İnsanı Yaşat ki Devlet Yaşasın… - İSMAİL HAKKI DALAK

İnsanı Yaşat ki Devlet Yaşasın…


Tüm çalışanlar için Kamu/Özel, Memur/İşçi ayrımı yapılmaksızın ivedilikle Cumhurbaşkanlığı genelgesi kapsamında dönüşümlü çalışmaya geçilmesi son günlerde ki vaka sayısında ki artışlar da dikkate alındığında çok büyük önem arz ettiği aşikardır.

 Ay yıldızlı al bayrağın altında yaşamaktan şeref duyan bizlerin vatan bayrak sevdası sorgulanamaz. Ama çalışılan ortamda ki kişi sayılarının fazla oluşu vaka sayısında ki artışın en büyük sebebidir. Çalışanlar tükenmekte, hastalıkla mücadele ederek yaşam savaşı vermektedir. Bu vatan için hepimiz can veririz ama bile bile de hastalığa da yenilmek istemiyoruz.

Yetkililerin bir an evvel çalışanlarını en azından kendileri kadar düşünmelerini ve dönüşümlü çalışmayı hayata geçirmelerini bekliyoruz. Yüce dinimiz İslam’a göre de insan hayatı mukaddestir. Cenabı Allah, hastalıklarda kulunun üzerindeki birçok yükümlülüğü kaldırıyor. Emri altında çalışan bulunanlarında bir an evvel Pandemi dönemi kapsamında kolaylıklar getirmesi elzemdir.

Bizler 15 yaşında yalın ayak, baş açık, karın aç ve cephanesiz olduğu halde dört bir yandan düşmanla mücadele eden bir neslin torunlarıyız. O gün vatan için mücadele edildi, bugünler atlatıldıktan sonra da edilir. Pandemi döneminde yavaşlayan üretim Pandemi sonrasında artarak devam eder. Ama bu dönemde kaybedilen hayatlarda ki sorumluluklar da unutulmasın. Çalışanlar hor görülmesin. İnsan yaşasın ki devlette yaşasın.

“Halk İçinde Muteber Bir Nesne Yok Devlet Gibi, Olmaya Devlet Cihanda Bir Nefes Sıhhat Gibi” Kanuni Sultan Süleyman.

Çıkartmış olduğu genelgelerle insan hayatına verdiği önemi gösteren Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür ediyor, saygılar sunuyoruz. Kamu da Sayın Bakanlarımızdan, Özel sektörde Saygıdeğer işverenlerimizden de dönüşümlü/esnek çalışmayı şu zor zamanlarda çalışanlar adına ivedilikle bekliyoruz. Çünkü insan hayatı her şeyden üstündür. İnsan yaşasın ki devlette yaşasın.

İnsanı değerli kılan yaratılışında ki fıtratı sebebiyledir. Yüce Allah alemi yaratmış ve insanın emrine vermiştir. Yüce Allah’ın insana vermiş olduğu değer asla unutulmamalıdır. İnsan yaşasın ki devlette yaşasın.

Allah Resulü (SAV) bir gün Kâbe’yi tavaf ederken, “Ey Kâbe sen ne güzelsin, kokun ne kadar güzel, sen ne büyüksün, onurun ne kadar büyük, canımı elinde bulunduran Allah’a yemin olsun ki bir Müslümanın onuru Allah katında senin onurundan daha büyüktür” diye buyurarak insanın en yüce varlık olduğunu beyan etmiştir.

İnsanın yaratılmışların içerisinde ki en değerli varlık olduğunu hepimiz biliyoruz. İnsana değer veren herkese bizde değer veriyoruz. İnsan hayatını hiçe sayanların da karşısındayız. Devletin devamı için insan yaşamalıdır.

Kimi işyerleri kısmi ve dönüşümlü çalışırken kimi işyerleri yerine göre fazla mesai ile çalışıyor. Pandemi döneminde çalışılan ortamlarda ki kişi sayıları kısmi ve dönüşümlü çalışmalarla azaltılmalı ve insan hayatı korunmalıdır. Bir can kurtarmanın insanlığı kurtarmak gibi önemli olduğu unutulmamalıdır.

Selam, Saygı ve En Kalbi Dualarımla…

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
25Mar

Muhsin Başkan…

29Şub

Ramazan...

26Oca

DEVLET Dersi...

06Kas

Adam Gibi Adam Celal Adan…

26Ekm

Ortadoğu’da Soykırım…