Doğruluk ve Dürüstlük - ZEKİ DAĞ

Doğruluk ve Dürüstlük


Merhameti olmayan birinin vicdanı hiç olmaz, vicdanı olmayan birinin imanı hiç olmaz. İmanı olmayan biri ne bilsin ki kul hakkını. Çok anlamlı bir söz, tabi ki anlayana. Merhameti bilmeyen dostunu bilmez. Vicdanı olmayan birin hiçbir şeyi olmaz. Hele hele imanı olmayanın ne dostluğu ve nede düşmanlığı belidir.

Kendi ayıbıyla yüzleşmeyen insan, elinde fenerle senin gölgende kusur arar. Şeytan şeytandır, şeytan düzelmez ki, Kendi ayıplarıyla yüzleşemeyenden hiçbir şey beklemeyiniz. Bunların zaten her tarafı karanlıktır ve fener bile kar etmez ikiye bölünür. Neden derseniz bunların her tarafı yalan dolanla doludur.

Suyun dili olsaydı eğer, birçok kişiye elini yüzünü değildi kalbini yıka derdi. Sularımız çok güzeldir. Temiz su her zaman her şeyi yıkar ter temiz eder. Bozuk insanları yıksak bile kar etmez. Bunların her tarafı kirlidir. Bunları yakmakta suyumuza yazık olur. Bunların içi dışı kirlenmiş yıkaması kar etmez suya yazık.

Her önüne gelene değer verme. Herkese verdiğin değeri kaldırabilecek kadar insan değil. Bizler herkesi kendimiz gibi bildik ve değer verdik, sırımızı verdik ne yazı ki işleri bitiğinde bizleri sırtımızda vurdular. Sen sen ol yola çıkacağınız insanları iyi seçiniz ki sizi ve sizleri yarı yolda bırakmasınlar, yazık olur size.

Yaşarken yanımda olmayan, elimden tutmayanlar ölünce tabutuma dokunmasınlar ve üzülmesinler, gerektiğinden cenazeme gelmesinler be dostum. Benim sağlığımdan bana destek ve dost olmadınız ki. Ben öldükten sonra dost olmanız ve ağlamanız, yine iyi biri diye ağıt yakmana gerek yoktur.

Şeytan taşlamak için Arabistan’a gitmenize gerek yok, Çevremizde ve yine içinizdekilerinde taşlanmanız da yeterlidir. Hiç olmasa güzel insanlara saygınız olur. Zaten her tarafınızdan yalanlar dökülüyor. Sizler bu yalanlarla güzel insanları kandırmaya gerek yok. Her tarafınız şeytanlaşmış şeytanının yolunda gidiyorsunuz.

Bu hayata çok şey yaşadım. Ama bir tek şey öğrendim, Allah’tan başka kimseye güvenmeyiniz derim. Öyle insanlar gördüm ki, dini kullanarak ve güzel insanları kullanarak yollarına bakanlarda varmış, vay halinizde derim. Bu dünyanın birde öbür tarafı vardır. Cici bici giymeyle bu işler olmaz ki. İşte vay halinize vay derim.

Yaşıyorsan gel şükret, hiç doğmadan ölen var, İsyan etme dua at, her şeyi görende var. Yalan söylemeyle dostlarını satma. Geldiğin yeri unutma. Geldiğin yer derenin dibiydi. Elinde tutuk ve sözümüzü tutuk size ve sizler gibilere deste yardımcı oldum. Güzel dostlarınızı satmayınız, yarında kendinizi ve sizler gibileri de sizi ve sizleri satarlar. Acılar sizin olsun derim.

[email protected]

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
07Eyl

Güzel Dostlara Selam Olsun

04Eyl

Dostluk Nedir Bilirimsiniz ?..

31Ağs
26Ağs

Kırgınım Dostum Kime...

05Ağs

Malatya’mıza Yazık Oldu…