Asalet Çok Önemlidir - ZEKİ DAĞ

Asalet Çok Önemlidir


Asalet demek çok güzel ve onurlu bir iştir. Tabi ki bunun kıymetini bilenlerdir. Hani derle ki susmak bazen asalet, bazen nezakettir. Hele de incitmekten korkuyorsun sevdiklerini, susma o zaman ebedi zariftir. Hayat çok zor dostum, yolda yürürken, hayatta iki şeye dikkat etmeliyiz. Yolda yürürken kavşaklara, birde yüzünüze gülen insanlara bakınız ve dikkat ediniz, vay halinize derim.

Hayatta en büyük pişmanlığın ne diye sorsalar, emeğimin zerresine layık olmayan insanlara verdiğim değer derim dostlarım. Gülü gülüne ver dostum, kalbi sevene ver gülü, sevmek güzel şey, tabi ’ki kıymet bilene ver gülü. İyi insan mutluluk, kötü insan tecrübe, yanlış insan derse mükemmel insan iz bırakır. İyi ve güzel insanların her zaman yolu açıktır. Kötü ve dedikoducu, yalancıların sonu hüsrandır.

Nasipten öte yol yok bu hayatta, payımıza düşen en güzel değil, en hayırlısını nasip et Allah’ım. Şükür ne kadar güzel bir kelime, bazen bulduklarına, bazen bulmadıklarına güzel dostlarım. Hayat zordur dostlarım. Hele hele bir yola çıkarsan yol dostlarını iyi seç ki seni yolda ve yollarda bırakmasın. Dostluk bilen, düşmanlık bilen insanlar zaten seni yolda bırakmazlar. Doğru olan doğrudur.

Hani derler ki dostunda olsa her şeyini paylaşma, Çünkü bir gün dostluk biterse seni nereden vuracağını, en iyi dostun ve dostların bilir. Sen sen ol dostlarını iyi seç. İnsanın gözü ne kadar yüksekte olursa olsun onu, yerinde iki metrelik bir çukur bekler seni. Olurda bir gün yorgun düşersen hayat yolunda dinlenmek için taşa yasla sırtını. Dikkat etmelisin, seni satan dostlara. Yolda giderken etrafınıza bakmayı unutmayınız.

Yüzü soğuktur ama güvenlidir, Serttir ama vefasız değildir. Layık olmayan hiç kimseye dil dökme, Kendini boş yere rezil edersin. Aptal nasihat, etmek cahil ile tartışmak, ikiyüzlü ile dost olmak boşunadır. Kimsenin ahı kimseye de kalmaz, dilinizle incittiğiniz, vidanızla ödersiniz bir gün zamanı var diyorum. Allah her şeyin hayırlısını versin inşallah. Allah yolu doğru olanın her zamanı yanındadır, unutmayınız..

[email protected]

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
07Eyl

Güzel Dostlara Selam Olsun

04Eyl

Dostluk Nedir Bilirimsiniz ?..

31Ağs
26Ağs

Kırgınım Dostum Kime...

05Ağs

Malatya’mıza Yazık Oldu…