Türkiye Sevdamız... - İSMAİL HAKKI DALAK

Türkiye Sevdamız...


Bu sevda başımdan ırılmaz dedi,

Aşkın deryaları durulmaz dedi,

Her güzele meyil verilmez dedi,

Bir baktı yüzüme güldü gizlendi. (Aşık Veysel)

Evet, dostlar herkesin bir sevdası var da bizim olmaz mı? Elbette bizde sevdalıyız, bizde aşığız. Kime mi?, Asil soyumuz olan Türklüğümüze, vazgeçilmezimiz Vatanımıza, Şehitlerimizin kanından rengini alan Bayrağımıza ve elbette kulluğumuzun zirve yaptığı Yüce Dinimiz İslam’a…

Bu özlemlerle yine düştük sevdamızın peşine. Bir Cuma sabahı Isparta’dan Burdur’a sevdamızı paylaşmaya, yolumuzu anlatmaya, bu kutlu yolda birlikte yolculuk için kardeşlerimizi davet etmeye…

Bizim yolumuz Hak, hukuk, doğruluk ve dürüstlük yolu. Biz bu yolda hakça mücadele ederken, haksızlıkla hiçbir makam ve mevki talep etmeyen karındaşlarımızla bir olmak en büyük arzumuz. Haksızlıklara karşı hakla mücadele eden, hakkı olamayana meyletmeyen, hakkından asla vazgeçmeyen Onurlu insanlarla bir ve beraber Türkiye Kamu-Sen sevdalılarıyız. Bu davayı aklımız erdiğince anlatmaya devam edeceğiz.

“Çalışmadan, yorulmadan ve üretmeden, rahat yaşamak isteyen toplumlar; evvela haysiyetlerini, sonra hürriyetlerini daha sonra da istiklal ve istikballerini kaybetmeye mahkumdurlar.” (Mustafa Kemal ATATÜRK)

Bizim kaybetmeye tahammülümüz yoktur. Ne haysiyetimizi, ne hürriyetimizi ne de her tarafı şehit kanıyla yıkanmış vatan toprağımızı. İşte bu yüzden bizim yolumuz zor, kazancımız helaldir. Zulmü de kabul etmeyiz, kimseye de zulmetmeyiz. Ne kimseyi ötekileştirir ne de kendimiz ayrışırız. Bizim her bireye saygımız vardır, hem kişiliğine hem de fikirlerine. Yeter ki sevdası Vatan olsun. Ne haksızlık etsin, ne de haksızlığa rıza göstersin.

Yüz yıl öncesinde yaşamamış olsak ta bugün de aynı senaryolarla karşı karşıyayız. ABD’si Avrupa’sı, Hristiyan’ı Yahudi’si hepsi bir olmuş canımız kanımız Türkiye’miz çevresinde salyalarını akıtarak şov yapmanın peşindeler. Her ne kadar adları, PYD ve YPG olsa da, DEAŞ ve PKK olsa da hepsi bizi hedef almış fırsat kollamaktalar. Tüm bunlar olurken biz elbette devletimizle bir olacağız. Bizi idare edenlerle bir olacağız. Önceliğimiz Ülkemizdir.

Yüreğinde Vatan sevdası, Bayrak sevdası, İslam sevdası ve özünde Türklük olanları bu kutlu yola davet ediyoruz. Bizimle yürüyenlerin ulaşabileceği en yüce makam Yüce Allah’a olan, kulluk makamıdır. Bundan başka garanti makam yoktur. Bu makam kimseyi aldatmadan, doğruluktan ayrılmadan dürüstçe yaşamla elde edilir.

Her zaman dünyada güç merkezleri değişir. Ama doğruluk hiçbir zaman yön değiştirmez. Doğru topaç gibi dönmez, fırıldak olmaz. Doğru Elif gibidir, dosdoğru. İşte bizim sevdamız budur.

Türkiye Sevdamızdır. Yolu sevdadan geçenlerle bir gün mutlaka buluşmak dileğiyle…

Ne Mutlu Türküm Diyene!

Selam Saygı ve En Kalbi Dualarımla…

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
25Mar

Muhsin Başkan…

29Şub

Ramazan...

26Oca

DEVLET Dersi...

06Kas

Adam Gibi Adam Celal Adan…

26Ekm

Ortadoğu’da Soykırım…