Noel... - İSMAİL HAKKI DALAK

Noel...


Noel kelimesinin anlamı Latincede “Doğum”, Almancada “Kutsal Gece”, Galya dilinde “yeni güneş”, Fransızcada “Haber” anlamlarına gelmektedir. Noel Baba “Aya Nikola”, Antalya’nın Demre kasabasında yasamış Rum bir azizdir. İlk Almanya tarafından ortaya çıkarılmış olan Noel Baba tafsirine zaman içinde bir yardımcı hatta sekiz tane ren geyiği ilave etmişlerdir. Güya evleri gezip anne babaların alıp paket yaptırdıkları hediyeleri o getiriyormuş gibi çocuklara vererek bir efsane yarattılar. Tarihte ilk kez Ön Türklerde “Nardugan Bayramı” yani yeniden doğuş bayramı olarak ortaya çıkmıştır. Zaman içerisinde doğudan batıya doğru yayılmış ve batılı devletlerin destek ve safsatalarıyla Noel Baba, Noel Gecesi ve Noel Ağacı olarak yaygınlaşmıştır.

Yahudi, Ortodoks ve Hristiyan geleneği olan Noel Baba ve zamanla Noel Ağacı sembollerinin ülkemizde yaygınlaşması ve çocuklarımızın masum beyinlerine bu safsataların işlenmesi çok üzücüdür. Aynı tarihe gelen Mekke’nin Fethi adeta unutulmaya yüz tutmuştur. Ey Kutlu Türk Milleti, Ey Asil Müslüman silkin ve kendine gel. Sen kim olduğunu unutuyorsun ama batı unutmuyor. Senin geçmişini çok iyi çalıştığı için seninle silahla savaşmıyor. Asimilize etmek için her yönden vuruyor da vuruyor.

Biz kendimizin ne olduğunu, tarihimizi bilmezsek bu batı başımıza çok iş açar. Televizyon dizileri ile aile yapısını alt üst eder. Allah aşkına izlediğimiz televizyon programlarına bir bakın, ya dedikodu gıybet, ya ensest ilişkiler veya türlü düzenbazlıklar. Birkaç tane iyi olanlar var, haklarını yemeyelim de Müslüman mahallesinde salyangoz satmakta ne oluyor hadsizler.

Yıl başında AVM’lerden başlayarak evlere kadar giren çam ağaçlarını istemiyoruz. Batının Noel Babasını da istemiyoruz. Hediyelerini de. Çocuklarımızın beyinlerinin yıkanmasına asla müsaade etmeyelim. Onlara anlatacaksak Şeyh Edebali’yi, Osman Gaziyi, Fatih Sultan Mehmet’i, Kanuni Sultan Süleyman’ı, Sultan Abdülhamid’i, Sultan Vahdettin’i, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve Kahraman Silah arkadaşlarını anlatalım. Çanakkale Destanını anlatalım olmaz mı?

Son olarak “Nardugan” yani “Doğan Güneş” Bayramı Ön Türklerde ortaya çıkmış Hunlar tarafından batıya getirilmiş ve Hristiyan alemi ise NARDUGAN’ı  İsa (A.S)’ın doğumuyla ilişkilendirip NOEL yaparak ortaya çıkarmıştır.

Ne olur dostlar hazır yemeklerden uzak duralım. Kendimiz evde yapalım. İçeriğinin ne olduğunu bilmeden albenisine kanmayalım. Her şeyi araştıralım. Kuran ne diyor, Peygamber (SAV) Efendimiz ne buyuruyor bir bakalım. Geleceğe güvenle bakacaksak geleceğimiz olan çocukları güven içerisinde doğru bilgilerle besleyelim. Mutfak bizde olsun, dışardan gelen bayat hatta zehirli olabilir. Dikkatli ve titiz olalım.

Lütfen biraz daha sağduyu, o kadar.

Selam Saygı ve En Kalbi Dualarımla…

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
25Mar

Muhsin Başkan…

29Şub

Ramazan...

26Oca

DEVLET Dersi...

06Kas

Adam Gibi Adam Celal Adan…

26Ekm

Ortadoğu’da Soykırım…