Aziz Dostlar
MUSTAFA TAŞÇI
Kemalistlerin % 90 ı Ya Hazar, Ya polonya, Yada Bulgar ve Selanik Yahudisi ''dir.
Aytunç Altundal.
ŞAPKA DEVRİMİ DİYE BİR DEVRİM OLUR MU ?
Giyim kuşam bir modadır. 70 li yıllarda ispanyol paça pantolonlar vardı. Yaşlılar bunu çok iyi bilirler. Pantolonların diz kısmı dar paçası çok geniş olurdu. Şapka da Yine İspanyada bizden önce moda oldu. Ancak İspanya da ilk zamanlar şapka giyenleri dövüyorlardı. sonra yavaş yavaş toplum alıştı. Herkes giymese de artık şapka moda olarak kabul edildi.
Ülkemizde şapka devlet zoruyla fes ve sarığı çıkartmak için devrim adı altında yapıldı. Ve şapka devriminin yapıldığı günün seneyi devriyesinde her yıl günlerce kutlanıyordu. 1950 li yıllara kadar bu devrim kutlandı. Ancak yıllar geçtikçe ,Şapka devrimi kutlanırken dahi polis ve askerler hariç toplumun çoğunluğu şapka giymiyordu.
İnsanların severek kabul etmediği ve giymediği şapkanın devrimi 1950 yılına kadar kutlandı.
Pekiyi halkın giymeyeceği şapkanın devrimi neden kutlanır ? Daha sonra şapka giymek zorunluğu da kaldırıldı. Kemalistlere artık kimsenin giymediği bu şapka devrimini neden kutluyorsunuz diye sormak lazım.
Ancak bizim gülüp geçtiğimiz bu devrim yüzünden 52 insan idam edildi. Bu rakamlar resmi kayıtlara giren rakamdır. Bu 52 insan şapka kanununa muhalefetten yargılandı. ve idama mahkum edilerek idam edildi.
Cumhuriyetle idare edilen ve demokratik yönetim olduğu söylenen bu ülkede şapka giymek istemeyen insanlar yargılanıp idam ediliyor. Şapka kanunu gereği başı açık gezmek de yasaktı, başına şapka dışında bir şey koymak da yasaktı.
Bu şapka devrimi sebebi ile Ülkemizin birçok yerinde isyanlar çıktı. Bu isyanlar ise silahli bir isyan değildi. Biz giymek istemiyoruz diyenlerin ayaklanması ve karşı çıkmasından ibaretti. Buna rağmen 52 kişi bu yüzden idam edildi.
Ortalıkta şapka giyen kalmadığı yıllarda da şapka devrimi kutlandı. Bu kutlamaların anlamı neydi ? idam edilen 52 kişinin idamını tekrar bu millete hatırlatarak korku salmak amacına mı matuftu ? Ancak şapka devrimine karşı çıktığı için İdam edilenlerin geride kalan çocukları ve torunlarına karşı bu devletin borcu vardır. Devletin onlarla helalleşmesi gerekir.
TBMM de şapka devrimi konuşulurken bir Milletvekili şapka devrimine karşı çıkarak Mecliste konuşma yaptı. Ancak bu milletvekili şapka devrimine karşı çıktığı için o günkü yönetim tarafından büyük baskılara maruz kaldı. Meclisten kovuldu ve evine hapsedildi. Bu milletvekili Kutul Amare kahramanı Nurettin Paşadır. Aynı zamanda İstiklal harbinde Yunanı denize döken birinci ordunun komutanı olan Nurettin Paşadır.
Kendisi Bursalı olan Nurettin Paşanın neden hiçbir yerde ismi yoktur ? Bugünkü yöneticilere sesleniyorum Bu kahramanın bu güne kadar bir okula dahi adı verilmedi. Neden bu güne kadar bu kahraman yok sayıldı ? Tarihte adı geçmiyor. Ismarlama tarih kitapları maalesef Kemalist devrimlere karşı çıkanları yazmıyor.
Bu millet şapka devrimine neden karşı çıktı? Şapka batı ülkelerinden alındığı için karşı çıktı. Genellikle ispanyol yahudilerinin başlarına taktığı bir şeydi şapka. Moda olarak ispanyaya gelmişti. Şapka devriminden önce ,Osmanlı adet ve geleneklerine göre halk başına fes ve sarık takıyordu. Esasen fes de batıdan alınmıştı. Müslüman Türk Milleti Gevura benzemek istemediği için şapkaya karşı çıkmıştı.
Peygamber Efendimiz " menteşebbe bi kavmi fehüve minhum" “ KİM BİR KAVME BENZEMEK İSTERSE ONDAN OLUR.” Hadisi ile Kafirlere benzememesi için Müslümanları uyarıyordu.
Üstat Necip Fazıl Kısakürek Muhasebe Şiirinde ;
İnanmıyorum bana öğretilen tarihe,
Sebep ne mezardansa bu hayatı tercihe
İfadesi ile yalan söyleyen tarihi reddediyordu.
Şiirin devamında ;
Üç katlı ahşap evin her katı başka alem.
Üst kat elinde tespik ağlıyor babaannem.
Orta kat mavs oynayan annem ve aşıkları.
Alt kat kız kardeşimin tamtamda çığlıkları.
Bir kutlu peynir gibi ortasından kestiğim.
Buyrun ve maktaından seyredin işte evim.
Bu ne hazin ağaçtır,bütün ufkumu tutmuş,
Kökü iffet,dalları taklit meyvesi fuhuş. Diyordu.
Selam ve dua ile.
Mustafa Taşcı
Hak İş Kurucu Genel Başkanı