Bir Virüs Üzerinden Dijital Çağ Başlatılıyor - ZEKİ DAĞ

Bir Virüs Üzerinden Dijital Çağ Başlatılıyor


Bilimsel açıklamalar doğanın tepkisi olduğunu söylüyor... Allah’ın takdiri diyelim...

Bence sıkıntıların geride olduğunu görüyorum… Halâ dolu bir şekilde fabrikalar ve iş yerlerinin açık olduğunu görmekteyiz… Bazı yerler ve buna benzer iş yerleri kapalı bazı iş yerleri hala açıktır…

Sağlık Bakanı Sayın Fahrettin Koca'yı tebrik ediyorum... Muazzam bir iş çıkardı. Neden derseniz erkenden aldığı tedbirlerle Dünya'nın ilerisinde olduğumuzu ispat ettik... Sağlık bakanımızı bir kere daha tebrik ediyorum. Sağlık bakanımız gece gündüz demeden çalışıyor ve bir vatandaş olarak kendilerini takdir ediyorum.

Ülke olarak Devletin koyduğu yasaklara uymalıyız ve devletin men ettiği uygulamalardan uzak durmalıyız. Türkiye'de okulların kapatılmasını doğru bir karar olarak görüyorum. Bakıyorum meydanlarda vatandaşlar bir arada ve yine fabrikalarda işçiler yine bir aradalar. İşte yanlış yanlıştır… Eğer bir uygulama yapılacaksa mutlaka yoğun olan tüm yerlerin geçici olarak kapatılmasıdır ve daha sağlıklı olacaktır.

Bakıyoruz Üniversitelerin ve Okulların tatil edilmesine rağmen okullarda öğretmenler görevlerinin başında…

Sokaklardan insanlarımızı koparacak çareler üretilmesi gerekir... Çocuklarımız internet bağımlısı zaten... İnternetten ders yapmaya çocukları alıştırmayın... Zaten internet ortamı ortadadır. Eğer internet üzerinde ders yapılacaksa, Öncelikle internet ortamının öğrenciler açısından güvenli hale getirilmesi lazım…

Ekonomi şartlara gelince… İnsanlarımızın kendi iş yerlerinde ve yine başka iş yerlerde çalışan kardeşlerimizin günlük ekmek ve diğer ihtiyaçlarını temin eden insanlarımız var. Günlük olarak kazancı olanların durumu ne olacaktır. İşte sıkıntı burada başlar. Eğer bir uygulama varsa vatandaşlarımızın mutlaka uymalıdır. Vatandaşlarımız bu uygulamaya uyacaklardır ve Devletimizde vatandaşına sahip çıkmalıdır. İşte bir örneği de böyle olmalıdır.

Eğer bir yerde milletin yararına bir uygulama varsa toplum olarak her kesim harfiyen uymalıdır. Ancak bazı uygulamalarda mağdur olan bir çok kesim var. Günlük çalışan insanlarımız sanırım zor şartlarda yaşamaktadırlar. Bir Virüs ’den dolayı çok iş yerleri ikinci bir emire kadar kapalı olacaktır. İkinci bir emire kadar kapalı olan iş yerlerinde çalışan vatandaşların mağdur olmaması nedeniyle değişik yerlerden mağdur ve ihtiyaç olan vatandaşların gıda ve buna benze yardımların yapılması şarttır.

Dünya’da bir çok ülkede hükümetler ekonomik paketleri tek tek açıkladı..  Ülkeler virüsten dolayı etkilenen iş adamlarını ve vatandaşları rahatlatacak bir çok paketi hayata geçirdi.  Özellikle evlerinden çıkamayan vatandaşlara maddi nakdi yardım yansıra, gıda yardımı ve kartlara para yükleme gibi çeşitli uygulamaları da hayata geçirdi. İşte bizim vatandaşlarımız da bu tur gibi yardımlarının yapılmasını bekliyor. Bence bu tur uygulamaların bir an önce ülkemizde de uygulanması gerekir. Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından açıklanan pakette bu tür uygulamalardan bahsetmemesini pek sağlıklı görüyorum.

Ülke olarak zor ve sıkıntı günlerde bizler hep birlikte bir oluyoruz ve olmaya mecburuz ve başka gidecek başka bir yerimiz yoktur. Bizler Ülke olarak her zaman birlik içinde olduk ve bundan sonrada birlik içinde olmalıyız. Allah Ülkemize zeval vermesin Amin…

[email protected]

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
23Nis
15Nis

Edep Mirastır

09Nis

Okudum Ağladım, Ya Sen

04Nis

İNSANLIK

01Mar

Öbür Taraf Uzak Değil ki…