Son Gün 14 Nisan… - İSMAİL HAKKI DALAK

Son Gün 14 Nisan…


Değerli Memur arkadaşım; unutmayınız ki, hak verilmez alınır. Mücadele edenler hep kazanamaz ama kazananlara bakın hep mücadele edenlerin kazandığını göreceksiniz. Sözleşmeliye, 4/B’liye kadro facebook’tan değil, toplu sözleşme masasında mücadele ederek kazanılır. Öyleyse kazanmak için gerçekten mücadele edenlerle birlikte olacağız. Türkiye Kamu-Sen hep üyesinin yanında olmuştur. Üyesi arasında da bugüne kadar ayrım yapmamıştır. Çünkü Türkiye Kamu-Sen kişisel değil, kitlesel sendikacılık yapmaktadır. Salgından aşı ile, hastalıktan ilaç ile, Sıkıntı ve belalardan Dua ile, Malum-Sen’den ise en geç 14 Nisan’a kadar istifa ederek kurtulursunuz.

İradenizi kimseye teslim etmeyin. Liyakatle alınmayan Makamdan hayır gelmez. Bunun en son örneğini 15 Temmuz 2016’da hep birlikte gördük. Yandaşla yoldaşla makamlar paylaşılamaz. Yüce Allah Kuranı Kerimde mealen “Allah size, emanetleri mutlaka ehline vermenizi ve insanlar arasında hükmettiğiniz zaman adaletle hükmetmenizi emreder. Allah size ne güzel öğütler veriyor. Şüphesiz Allah her şeyi işitmekte, her şeyi görmektedir. Nisa 58” diye buyurmaktadır. Yüce Allah, yandaş yoldaş demiyor, ehli diyorsa farklı bir tutumda ve talepte bulunmakta en aşağı seviyeden hadsizliktir. Salgından aşı ile, hastalıktan ilaç ile, Sıkıntı ve belalardan Dua ile, Malum-Sen’den ise en geç 14 Nisan’a kadar istifa ederek kurtulursunuz.

Malum biliyorsunuz memur maaş zamları 2 yılda bir ağustos ayında yetkili sendika ile hükümet temsilcileri arasında yapılan görüşmeler (pardon görüşmemeler) sonucu toplu sözleşmeye atılan imzalarla belirlenmektedir. Görüşülüyormuş gibi yapan ve üyelerine karşı tiyatro oynayan yetkili sendika, yüzde kaça imza attığından hatta ne zaman ne isteyeceğinden bile habersiz inanın. Salgından aşı ile, hastalıktan ilaç ile, Sıkıntı ve belalardan Dua ile, Malum-Sen’den ise en geç 14 Nisan’a kadar istifa ederek kurtulursunuz.

Malum sendika yetkili olduğu dönemlerde hiçbir zaman enflasyonun üzerinde zam alamamış. Yine Malum-Sen döneminde memur TUİK enflasyon farkını 6 aylık periyotlarda alarak hak kaybına uğramıştır. Türkiye Kamu-Sen yetki döneminde memur gerçek enflasyon farklarını hep aylık olarak almış ve herhangi bir hak kaybı yaşamamıştır. Türkiye Kamu-Sen tarafını her zaman yetki aldığı Memurdan tarafa kullanırken, Malum-Sen tarafını hükümetlerden yana kullanmıştır. Memur arkadaşım; kendin için, ailen için, gelecek güzel yarınlar için, haydi şimdi bir adım at. Salgından aşı ile, hastalıktan ilaç ile, Sıkıntı ve belalardan Dua ile, Malum-Sen’den ise en geç 14 Nisan’a kadar istifa ederek kurtulursunuz.

Memur sendikalarının yetki dönemlerinde açılan, duyurusu yapılan, dedikodusu çıkartılan görevde yükselme sınavlarının yangından mal kaçırır gibi açıklamasının yapılması hiçte etik değildir. Memur; Devletin memurudur. Devlet ise bizim için ebed müddettir. Hükümet memurları ise hükümetlerle gelip hükümetle gidenlerdir. Devlet memuru; anayasaya ve kanunlara ve devletine bağlı, tarafsızlık ilkesi kapsamında görevlerini yürütür. Memur, devletin temsilcisidir, FETÖ gibi şer odaklarının değil. İşte Türkiye Kamu-Sen Konfederasyonu ve bağlı sendikalar tam da bu yüzden Devlet memurunun iş güvencesinin olmasını, Kamuda farklı adlar altında alım yapılmamasını istemektedir. Türkiye Kamu-Sen’e göre Memur; liyakatle görevinde yükselmeli, mülakatlar kaldırılmalı, tüm ek ödemeler emekli keseneğine dahil edilmeli, sözleşmeliler kadroya geçirilmeli, aile birlikteliği sağlanmalı, insan onuruna yakışır yaşanabilir adil bir ücretle geleceğe güvenle bakabilmelidir. Tüm bunlar için Türkiye Kamu-Sen’le yol yürümeye var mısınız? Salgından aşı ile, hastalıktan ilaç ile, Sıkıntı ve belalardan Dua ile, Malum-Sen’den ise en geç 14 Nisan’a kadar istifa ederek kurtulursunuz.

“Bizim İlkemiz Önce Ülkemiz” “Türkiye Sevdamız Ekmek İçin Kavgamız” ve Mücadelemiz, “İnsan Onuruna yaraşır asgari geçinme standardı üzerinde bir ücret alıncaya ve yasaksız, demokratik, katılımcı bir sendikal hakka ulaşıncaya kadar sürecektir” diyen Türkiye Kamu-Sen konfederasyonu ve bağlı sendikalarına destek vermek için farklı sendikalar üye iseniz 14 Nisan’a kadar istifa etmeniz ve 14 Mayıs’a kadar Türkiye Kamu-Sen’e üye olmanız gerekmektedir. Salgından aşı ile, hastalıktan ilaç ile, Sıkıntı ve belalardan Dua ile, Malum-Sen’den ise en geç 14 Nisan’a kadar istifa ederek kurtulursunuz.

Yüce Allah; doğrunun, dürüstün ve gerçekten hak mücadelesi verenlerin yar ve yardımcısı olsun. Yolları daim açık olsun inşaallah.

Kalın sağlıcakla...

YAZIYI PAYLAŞ!

Yorumlar / 2

  • Bekir Akın | 27 Nisan 2021 10:01

    Değerli büyüğüm eline diline kalemine sağlık

  • Kadir | 06 Nisan 2021 19:46

    Kalemine sağlık abi .

YAZARIN SON 5 YAZISI
25Mar

Muhsin Başkan…

29Şub

Ramazan...

26Oca

DEVLET Dersi...

06Kas

Adam Gibi Adam Celal Adan…

26Ekm

Ortadoğu’da Soykırım…