Koronavirüs… - İSMAİL HAKKI DALAK

Koronavirüs…


Adı başka bir şey de olabilirdi. Ama “Koronavirüs” oldu. Nerden mi başımıza musallat oldu? Dilim döndüğünce anlatayım. Hem bize nasıl musallat olduğunu hem de dünyaya.

Bir atasözümüz var, “İğneyi kendine Çuvaldızı ele batır” diye. O yüzden önce kendimizden başlayalım istedim.

“Az yiyiniz, az içiniz ve az uyuyunuz” diyen Peygamber (SAV) efendimizin ümmeti olan bizler açık büfelerde ne yiyeceğimizi şaşırırken koronavirüs bize aç olanların da olduğunu hatırlattı.

Televizyonlarda her türlü ahlaksızlık kol gezerken ki, 18 yaşındaki de 70 yaşındaki de elektrik peşinde koşuyorsa ki dilim ötesine varmıyor, koronavirüs “alın size elektrik” dedi.

Ne dinimize ne de örf adetlerimize uymayan cinsiyet değiştirmeler, kendi cinsiyle cinsiyet değiştirip evlenenlerin resmi olarak nikâhlarını kıyan bir ülke olmuşken koronavirüs bize “Lut (AS)’ın kavmini ne çabuk unuttunuz” dedi.

Kadın ve çocuk cinayetleri, tecavüzleri her gün haber manşetlerinde kol gezerken koronavirüs bize “Yeter! Aklınızı başınıza alın” dedi.

Hiç olduğunu unutanlar, bir makama kırk takla atarak gelenler, dürüstlükten paye biçerken, koronavirüs bize Peygamber (SAV) Efendimizin “İşi ehline verin” hadisi şerifini hatırlattı.

Helal haram demeden kazancımıza kazanç katarken, doğruluktan ayrıldık. Çalışanlarımızın hakkını vermedik. Ya sigortasını yapmadık ya da üç kuruşa takla attırdık. Bir türlü nefsimizi doyuramadık. Ama Koronavirüs bize “DUR” dedi.

Yol arkadaşlarımıza hep çalım attık. Ben diye diye kibrin dibine vurduk. Öyle bir noktaya geldik ki biz olmazsak olmayacak sandık. Koronavirüs bize “Haddinizi bilin” dedi.

Anlatılacak çok şey var aslında. Biraz da dünyadan bahsedelim. Birçok devlet paramparça edildi. İnsanlar yerlerini yurtlarını bırakarak kendini parçalayan Avrupa’ya Amerika’ya sığınmak için yollara düştü. Çin kedi köpek ve daha birçok mahlûkatı yiyerek adeta koronavirüse “Gel yola buradan çık” dedi.

Avrupa devletleri hep güçsüz devletleri sömürmeye başladı. Gücü gücü yetene adeta. Ama koronavirüs “Gel bakalım Avrupa” dedi.

ABD Başkanı Trump, adeta alay ettiği Koronavirüsün oyuncağı oldu. Koronavirüs Trump’a “Sen misin Kudüs’ü İsrail’e başkent yapan” dedi.

Dünyayı boş verelim de biz, biz olmayı unuttuk. Kendimizi aştık. Koronavirüs her yeri işgal etti. Kapıdan dışarı çıkamaz olduk. Halen kendimize gelmeyecek miyiz? Halen bir hiç olduğumuzu unutup haddimizi mi aşacağız?

Biz bize yeter miyiz, Türkiye? Hangi tarafta olursak olalım ki (vatan hainleri hariç) kucaklaşacak mıyız? Birbirimizi ötekileştirmeden birleştirecek miyiz? Kim olduğumuzu, ne için yaratıldığımızı anladığımız gün koronavirüs bizi terk edecektir. Yoksa adı başka bir şey olur, gelir yine bizi bulur.

Haydi, eller Sema’ya, kalpler Hüda’ya, diller Dua’ya, birliğe beraberliğe, hep birlikte temiz bir insanlık, Güçlü bir Türkiye ve de yaşanabilir bir Dünya için…

Var mısınız?

Ölenlere Allah'tan rahmet, hastalara şifa, sağlık ve emniyet güçlerimize güç kuvvet diliyorum. Allah devletimizin ve Milletimizin yar ve yardımcısı olsun. 

Selam, Saygı ve En Kalbi Dualarımla…

YAZIYI PAYLAŞ!

Yorumlar / 3

  • İbrahim YILDIZ | 13 Nisan 2020 03:30

    Sevgili Yazarımız konuyu çok güzel işlemiş. Kendisini tebrik ediyorum. Güçlü bir Türkiye ve yaşanılabilecek bir Dünya için var mısınız? diyor. Tek kelimeyle Bravo!...

  • Ramazan DAĞISTAN | 13 Nisan 2020 00:35

    Çok güzel bir yazı olmuş kalemine ve diline sağlık duygun ve düşüncen dert görmesin Allah'a emanet ol kardeşim

  • Saban Helvaci | 12 Nisan 2020 22:57

    Amin insallah Yüreğine kalemine sağlık başkanım

YAZARIN SON 5 YAZISI
25Mar

Muhsin Başkan…

29Şub

Ramazan...

26Oca

DEVLET Dersi...

06Kas

Adam Gibi Adam Celal Adan…

26Ekm

Ortadoğu’da Soykırım…