Emeğe ve Emekçiye Saygı… - İSMAİL HAKKI DALAK

Emeğe ve Emekçiye Saygı…


Zor günlerden geçiyoruz. Dünya Coronavirüs illetiyle savaşıyor. Çin’in Hubei eyaletinin yönetim merkezi olan Wuhan kentinde baş gösteren Covid-19 mikrobu hızla yayılarak bir salgına dönüşmüş adeta dünyayı istila etmiştir. Rakamlardan bahsetmek bile istemiyorum ama yabana atılacak türden de değil tabi ki.

Alınan tedbirler hastalığın seyrini elbette değiştirdi. Ülkemizde de 11 Mart’ta görülen ilk can kaybının daha da artmaması için ilgili bakanlıklar canla başla çalışmaktadır. Başta Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca’yı işi çok ciddiye almasından ve kriz dönemini dürüst kişiliğiyle doğru yönetmesinden dolayı ayakta alkışlıyorum. Tepe de gösterilen hassasiyetin tam anlamıyla aşağıda gösterilememesinden dolayı da üzüntü duyduğumu belirtmek isterim.

Sayın Cumhurbaşkanımızın yayınladığı genelgeyle kronik hastalığı bulunanlar ve 60 yaş üzeri kamu çalışanlarının (idareciler hariç) idari izinli sayılmaları, 65 yaş üstünün evde kalması en önemli hamleydi. Lokanta ve kafeler kapanırken toplu yemek yenilen yemekhanelerin kamu ve özel sektörde çalışması ise adeta hastalığa davetiye çıkarmaya devam etmektedir. Yemekhane ve çay ocaklarını kapatan kamu kurumları ile özel sektör yetkililerine attıkları adım için teşekkür ediyorum.

“Halk içinde muteber bir nesne yok Devlet gibi, Olmaya Devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi” (Kanuni Sultan Süleyman) Devlet işleri elbette devamlılık ister. Ama millet olmadan da devlet olmaz. Tedbiri alacağız, takdiri Allah’a bırakacağız. Kula yakışan budur elbette.

Tüm olumsuzluklara rağmen güzel işler de oluyor. Canla başla çalışan sağlık çalışanlarımıza ödeneceği söylenen performans ödeneğinin yüzde yüze çıkartılması çok güzel bir adım, çünkü sağlık çalışanlarımız risk altında. Dün akşam bu açıklamayı yapan Sağlık Bakanımız Koca’yı saygıyla alkışlıyorum.

Görsel basında çıkan haberde “Gaziantep / Şehitkamil Belediye Başkanı Muhammed Rıdvan Fadıloğlu, corona virüsü tedbirleri kapsamında çalışan personellere aylık 900 TL ödeme yapılacağını duyurdu” yazıyordu. İşte bu dedim. Sayın Başkanı yürekten kutluyorum. Yıllarca emek mücadelesi veren benim için bu çok büyük bir adımdı. Kamuda ve özelde hijyeni sağlayan emekçi arkadaşlarımızı özverili çalışmalarından dolayı ayakta alkışlıyorum. Onlara saygım sonsuzdur. Risk altındakiler korunurken halen görev başında olanlar da motive edilmelidir. Büyüklerimiz, “Hak deyince akan sular durur” derlerdi. Hak’kı elinde tutanlara sesleniyorum, “Emeğe saygı duymak gerekir, maddi veya manevi”

Sayın Bakan Koca’yı, Sayın Başkan Fadıloğlu’nu çalışma arkadaşlarına vermiş oldukları destekten dolayı canı gönülden kutluyorum. Salgının Ülkemizde baş gösterdiği ilk günden itibaren tüm alanlarda en üst tedbirleri alarak salgının yayılmasını önleyen ve risk faktörlerini azaltan yöntemleri ciddiyetle hayata geçiren Sayın Cumhurbaşkanımıza yürekten teşekkür ediyorum.  Tüm vatandaşlarımızın sağlığı için daha ilk günden canla başla çalışan ve salgının seyrine göre tüm tedbirleri süratle aldıran Sayın Cumhurbaşkanımızdan, en az sağlık çalışanları kadar risk altında çalışan ve çalıştıkları kurumlarda hijyeni sağlamakla yükümlü olan çalışma arkadaşlarımız için adım atılmasını bekliyoruz.

Özellikle insan ve toplum sağlığı için görevlerinin başında olan, sağlık ve temizlik alanlarında çalışan tüm kamu ve özel sektör personellerine en kalpten duygularımla teşekkür ediyorum.

Zor günlerden, zor zamanlardan geçiyoruz. Devletimizin almış olduğu kurallara mutlaka uyalım. 65 yaş üstü ve kronik hastalığı bulunan guruptaysak kesinlikle dışarı çıkmayalım. Bu bir tatil değil, tedbirdir. Piknik sevdamızdan, asker uğurlamalarından uzak duralım. Yurt dışından geldiysek 14 gün kuralına uyalım.

İnsan Mukaddes, Emek Kutsaldır.

Selam, Saygı ve En Kalbi Dualarımla...

YAZIYI PAYLAŞ!

Yorumlar / 1

  • Kadir | 24 Mart 2020 20:36

    Allah bizleri tez zamanda bu beladan kurtarır inşallah . Konya'dan selamlar abi sağlıcakla kal Allah'a emanet ol.

YAZARIN SON 5 YAZISI
25Mar

Muhsin Başkan…

29Şub

Ramazan...

26Oca

DEVLET Dersi...

06Kas

Adam Gibi Adam Celal Adan…

26Ekm

Ortadoğu’da Soykırım…