Türk Büro-Sen'le... - İSMAİL HAKKI DALAK

Türk Büro-Sen'le...


Türk Büro-Sen’le (TBS) büro kolunda çalışan memurların hayatında çok şeyler değişecek. En başta mücadele olacak. Mücadeleyle ne olacak ki demeyin. Memur-Sen ile teslimiyetçi sendika anlayışıyla 6 toplu sözleşme masasından memur hep kaybederek kalktı. Enflasyonun altında alınan zam oranları memurumuzun belini büktü.

Kişisel menfaat için harcanan gelecekler artık herkesin canına tak dedi. Kamuya sonradan dahil olan ve adam kayırmacılığın en kanuni yolu gibi görünen Görevde Yükselme Sınavlarının (GYS) ardından yapılan mülakatlar hem haksız ve hukuksuzluğun hem de liyakatsizliğin önünü açtı. Bunun en acı gerçeğini 15 Temmuz 2016 gecesi hep birlikte yaşadık. TBS yetkili olunca ilk mücadele edeceği konulardan birisi GYS ardından yapılan mülakatların ortadan kaldırılması için vereceği mücadele olacak. Mülakatların kaldırılmasıyla kamuya hem liyakat gelecek hem de çalışan memurlarımızın hakkı korunacak.

TBS için devlet ebet müddettir, devlet kurumları da hakeza. Sözleşmelinin kaldırılması TBS’nin vereceği mücadelenin bir diğer alanıdır. Adliyelerde “Zabıt Kâtibi”, 112 Acil Çağrı Merkezlerinde “Çağrı Karşılama Personeli”, Gençlik Spor İl Müdürlüklerinde “Yurt Yönetim Personeli” kadroları için alımlar hep sözleşmeli yapılmakta. Sözleşmeli kadrolarda ihdas edilen Zabıt Kâtiplerimizin ve Çağrı Karşılama Personellerinin arasında çok nadir olsa da Yurt Yönetim Personeli kadrosunda çalışan arkadaşlarımızın ekseriyet çoğunluğu fizyoterapist, diyetisyen, mimar, mühendis, öğretmen gibi meslek sahiplerinden oluşmaktadır. Türlü umutlarla okuyan gençlerimizi bir ömür sözleşmeli kadrolarda çalıştırmak en başta anayasamızın eşitlik ilkesine aykırıdır. Merak etmeyin gençler TBS sizin haklarınız için de vermiş olduğu mücadeleyi sizlerin desteğiyle yetkili olunca daha da güçlü olarak verecektir.

TBS kişisel değil, kitlesel sendikacılık yapan bir Sivil Toplum Kuruluşudur. Büro kolunda çalışan memurlarımız için tek umut TBS’dir. Memurlarımızın bekleyen ötelenen bir diğer sorunu da Yardımcı Hizmetler Sınıfında çalışan arkadaşlarımızdır. Lisans mezunu ve doktora eğitimi alıp ta Gençlik Spor İl Müdürlüklerinde “Bekçi Bakıcı” kadrosunda çalışanlar bulunmaktadır. Emniyette Teknisyen Yardımcısı unvanlı olan ve ucu açık görev tanımıyla çalışan arkadaşlarımız da sorunlarının çözümü için beklemektedirler. Kurumlarda yaşanan bu sıkıntıların farkında olan TBS bu arkadaşlarımızın sorunlarının kalıcı olarak çözümü için mücadele etmekten geri durmayacaktır.

TBS için mücadele edilerek çözüme kavuşturulacak diğer bir konu ek gösterge meselesidir. Türkiye Kamu-Sen AR-GE merkezinin hazırladığı MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı’nın meclise sunduğu ek gösterge yasa teklifi meclis alt komisyonundadır. Sayın Cumhurbaşkanımızın 4 meslek grubu için verilmesini açıkladığı ek gösterge konusunu Türkiye Kamu-Sen Ar-Ge geliştirerek tüm memurları kapsayacak şekilde hazırlamıştır. Hiç ek gösterge alamayan YHS çalışanı arkadaşlarımızı da kapsayan ek gösterge yasa teklifi kamu çalışanları arasında fark gözetmeden hazırlanmış bir taslaktır. TBS bu kanun teklifinin yasalaşması içinde mücadele vermekte olup, vermeye de devam edecektir.

Türk Büro-Sen ile ertelenen haklar, ötelenen çalışan hak ettiğini alacak. Malum yetkili sendikanın mücadele etmemesiyle memur tüm sendikaları da Memur-Sen gibi algılamaktadır. Öyle olmadığını yetkiye sizlerin desteğiyle her geçen gün bir adım daha yaklaşan Türk Büro-Sen’le herkes görecektir.

Türk Büro-Sen mücadele sürecini; “insan onuruna yaraşır asgari geçinme standart'ı üzerinde bir ücret alıncaya ve yasaksız, demokratik, katılımcı bir sendikal hakka ulaşıncaya kadar sürecektir” diyerek açıklamaktadır.

Türk Devleti'ni Ülkesi ve Milletiyle Bölünmez Bir Bütün Olarak Gören Türk Büro-Sen’in ilkesi Ülkesidir. Sendikal Hakları, Sendika Kurma Hakkı, Toplu Sözleşme Hakkı ve Grev Hakkı ile bir bütün olarak gören sendikacılık anlayışının yetkiyi alması için size ihtiyacımız var. Çalışan, üreten, yol gösteren ve hak ettiğini alan sorumlu bir sendika arıyorsan sana Türk Büro-Sen yeter.

Bekleyen o kadar çok sorun var ki. Mesela herkes bayram ikramiyesi alırken Memura neden yok. Asgari ücrete %50 zam yapılırken memura neden TUİK rakamlarına göre zam yapılarak alım gücü zayıflıyor. Memur neden enflasyon farklarını aylık alamıyor da 6 ay sonrasında vergi dilimine gidiyor? 666 sayılı KHK ile birçok hakkı elinden alınan memur için tek çözüm artık Türk Büro-Sen’dir. Senin için mücadele edecek tek sendika Türk Büro-Sen’dir. Türk Büro-Sen’den önce ilk adımı da sen atmalısın. Türk Büro-Sen üyesi değilseniz hiç vakit kaybetmeden Türk Büro-Sen üyesi olarak ilkeli ve haklı mücadeleye destek verebilirsin. Verileni değil, hak ettiğini alan sendika Türk Büro-Sen’dir.

Değerli Memur arkadaşım; Türk Büro Sen için İnsan Mukaddes, Emek Kutsaldır. Kendin için, Geleceğin için bir adım atarak Türk Büro-Sen’li Ol…

Ne Mutlu Türk Büro-Sen’liyim Diyene!

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
25Mar

Muhsin Başkan…

29Şub

Ramazan...

26Oca

DEVLET Dersi...

06Kas

Adam Gibi Adam Celal Adan…

26Ekm

Ortadoğu’da Soykırım…