Onlar Bizim Çocuklarımız… - İSMAİL HAKKI DALAK

Onlar Bizim Çocuklarımız…


Ahmet, Mehmet, Hasan, Ali, Hüseyin ve niceleri. Bunlar Isparta’da faaliyet gösteren UYUMDER’in “Uyuşturucu Bağımlılıklarla ve Alkolizm ile Mücadele Derneği” misafirleri. Kendi deyimleriyle ‘Hayatın dibini görmüş’ kardeşlerimiz, çocuklarımız.

Dün akşam (08.02.2019 Cuma) Türk Büro-Sen Isparta yönetimi olarak derneğimize, UUYUMDER Derneğinin Değerli Başkan İbrahim Uzunköprü ve Başkan yardımcısı Yaşar Erbil Bey'lerin davetleri üzerine ziyarette bulunduk. Hayatın dibini yani ölümle yaşam arasındaki son çizgiyi geçmek üzereyken yaşama tutunmak, bu bağımlılıklarından kurtulmak isteyen kardeşlerimize ziyarette bulunduk. Öncelikle UYUMDER Başkanı İbrahim Uzunköprü ve Başkan Yardımcısı Yaşar Erbil Bey’i vermiş oldukları inanılmaz fedakârlık ve üstün çalışmalarından dolayı canı gönülden kutluyorum. Rabbim onların sayısını artırsın. Tedavi gören kardeşlerimize acil şifalar nasip etsin.

Gece yarısına kadar süren ziyaretimizde dernek yöneticileri ve tedavi amaçlı orada kalan kardeşlerimizle yapmış olduğumuz hoş sohbetin koyuluğundan zaman nasıl geçmiş anlayamadık. Merkezde sadece tedavi değil, tedavi sonrası çalışabilecekleri bir meslekte edinebilmeleri için kurslarda verilmekte. Biz gittiğimizde bir gurup kursiyer bir belediyemiz için otobüs durakları inşa etmekteydiler. Masa, sehpa bile yapıyorlarmış.

Derneğin Başkan yardımcısı Yaşar Bey, “Ah bir de destek görebilsek” diye başlıyor söze ve gözleri dolarak anlatıyor, “Destek olanlar var, yok diyemem. Ancak yeterli değil. 50 kişilik kapasitemiz var. Şuan sadece 25 kişiye hizmet verebiliyoruz. İmkânlarımız kısıtlı, yardımlarla ayakta durmaya çalışıyoruz. Bir tane mantar üretim çadırımız var. Keşke üç tane olabilse, inanın kendi yağımızla kavrulacağız. Ürettiklerimizi satıp kendimize yeteceğiz. Mesela saf sabun ürettik. Kereste atölyemiz var. Dışardan bize destek olan bir ustamız var, gençlerimizin başında. Aklınıza gelen her şeye ihtiyacımız var. Sohbetinize bile. Gıda olabilir, kitap olabilir, ayni yardımlarınızı bekliyoruz. En çokta ziyaretlerinizi. Bizi anlamanızı ve anlatmanızı istiyoruz. Burada bulunan gençlerimiz hayata tutunmak isteyen, yaşamın bir bölümünde hata yapmış ama hatasını anlamış olanlar. Lütfen gelin ziyaret edin ve bu gençlere yardımcı olun. Onları sizin yakın ilginizle topluma birlikte kazandıralım” diyor.

Gençlerimizin gönül bahçesinden ikram ettikleri çay ve tatlı ile birlikte yaptığımız sohbet gece yarısını bulmuştu. Sohbetin güzelliğinden zamanın bile farkına varamadık. En kısa zamanda tekrar ziyarette bulunmak istiyoruz. Sohbet ortamında kendilerini tanıttılar bizlere tabi bizde onlara. Yüzleri gülüyordu. Bizim ziyaretimizden memnun oldukları her hallerinden belliydi. Hepsinin ayrı bir hayat hikâyesi vardı, bizim yüreğimizi burkan. Ben bile bu ziyarette geç kalmanın pişmanlığı içerisindeydim.  

Yazdığım yazılar pek okunmasa da belki bir kişi okur ve bu kardeşlerimizin yardıma koşar umuduyla yazıyorum.  Ne olur gidip görmeden ahkâm kesmeyin. UYUMDER Başkanı İbrahim Uzunköprü ve Başkan yardımcısı Yaşar Erbil Bey, 100 elli üç kardeşimizi hayata döndürdüklerini ve topluma kazandırdıklarını söylüyorlar. Daha nice 153’ler inşallah. Rabbim onlara güç kuvvet ve imkân versin. Tesisi en kısa zamanda ziyaret etmenizi ivedilikle tavsiye ediyorum.

Bir nebze olsun farkındalık oluşturabildiysek ne mutlu…

Kendi deyimleriyle hayatın dibini görmüş kardeşlerime Rabbimden acil şifalar diliyorum.

Selam ve Saygılarımla…

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
25Mar

Muhsin Başkan…

29Şub

Ramazan...

26Oca

DEVLET Dersi...

06Kas

Adam Gibi Adam Celal Adan…

26Ekm

Ortadoğu’da Soykırım…