DM’den Yürümek Kolay… - İSMAİL HAKKI DALAK

DM’den Yürümek Kolay…


Dijital Medya’da (DM) her gün yeni bir şeyler veya tarihin sayfasından geçmişi paylaşıyoruz. Kendim de dahil olmak üzere paylaştıklarımızı ne için paylaştığımızın ne kadar farkındayız? DM’den yürümek kolay. Peki ya, gerçek hayatta! Paylaştıklarımızın ne kadar arkasındayız. DM’de ne kadar beğeni aldığımız mı önemli yoksa, ne kadar insanın yüreğine dokunduğumuz mu?

Daha 2 gün önce paylaştık, Sarıkamış şehitlerini. Onlar Vatan için donarak canlarını feda ettiler. Bırakın kendi itibarlarını Türk Milletinin itibarı için şehit oldular. Şimdi Makam için dönerek itibarını (tabi ki varsa) kaybedenler var. Bu insanlar da acaba Sarıkamış şehitlerini DM’de paylaşmışlar mıdır? Paylaştılarsa onlardan utanmışlar mıdır? Bende nefis var, diyerek alçalmışlar mıdır? Ha bu arada inandığı davada Elif gibi dimdik Vav gibi mütevazı olarak yol yürüyenlere saygım sonsuzdur. Vatan, toprağının üzerinde yaşayan, bayrağına saygı duyan, yeri geldiğinde donarak can verebilenlerindir, dönerek makam isteyenlerin değil. Memleketini dışarılara şikâyet edenlerin Vatan üzerinde ne kadar hakkı varsa, dertleri Makam olanlarında onlardan fazla bir hakkı yoktur elbette.

Makam mevki için kimse kusura bakmasın da inançlarından, doğru bildiklerinden dönenlere çok kızıyorum. Hep dönenlerden bahsedecek halimiz yok, birde dönmeyi düşünmeyenler var; Çanakkale Şehitleri. Adlarına türküler söylenen, ağıtlar yakılan ama dünyaya Türk’ün gücünü gösteren Çanakkale şehitleri. Yaşları henüz on beş bile olmayan Vatan sevdalıları. Onlar tüm sevdiklerini geride bıraktılar. Onlar oynayamadıkları oyunlarını arkada bıraktılar. Onlar önlerinde yaşanacak kocaman bir ömrü bir kahpe kurşuna teslim ettiler. Ama Vatan toprağını asla düşmana çiğnetmediler. Allah onlardan ebeden razı olsun. Ruhları Şad, Makamları Cenneti Ala olsun.

Bugünde Vatan uğruna verdiğimiz şehitlerimiz var. Vatan toprağına gözünü dikmiş PKK, YPG, PYD, KCK terör örgütleri var. Onlara sırtını yasladığını söyleyen HDP var. Edirne cezaevinde yatan türkücü terörist HDP eski eş başkanı saz üstadı terörist Selo var, bir diğer eş başkan Kocaeli cezaevinde yatan terörist Figen Yükseğdağ var. Bunlara kol kanat geren AİHM var. AİHM’nin kararlarını neden uygulamıyorsun diyen bir HDP, SP ve CHP var. Ama hepsinden önemlisi bu Yüce Türk Milletinde de akıl var, izan var.

Her neyse. Her şey olacağına varıyor. Hiç kimsenin onuru ve gururuyla oynamak gibi bir niyetim yok. Güne göre güce göre dönenlerin değil, hakkıyla oturacağı koltuğun hakkını verebilecek kimselerin Makam ve Mevkilere gelmeleri en kalbi dileğimdir. Kurumlarda şaibeli Görevde Yükselme Sınavları istemiyoruz. Sınavı bile kazanamayacak kimselerin yandaş kaşesiyle Makamlarda oturmasını istemiyoruz. Gerekli güvenlik soruşturmaları yapılarak hak eden gelsin. Sınavdır, mülakattır diyerek insanların itibarlarıyla oynanmasın. Çünkü biz itibar için Vatan uğruna Sarıkamış’ta donduk, Çanakkale'de can verdik ama düşmana geçit vermedik. Biz böyle bir neslin torunlarıyız.

DM’den yürümek kolay. DM’de beğeni uğruna paylaşımlar yapmakta kolay. Önemli olan paylaştığımız duyguları yaşayabilmek, yaşatabilmek. İnsan odur ki hakkı olmayan hiçbir şeyi istemez ve el uzatmaz. “Bizim İlkemiz Önce Ülkemiz” “Türkiye Sevdamız, Ekmek İçin Kavgamız” “Vatanını En Çok Seven, Görevini En İyi Yapandır” diyoruz.

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE…

Selam, Saygı ve En Kalbi Dualarımla...

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
25Mar

Muhsin Başkan…

29Şub

Ramazan...

26Oca

DEVLET Dersi...

06Kas

Adam Gibi Adam Celal Adan…

26Ekm

Ortadoğu’da Soykırım…