Böylede Olmaz ki - İSMAİL HAKKI DALAK

Böylede Olmaz ki


Sendikacılık tarihinde bir ilk! Üye getir 60 TL’yi kap.
İnsan hayatında böyle de olmaz ki, yok artık dedirten durumlar vardır. İşte onlardan biri Adana’da yaşandı. Memur-Sen konfederasyonuna bağlı Birlik Haber Sen Adana Şube Başkanlığı tarafından sendika temsilcilerinin cep telefonuna gönderilen bir mesaj akıllara durgunluk verecek cinsten. mektepligazete.com adlı haber sitesinde yayınlanan haber metnine göre gönderilen mesaj metninde, “Sevgili Temsilci arkadaşlar, yaklaşan Temmuz sayımıza az bir zaman kaldı. İstifalı olarak 14 Haziran’a kadar. Boşta kalan üyelik için 13 Temmuz’a kadar zamanımız var. Yönetim olarak her üye getiren arkadaşa 60 TL verilecektir. Bu bir teşviktir. Şunu unutmayın Ömer başkana ve Mevlut beye söz verdik. Hepinize anlayışından dolayı yönetimim adına teşekkür ederim” deniliyordu. 
Bir memur sendikadan ne bekler?
Bence bir memur sendikadan; yaptığı işe uygun, insanlık haysiyetine yaraşır adil bir ücret, daha iyi çalışma şartları, yükümlülükleri, iş güvenliği ve daha yüksek mesleki saygınlık kazandırmasını bekler. Memur için sendika, haksızlığa uğradığında bir sığınaktır. Bir memur sendikadan mali ve özlük haklarında iyileştirme yapılması için mücadele bekler. Bir memur sendikasından yapılan toplu sözleşmelerde yaşanabilir bir hayat için maaşlarda artış yaptırılması için canı gönülden mücadele bekler. Bir memur sendikanın yalnızca kendisine yandaş olmasını bekler. Memur sendikasından atamalarda liyakat bekler. Bir memur sendikasından yandaş atamalarına karşı dik duran bir sendika olmasını bekler.  Kısaca bir memur sendikasından Onurlu bir mücadele bekler.
Yukarıda bahsettiklerim kişisel menfaati değil de toplumsal menfaatini düşünen, “Bizim İlkemiz Önce Ülkemiz” ve “Türkiye Sevdamız Ekmek İçin Kavgamız” diyen sendika üyelerinin beklenti ve istekleridir. Bu mücadeleyi veren sendikaya üye olmakta Onurdur, Şereftir, Haysiyettir. 
Yoksa Adana’da yaşanan trajikomik olay evlere şenliktir. Cahilliktir. Kamuda çalışan milyonlarca memura hakarettir. Saygısızlıktır. Had bilmezliktir. Geçmişe bakarsak bu yetkili sendika 666 Sayılı KHK kapsamında memurun birçok hakkı alınırken sessiz kalmıştır. 2 yılda bir yapılan toplu sözleşmelerde hükümetin verdiğini bile çok bulmuştur. İkramiye alan kurumların ikramiyeleri elinden alınmış, fazla mesailer ise kuşa dönmüştür. Bazı kamu kurumlarında tutulan gece nöbetlerine bile fazla mesai ödenirken yetkili sendika sessizliği tercih etmiştir.
Memura masada hiçbir hak alamayan malum yetkili sendika promosyonlardan sonra işi bir adım öteye götürmüş, üye karşılığı teşvik prim ile adeta üyeleriyle dalga geçmektedir. Sormak lazım ödenecek bu 60 TL’nin kaynağı var mıdır? Bu teşvik primi üye sayısına göre artmakta mıdır? Bu teşvik primi sadece Adana iliyle sınırlı mıdır? Aslında bu teşvik primine mesajı alan temsilcilerin ve üyelerinin tepkisi ne olacak. Üyelikten çekilip gerçek sendikacılık yapanlarla beraber mi yol alacaklar, yoksa onlarda sessiz mi kalacaklar. Tercih malum sendikanın temsilci ve üyelerinin. Değerli Memur Arkadaşım, promosyonlarla, teşvik primleriyle ve asıl önemlisi liyakatsizlikle sendikacılık olmaz. Yetki dönemi yaklaşıyor. Malum sendika kayıp yaşadıkça ne yapacağını şaşırıyor. Sendika, hükümetlerin değil memurun yandaşıdır. 
Memuru temsil edebilecek tek sendika var. O da; “Bizim İlkemiz Önce Ülkemiz” ve “Türkiye Sevdamız Ekmek İçin Kavgamız” diyen Türkiye Kamu-Sen’dir. 
Ne Mutlu Türküm Diyene…

YAZIYI PAYLAŞ!

Yorumlar / 1

  • Serkan | 06 Haziran 2020 17:20

    ÖNCELİKLE BU GÜZEL YAZINIZDAN DOLAYI TEBRİK EDİYORUM.Güzel olan yazılar ve yine anlamlı olan yazılar okuyucular tarafından okunur. Başarılar diliyorum

YAZARIN SON 5 YAZISI
25Mar

Muhsin Başkan…

29Şub

Ramazan...

26Oca

DEVLET Dersi...

06Kas

Adam Gibi Adam Celal Adan…

26Ekm

Ortadoğu’da Soykırım…