

Herkes adamdır ve insandır, ne yazı ki adam ve insan olmamışlar. Bu tür kişiler her zaman ortada kalırlar dostum. Nedenleri de hep yalan ve insanların arkasında yalan ve iftira ederler dostum. Ben derim ki bu karakter işidir dostum. Onurlu insanlar hiçbir zaman dostların arkasında yalan, dedikodu ve iftira atmazlar dostum. Tabi ki bu onurlu insanlar için geçerlidir. Yalancının sonu her zaman derenin dibidir ve hüsrandır dostum. Güzel dostlarınızı satmayınız, yarında o güvendiğiniz insanlar sizi de satarlar.
    
Bir gün beni sana sorarlarsa küçük bir dünyası vardı, onu da ben ve bizler elbirliğiyle yıktık dersiniz dostum. O zaman dersiniz ki iyi bir dostumuzdu ama biz ve bizler ona yanlış yaptık dersiniz dostum. Sen sen ol güzel dostlarınızı satmayınız. Yeni kazandığınız dostlar her zaman arkanızdan konuşurlar ve dedikodunuzu yaparlar dostum.

[email protected]

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
16Eyl

Melek Yüzlüm Narin...

07Eyl

Güzel Dostlara Selam Olsun

04Eyl

Dostluk Nedir Bilirimsiniz ?..

31Ağs
26Ağs

Kırgınım Dostum Kime...