Asaletin Yeter - METİN TATAR

Asaletin Yeter


Asalet boyda değil soydandır, incelik Belde değil dilindedir, doğruluk sözde değil de özdedir, güzellik yüzde değil kalpte olur. Layık olana hiç kimseye dil dökme. Bazı haklar helal edebilirsiniz çünkü Bazı insanlar affetmeye layık değildir. Bazı insanlara değerinden fazla değer vermeyeceksin, kendini kaybı ederler. Bazı insanları beli bir yere getirirsin zaman geçti mi başarı benimdir diye seni tanımazlar seni. Dürüst insanların çevresini kullanıp kendilerinin öne çıkarmaya çalışırlar, vay halinize deri.

Temiz yürekli insanlar hiçbir zaman yaşayamazlar. Çünkü herkesi kendisi gibi bilir ve üzülen hep kendisi olur. Bizi yakan hayat değil, dost nasıpta değer verdiklerimiz birde o yapmaz delkleriniz var ya. Bir gün gelecek, kalp kıranların kalbi kırılacak, yarı yolda bırakanlar yarım kalacak, Gün gelecek, herkes hak etiği hayatı fazlasıyla yaşayacak. Ama hiç kimsenin ne ahı, ne duası karşılıksız kalmayacaktır.

İkiyüzlü insan ve insanlar Pazar tezgâhı gibidir, öne iyilerini koyar, Ama arkasına hep çürükleri koyarlar. Yüzünüze karşı çok iyidir fakat arkanızda demediğini bırakmaz. Kime değer versen, hemen değişiyor, Kime kıymet versen, yerini yadırgıyor, kime can diye sarılırsan, arkanda kuyunu kazıyorlar. Biz sevmeyi biliyoruz da bazıları sevmeyi, değeri zere kadar hak etmiyor dostum.

Bazı insanlarla yüzleşmek zordur, haksız çıkarsın, çünkü onların galip gelecekleri ikinci bir yüzleri daha vardır. Düşmanına değil de dostuna dikkat edeceksin. Düşmanım kötülük yapacağı belidir. Ama dostun ne yağacağında belli değildir. Şu yalan dünyada kime ve kimlere güveneceksin dostum, İnsanlar hep ikiyüzlü olmuşlar, satan satana dostum. 

Hayata en büyük pişmanlığın ne diye sorsalar, emeğimin zerresine layık olmayan insanlara verdiğim değer derim. Kendi kendini met edenlerden uzak durmalıyız, nedeni her tarafları yalanlar dökülüyor. Hep iyilik yaptım ne hikmetse bazı insanlara yaranamadım. Nedeni de hep doğruları söylediğim için. Baktım kırıksam kırılayım, hiçbir zaman kötü insan olmadım, denemedim bile. Çünkü hep Allaha bıraktım sizi ve sizleri.
Selam Olsun Güzel Dostlarımıza Selam Olsun. 
Kurban Bayramınız Mübarek Olsun Güzel Dostlarım.
En Güzel Günler Sizin Olsun Dostlarım.

YAZIYI PAYLAŞ!

Yorumlar / 1

  • Malatyalı | 30 Haziran 2024 16:41

    Asalet çok önemlidir. Zaten herkes asalet nedir bilse bu hallere gelmezler. Bu anlamlı yazınızdan dolayı eğemi geçenlere teşekkür ediyorum.

YAZARIN SON 5 YAZISI
20Haz

Asaletin Yeter

12Oca

Güzel Güzeldir

29Kas

Duamız Sizinle…

03Ara

Engelliler Haftası Kutlu Olsun

06Tem

Bayram Geldi Hoş Geldi..