Yama Dağına Giderken Tefekkür - KAZIM KILINÇ

Yama Dağına Giderken Tefekkür


Geçenlerde Yama dağına gittim. Yolda giderken etrafı seyredip lezzetli, zevkli, keyifli bir tefekkür yaptım. Diğer insanların sinemadan, tiyatrodan aldığı zevkin belki on misli zevk aldım. Otlar yeşermiş, kızılcık çiçekleri açmış o sarıçiçekler uzaktan parlıyor adeta yüzümüze gülüyorlardı. Bizler sizin içiniz diyorlardı. Arabanın camından çiçek, ot kokuları ile karışık serin, mis gibi bir hava esintisi vardı.

Kalbim genişledi, nefesim açıldı, ruhum genişledi.

Onlara o kadar güzellikleri veren yaratıcılarını düşündüm. Kendi kendime Allah'ın yeryüzünde yarattığı bir sahrası bir tepeciği bu kadar güzel ise, acaba onu yaradan böyle güzelce süsleyen Rabbimiz ne kadar güzeldir.

Yol kenarında yeşil çayırlarda yayılan danalar o kadar tatlı, o kadar güzel yaratılmışlar ki tarifi mümkün değil. Kimi beyaz, kimi kırmızı, kimi siyah, alınlarında kalp resimleri ile adeta yaratanı diyor ki ben sizi çok seviyorum. Sizin için bu güzellikleri yarattım.

Haziran sonu itibari ile halen kar kürtükleri vardı. Hemen yanı başında güzel otlar naneler, kekikler kokusu ile insanı büyülüyordu.

En yüksek tepebaşlarında topraktan kaynayan buz gibi çeşmeler. Çeşmenin buz gibi suyunun içinde yaşayan otlar, böcekler, önümüzde her birisi ayrı renk ve desende uçuşan kuşlar. Bu eşsiz güzellikteki yaratıkları görüp onları yaratan Yaradan’ını düşünmemek, hatırlamamak, sevmemek mümkün mü hiç. Bize gözlerimizi takan yaratıcı o gözlerin seyredeceği güzel manzaraları güzel çiçekleri de yaratmış. Dünyanın hangi maddi lezzeti bu manevi lezzetin yerini tutabilir.

Bizleri yaratan akıl, güz, kulak, dil gibi yüzler duygularla donatan Rabbimize hadsiz şükürler olsun.

GÜZEL YARATMIŞ

Dikkat eyle şu muhteşem düzene

Sanatta ki nakış, ince özene

Yüzündeki güzel, süslü desene

Alemi yaratan güzel yaratmış

 

Çiçeğini açmış, ıhlamur dalı

Üzerinde gezer bal toplar arı

Özenle dizili mısırı, narı

Alemi yaratan güzel yaratmış

 

Sanatla örülü peteği, ağı

Rengârenk çiçektir ovası, dağı

Gelin gibi süslü bahçesi, bağı

Alemi yaratan güzel yaratmış

 

Yüzlere gülmekte, güllerin yüzü

Papatya, gelincik tarlası, düzü

Güzeldir mevsimi, gece, gündüzü

Alemi yaratan güzel yaratmış

Kazım KILINÇ

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
11Ağs
06Tem

Yama Dağına Giderken Tefekkür

23May

Dağlar Taşlar Ağladı

22Nis

Gönüllerde Buldum Seni

19Oca

Dosta Doğru