Eğri eğri, Doğru doğru... - İSMAİL HAKKI DALAK

Eğri eğri, Doğru doğru...


İnsanın asıl özlediği geçmiş zamanlar değil de geçen zaman içerisindeki kaybolan değerlerdir aslında. O günlere özlemde işte bu yüzdendir. Geçmiş yaşanmışlıklar kısıtlı imkanlara rağmen çok güzel anılar bıraktı bizlerde. Sükût altındı ama söz, hele de birine verilmişse, altından da değerliydi. Sevgiler ömürlüktü saygı düşmanda bile başka güzeldi. İnsanların birbirine verdiği değer, menfaate değil, dostluğa dayalıydı. O yüzden her şey bambaşkaydı geçmiş zamanlarda. Asıl özlediğimiz bu günlerde artık kırıntılarını bile bırakmadığımız kültürümüz aslında.

Müslüman bir ülkeyiz ama Avrupalıyız. Asil Türk milletiyiz ama Türkçeden başka her dili kullanıyoruz. Kapandıkça yobaz, açıldıkça modern oluyoruz. Öz benliğimizi de kaybediyoruz bilmem farkında mısınız? TV’de yapılan program ve diziler Türk İslam davasının temeline atılan dinamitlerdir. Anne babalar seçici olun diyeceğim ama çocuklarımızın hepsinin elinde son model cep telefonları ve sınırsız internet olduğu sürece seçicilikte görecelikte kalıyor vesselam.

Bakın Filistin’de Müslüman kardeşlerimiz katlediliyor, tecavüze uğruyor, insan onuruna yakışmayacak daha nice işkencelere uğruyor, biz hala tam anlamıyla umursamıyoruz. İsrail mallarını bile tam anlamıyla İsrail mallarını almama kararını uygulamıyoruz. Gerçek tepkimizi devlet ve millet beraber vermeliyiz. İsrail kökenli malları almasak, kullanmasak neyimiz eksilir ki! En azından Filistin’de bir çocuk ölmez, bir kadın tecavüze uğramaz. Karınca misali bir yola çıkalım da Allah yardım eder inşallah. Dokuz buçuk milyonluk katil İsrail, ABD ve AB’nin gizli ve aşikâr her türlü desteğiyle Filistin’e değil 2 milyar Müslümana kafa tutuyor, bilmem bununda farkında mısınız?

Çocuklarımızı en iyi okullara gönderiyoruz. En iyi hocalardan dersler aldırıyoruz. Ama çocuklarımız geçmişinden bihaber yaşıyor. En değer verdiğimiz kıymetli evlatlarımız kitaplardan değil de internetten araştırıyorlar bilmediklerini. Anne babalarından değil de sosyal mecralardan öğrenmeye çalışıyorlar. Bilmiyorlar ki o mecralar canımızdan bile evla tuttuğumuz çocuklarımızı bizden alıp farklı dünyalara götürüyor. Eğer sizlerde benim gibi “Devlet ebed Müddettir” diyorsanız, lütfen çocuklarımız sahip çıkalım. Bilinçsiz bir gelecekle, Devlet ebed müddet falan olamaz. Onun için dikkatli olalım. Düzeltmeye kendimizden başlayalım. Yaşantımıza dikkat edelim. Çocuklarımızda gördüğümüz kusurları öncelikle kendimizde arayalım. En büyük nasihat kendi yaşamımızdır, bunu unutmayalım. Her şeyi yarınlardan bekliyoruz. Ama unutmayalım ki yarın, bugünün bitimiyle başlar. Biz bugünden temelleri sağlam atalım.

Bana "Yolun' seç" diyorlar, bozuk yolu seçer miyim? "Seçemezsen geç" diyorlar, ben yolumdan geçer miyim? Eğri eğri, doğru doğru…  

Bu hayatta orta yol yok, eğri eğri, doğru doğru. Ruhun şad olsun Barış Manço.

Allah’ın selamı, rahmeti ve bereketi, sonu ölümde olsa Hakkın doğru yolundan vaz geçmeden, Vav gibi mütevazı, Elif gibi düzgün ve dosdoğru yaşayanların üzerine olsun…

YAZIYI PAYLAŞ!

Yorumlar / 1

  • Derviş | 09 Ağustos 2024 08:54

    Çok teşekkür ederim Allah razı olsun

YAZARIN SON 5 YAZISI
11Eyl

Hayat Zor Ama…

21Ağs

Farkına Varın...

09Ağs

Eğri eğri, Doğru doğru...

25Tem

Asil Türk Milleti...

16May

Bize Neler Oluyor…