Amerikan Yargısı Bağımsız mı? - ZEKİ DAĞ

Amerikan Yargısı Bağımsız mı?


Amerika’daki Reza Zarrab mahkemesinde adeta bir hakim ve savcı şovu yaşandı, Ne hikmetse bizim Ülkemizde Zarrab davasında yaşanan olaylarla ilgili Sevinenlerde olmuştur. Yazık yazık…

Dünyanın gözüne Amerikan yargısının üzerindeyken ne hikmetse bizim Ülkemizde sevenlere ne demeli, hala anlamış değilim. Bu nasıl bir adaletmiş hala anlamış değilim, Ülkemizin etrafını ateş çemberi sarılmışken, Hala bizler başka işler peşine düşüyoruz.

Bakınız Zarrab davasına. Dava konusu Amerika’nın çıkarlarıyla çatıştığında Demokratik Kongo Cumhuriyeti ne kadar demokratikse Amerikan mahkemeleri de ancak o kadar bağımsız olabiliyor. Bu nasıl bir adaletmiş…

Bakınız: Fetullah Gülen ve örgütü davası, ortada henüz öyle açılmış bir dava filan da yok. Ne hikmetse halâ fetoyu bize vermediler zaten vermeleride zor görülüyor gibi. ABD Zarrab’ı kendi çıkarları için konuşturdular. Bakıyoruz Zarrab, neden ilk ifadesini değiştirdi diye her kes bilmelidir ve dikkatli olmalıdır, Ülkemiz üzerinde oynanan bazı oyunların olduğunu unutmamalıyız.

Oysa elde istihbarat var, bilgi var, dahası iki ülkenin dışişleri ve adalet bakanlıklarının kayıtlarına giren belgeler var. Ne diyor o belgeler, tabii ki zaman gösterir.

Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Binali Yıldırım son Amerika seyahatinde bu belgeleri bilmem kaçıncı kez bizzat muhataplarına elden verdi.

FETÖ elebaşı ve militanları Amerika sokaklarında ellerini kollarını sallayarak dolaşmaya devam ediyor. Hani o bağımsız Amerikan yargısı, nerde kaldı. Nerde kaldı ABD adaletli yargısı. Hani dürüst bir yargınız vardı.

Eğer ABD’nin adaletli bir yargısı varsa, Neden FETÖ elebaşını Türkiye’ye vermiyorlar…

[email protected]

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
01Mar

Öbür Taraf Uzak Değil ki…

22Şub

Farkındayız...

07Şub

Deprem ve Enkazlar

04Şub

Eli Kanlı Katil İsrail

27Oca

Dürüstlük…