Gün Ola, Harman Ola... - İSMAİL HAKKI DALAK

Gün Ola, Harman Ola...


Ayasofya, Kutsal Mabed. Danıştay 10. Dairesinin, 24 Kasım 1934’te Bakanlar Kurulu kararıyla müze olarak faaliyet göstermesi yönünde alınan kararı iptal etmesiyle gözler Sayın Cumhurbaşkanına çevrildi. Sayın Cumhurbaşkanının, Ayasofya’yı Diyanet İşleri Başkanlığı'na devrini ve ibadete açılmasını öngören Cumhurbaşkanlığı Kararı'nı imzalaması İslam âleminde heyecanla karşılandı.

Tabi İslam dünyası bu kararı sevinçle karşılarken, ikiyüzlü dünya ne yapacağını şaşırdı, adeta kudurdular. Kararın Türkiye’nin AB ilişkilerini etkileyeceğini, karardan biran önce vaz geçilmesi gerektiğini, Ayasofya’nın dünya kültür mirası listesinde olduğunu beyan ederek geri adım atılmasını istediler. Ama karşılarında yeni ve güçlü Türkiye olduğunu unuttular.

Türkiye’nin kim olduğunu TBMM kürsüsünden kararı açıklayan MHP Grup Başkanvekili Celal Adan’dı. Sayın Celal Adan Türkiye Büyük Millet Meclisi adına açıklamayı yaparken, “Değerli Milletvekilleri Gazi Meclisimiz; bağımsız, ezanı hür, bayrağı hür, Türk devletini kurmuş bir meclistir. Bende yüzde yüz hakkımız olan, milletimizin hakkı olan, Ayasofya’nın Camiye dönüşmesini meclis kürsüsünden açıkladığım için Cenabı Allah’a şükürler olsun. Ayasofya sizin değildir diyenlere karşı, TBMM’de yüreğimizi tam ortaya koyarak “Bizimdir” diyoruz” diye açıkladı.

Sayın Adan’ın, Dünya’ya verdiği mesaj ise çok anlamlı ve had bildirir cinstendi. Mesajında, “Türk Milletinin bir defteri kebiri vardır. Onu bilin! Nerede Dünya’da bir yerde Türk’e zalimlik yapılmışsa, gün ola, harman ola. Hiç merak etmeyin" diye haykırıyordu.

1934’te ki Ayasofya Camiinin Bakanlar Kurulu kararıyla müzeye dönüştürülmesi kararını iptal eden Danıştay 10. Dairesine, hemen ardından Ayasofya Müzesinin Camiye dönüştürülmesine, Diyanet İşleri Başkanlığına devredilmesiyle ve 24 Temmuz 2020 Cuma namazıyla birlikte ibadete açılması yönünde Cumhurbaşkanlığı kararı dolayısıyla Sayın Cumhurbaşkanımız Erdoğan’a ve Bu kararı Yüce Meclis kürsüsünden açıklayan ve Türk Milletinin aslında kim olduğunu dünyaya haykıran MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Grup Başkanvekili Sayın Celal Adan’a sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.

Ayasofya’nın eskisi gibi camiye dönüştürülmesi, İslam âleminin ibadetine açılmasını şükranla karşılıyorum. ABD, AB ülkelerine de had bilmeleri gerektiğini Sayın Adan gibi damarında Yüce Türk Milletinin Asil kanını taşıyan her Türk evladı söyler. Hadsiz ABD, Yüce İslam Dini için de önemli olan Kudüs’ü Filistin’den alarak soysuz İsrail’e başkent yapmak hadsizliktir. AB Devletlerinin başları her dara düştüğünde, Türkiye Cumhuriyeti Devletine, “AB ilişkilerinizi gözden geçirmek lazım” diye ayar vermeye kalkmaları kendini bilmezliktir.

Tabi içerde de had bilmeyenler var. Ülkemizi dışarıya şikâyet edenlere bizde “Gün Ola Harman Ola” diyoruz. Şehitlerimize Yüce Meclis çatısı altında halen ölü diye bahseden vekillere bizde “Gün Ola Harman Ola” diyoruz. Ülkemiz dardayken, Vatan için birlikte olmamız şart iken, hiçbir karşılık ve menfaat beklemeden Tek Sevdamız Vatan diyenler varken birilerinin hala kişisel menfaat peşinde koşmalarına bizde “Gün Ola Harman Ola” diyoruz.

Haksızlıkla abad olmak isteyenlere, bizde "Gün ola, Harman Ola" diyoruz.

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE…

YAZIYI PAYLAŞ!

Yorumlar / 3

  • İbrahim YILDIZ | 16 Temmuz 2020 21:02

    Sevgili Yazarımız İsmail Bey! Gerçekten sizi kutluyor ve tebrik ediyorum. Ne Mutlu senin gibi duygularını köşesine aktarabilen Yazarlarımıza. Ne Mutlu Gazi Meclisimizin kürsüsünden haykıran MHP Genel Başkan Yardımcımız Celal ADAN Bey'e, Ne Mutlu Türk'üm Diyebilenlere.

  • Mehmet ÇİÇEK | 14 Temmuz 2020 18:54

    Bu yazı gerçekten yüreğimize özlemimize dokunan, bizi hem gururlandıran bir o kadar da duygulandıran bir yazı olmuş. Bizim tek sevdamız oda vatanımız, elinize yüreğinize sağlık.

  • Münüp Barin | 11 Temmuz 2020 18:32

    Duygular nasıl kalem aracılığı ile kağıda dökülürse, ben ve benim gibi düşünenlerin duygularını öyle anlatmışsın. Kalemine sağlık.

YAZARIN SON 5 YAZISI
25Mar

Muhsin Başkan…

29Şub

Ramazan...

26Oca

DEVLET Dersi...

06Kas

Adam Gibi Adam Celal Adan…

26Ekm

Ortadoğu’da Soykırım…