İSMAİL HAKKI DALAK

Devlet'in Uzanan Eli…

İSMAİL HAKKI DALAK

Sayın Devlet Bahçeli’nin uzanan eli, şefkattir, merhamettir, birleşmektir, büyük bir dünya devleti olmanın gereğidir. Devlet Bey’in uzanan eli, bin yıllık kardeşliğin göstergesidir. Devlet Bey’in uzanan eli, unutmadık, unutmayacağız ama kendinize gelin demektir. Devlet Bey’in uzanan eli, bu cennet vatanda birlik beraberlik ve kardeşlik içinde ebet müddet yaşamaya davettir. Devlet Bey’in uzanan eli, bir olma yolunda adım atmaktır. Devlet Bey’in uzanan eli, gönül ve kültür coğrafyalarımızda yaşananlara dikkat çekmektir. Devlet Bey’in uzanan eli, İsrail’in, “vaat edilen topraklar hezeyanı” ile bölgemizde fütursuzca yapmış olduğu saldırılara karşı dikkat çekmek, birlik beraberlik içinde dünyaya karşı dik durmanın göstergesidir.

Devlet Bey, söz konusu vatan olduğunda nice karanlık iktidar yürüyüşlerine engel olmuş, ülkede birlik beraberlik ve kardeşlik uğruna nice makamlara sırt çevirmiştir. Devlet Bey, makam değil vatan diyenlerle çıktığı bu asil yolda, nice vatan hainlerine de asla fırsat vermemiştir. Devlet Bey, hain darbe girişimlerine karşı dik durarak ülkemizin bu günlere gelmesinde ki dik duruşuyla dosta güven düşmana korku salarak “Ne Mutlu Türküm Diyene” diyerek Türk’ün asaletini dünyaya duyurmuştur. Devlet Bey’in uzanan eli, geleceğin güçlü Türkiye’sini inşa yolunda birliği, beraberliği ve kardeşliği sağlayarak, suni gündemlerden uzaklaşarak büyük fotoğrafa odaklanmak ve kurulan oyunları bozmaktır.

Yüzyıl önce Yüce Mecliste bir araya gelen mebuslar birbirlerine kökenine, ana diline, mezhebine, giyimine kuşamına, şivesine bakmadılar. Bir ve beraber olabilmek için mal makam düşünmediler. Terör ve teröristle yol yürümediler, teröristlere özgürlük çığırtkanlığı yapmadılar. Onlar “Ya İstiklal Ya Ölüm” diyerek bir oldular, yedi düvele Türk’ün gücünü kudretine gösterdiler. İşte Devlet Bey, bunları söylüyor.

Devlet Bey, “Önce Ülkem ve Milletim” diyerek bir araya gelmek için elini uzatıyor. Etrafımızda yeniden çizilmek istenen haritalara karşı uyanık olmamız gerektiği için elini uzatan Devlet Bey’in bu kutlu hareketini bizde yürekten alkışlıyor, başka yönlere çekilmesine de şiddetle karşı çıkıyoruz. Devlet Bey’in uzanan eli pazarlıklara kapı aralamak değil, büyük Türk milleti olmanın ayak sesleridir.

Devlet Bey’in vermiş olduğu karşılıksız desteklerle savunma sanayiinde söz sahibi olma yolunda ilerleyen bir Türkiye vardır. İHA’larımız, SİHA’larımız, KAAN’larımız vardır. Ve daha niceleri de olacaktır. O yüzden Devlet Bey’in uzanan elinin kime ve ne için uzandığını görebilmek lazımdır. Devlet için adanan bir ömrü, verilen mücadeleri yabana atmamak, iyi anlayabilmek gerekiyor.

Devlet Bey diyor ki; “Uzattığım el, milli birlik ve kardeşliğimizin mesajıdır. Uzattığım el, İlk Meclis’in ve Sayın Cumhurbaşkanımızın isabetli sözlerinin meşale gibi yanan aydınlığıdır. Uzattığım el, gelin Türkiye partisi olun, gelin teröre cephe alın, gelin bin yıllık kardeşliğimizde kenetlenmenin temenni ve teklifidir. Biz, gelişigüzel, keyfe keder, can sıkıntısından, anlık dürtülerle, dümenden ve düzenden el uzatmayız. Biz durduk yere el vermeyiz, öylesine yerimizden kalkıp da el sıkmanın merakına tevessül ve teşebbüs etmeyiz.”

Devlet Bey, Devlet için adanmış nice ömürlerin canlı örneğidir, önderidir.

Saygı ve Hürmetle…

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE...

Yazarın Diğer Yazıları