Özlüyoruz… - İSMAİL HAKKI DALAK

Özlüyoruz…


Kır çiçekleri arasında gezmeyi, konu komşu bir arada oturmayı, dostlarla oturup bir kahve içmeyi özlüyor insan. Bizler eski bayramları, çocuklar bayramlıkları bekliyor toplayacağı harçlıkları. Yazlık sinemaları, caddede dondurma yiyip, çekirdek çitlemeyi. Yaz tatillerinde sılada olanlar memlekete gitmeyi. Ne bileyim işte, özlüyoruz velhasıl.

Menfaatsiz dost olabilmeyi, karşılık beklemeden yardımlaşmayı, yaşlılarımız saygı görmeyi, hatırlanmayı özlüyor. Çocuklar sokaklarda korkmadan özgürce oynamayı, kırlarda koşmayı, parklarda salıncakta doyasıya sallanmayı özlüyor.

Eski mevsimleri özlüyoruz. İlkbaharda yağmuru ve yeşili, yazın sıcağı, sonbaharda hazan yapraklarını ve kışın elbette kardan adam yapmayı. Ramazan ayında iftar pidelerini, sahurda sıcak bazlamayı, kalabalıklarla yapılan iftarları ve sahurları özlüyoruz.

Ama bunlar bizden o kadar uzak ki! Yaklaşık 2 yıldır dünyayı altüst eden Pandemi ile birlikte doğal afetlerle de (Yangın, Sel, Deprem) mücadele veriyoruz, acaba neden demeden.

Biz insan olarak bazı değerlerimizi unuttuk. Komşusu açken tok yatar olduk. Yaz tatillerinde memleket yerine sahillere koştuk. Zengin ve fakir birbirinden ayrıldı. Fakirin zenginle komşu olması, bir araya gelmesi artık imkansızlaştı. Fakir için kesilen kurbanlar sucuk oldu. Güven yok oldu. İnsanlar birbirine güvenemez oldu. Sözler gitti hayatımıza senetler girdi. Selamlar bile menfaat yoksa verilmez oldu.

Makam, mal, mülk her şeyden önde gelir oldu. Öyle ki dostluklar arkadaşlıklar bile zarar gördü. Sevdalar da değişti, insanlar gibi. Kimse nasıl insan demiyor, ne iş yapıyor, malı mülkü var mı, bunu sorguluyor. Sanki mutluluk ve huzur zenginlikte saklı.

Eski günlere gelmek için, eski insanlar gibi olmak lazım. Sözü de fazla uzatmamak gerekir. Her şeyin düzelmesini istiyorsak önce kendimizi düzeltmeliyiz. Biz düzelirsek dünya da düzelir. Yarınlar neler getirir bilinmez. Biz özlemlerimize, dünyamızda eski özlediğimiz günlere kavuşur inşallah. Allah yar ve yardımcımız olsun. Biz doğru olalım. Her şeyin hayırlısını yaratan Allah’tan isteyelim. O’dur bize her şeyimizi veren ve verecek olan. Gayrısı sadece sebeptir.

Hastalıklardan ve doğal afetlerden hayatlarını kaybedenlere Allah’tan rahmet, hastalara acil şifalar diliyorum. Doğal afetlerdeki kayıplarımıza da bir an önce kavuşabilmek duasıyla.

“Hayat bu, bir bakarsın her şey bir anda son bulur. Hayat bu, son dediğin an her şey yeniden can bulur.” Şemsi Tebrizi

Selam, Saygı ve En Kalbi Dualarımla…

YAZIYI PAYLAŞ!

Yorumlar / 1

  • Yüksel | 17 Ağustos 2021 16:48

    Yüreğine kalemine sağlık, bam telinden olmuş.

YAZARIN SON 5 YAZISI
25Mar

Muhsin Başkan…

29Şub

Ramazan...

26Oca

DEVLET Dersi...

06Kas

Adam Gibi Adam Celal Adan…

26Ekm

Ortadoğu’da Soykırım…