O Günler Unutulmaz... - İSMAİL HAKKI DALAK

O Günler Unutulmaz...


Komşuluklar, arkadaşlıklar ve en kıymetlisi dostluklar, hem de GDO’suz… Karşılık beklemeden, menfaat gözetmeden o günler bir başkaydı hatta bambaşkaydı. O yüzden o günler unutulmaz.

Bugün insan çok daha iyi anlıyor, o günlerin ve o GDO’suz insanların kıymetini. O insanlar bir başkaydı. Gelenin gidenin hesabını yapmazlardı, insana sadece insan olduğuna göre değer verirlerdi. Üzüntüde ve neşede hep beraber olurlardı. Beraber ağlar, beraber gülerlerdi. Herkes birbiri ile iç içeydi. Ayrı gayrı yoktu. O günler bambaşkaydı.

Çocukluğumda ki simalar halen hatırımda. Hiç birini unutmadım, unutamadım. Kolsuz Hakkı amca vardı, bisiklet kiraya verirdi. O zaman ki biz çocuklar için önemli bir şahsiyetti. En kızdığımız rahmetli berber Murat amcamızdı, saçlarımızı kendine göre keserdi. Yani üç numara. Seçme şansımız yoktu. Fırıncı Galip amcamız, lokum bisküvi aldığımız kuruyemişçi sarı Hüseyin amca, pamuk şekerci Ahmet amca, dondurmacı Mehmet amca o günlerin önemli simalarıydı. Bizim için muteber kişilerdi. O günler bir başkaydı.   Tabi ki O insanlarda.

Elbette bugünlerde de önemli şahsiyetler var. Ama o insanlar çok farklıydı. Menfaatte çok saf ve temizlerdi. Arkadaş ve dostluklarında çıkar gözetmezlerdi. O günlerde iş görme vardı. Söz vardı o zamanlarda ağızdan çıkan, senetten muteberdi. Mutlaka yerine getirilirdi. Sevgileri de bir başkaydı saygıları da. O insanlarda o günlerde bambaşkaydı.

Gelelim, o günlerin ve o insanların neden unutulmadığına. Elbette günümüzde yaşananlardan. Benim nazarımda kim olursa olsun Kıymeti Harbiye’si olmayanlar var. Bunlar arasında sıralamayı sizlere bırakıyorum. Çocuk ve kadın tecavüzleri cinayetleri, hayvan tecavüzcüleri ve katilleri, ensest ilişki içerisinde olanlar, LGBT’liler, cinsiyet değiştirenler ki bunlar anormal görünenler.

Birde hayırlı olsun dediklerimiz var. Sabah akşam fetva verip hak etmediği koltukta oturanlar var ki yüreğimi acıtan konuların başında gelmektedir. Bu koltuk sana babandan miras olarak mı kaldı, yoksa üstün meziyetlerinden dolayı mı veya yandaşlıktan mı? İlk ikisine lafım yoktur. Ama yandaşlıktansa… Üstünde gezdiğimiz toprağın birde altı var. Arada ise sadece bir nefes, o kadar…

Bir of çekeceğimde dağlar yıkılır diye korkuyorum. Hayrı da şerri de Yüce Allah’a havale ediyorum. Rabbim taksimatı en güzel yapandır. Allah doğrunun yar ve yardımcısı olsun.

Yaptığı her işte Allah rızasını görüp gözeten, Allah rızası için çalışan, Allah rızası için dileyen, Allah rızası için seven, Allah rızası için buğzeden, Allah rızası için mücadele eden dostlar, sağlıcakla esen kalın…

Selam Saygı ve En Kalbi Dualarımla…

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
25Mar

Muhsin Başkan…

29Şub

Ramazan...

26Oca

DEVLET Dersi...

06Kas

Adam Gibi Adam Celal Adan…

26Ekm

Ortadoğu’da Soykırım…