Bayram Yaklaşıyor... - İSMAİL HAKKI DALAK

Bayram Yaklaşıyor...


İnsan hep bir ikilem içerisinde. Bir tarafta sonsuz imkân, bir tarafta kıt kanaat yaşantılar. Her şeyi kendine hak görenler Allah’ın her şeyi kendisi için yarattığını zannedenler bu dünyayı yaşanmaz hale getiriyor. Sanki bu dünya Karun’a mı kaldı, Nemrut’a mı, Firavunlara mı? Sultan Süleyman’a bile kalmadı bu dünya.

Antalya halinde meyve sebzeler yok pahasına alıcı bulamadığından çöpe dökülürken, dar gelirli vatandaş yüksek fiyatlardan dolayı Pazar da bile meyve ve sebzenin yanına yaklaşamıyor.

Zengin sofralarında çeşit çeşit israf bencilliğin en büyük göstergesi değil mi? Bu israflar ne zaman duracak?

Pandemi var ama insanlar inanmıyorlar ki; tam kapanma da tatil beldelerinde tam açılmaya doğru yol alıyorlar. Gittikleri tam açılma yolunda ise kalabalıktan şikayetçiler. Sahi, bu kalabalığı kim oluşturuyor ki.

Kadın baş tacımız deriz, onlar toplumda ötekileştirilirler. Şiddet gördükleri eşlerinden şikayetçi olurlar, eşleri karakoldan denetimli serbestlik ile salıverilir.

Çocuklarımız, en kıymet verdiğimiz varlıklar. Ama en çokta onları horluyoruz bu hayatta. Şiddete, tacize ve tecavüze uğruyorlar. Cezalar caydırıcı olmalıdır. Yoksa daha…

Hayvanlar var bir de, “Sözüm ona insan denen mahlukat tarafından ayakları kesilen, diri diri yakılan, vahşice katledilen hayvanlar” nasıl anlatılırlar ki, bilemedim…

Ülkesini AB’ye şikâyet eden CHP, terörle kol kola gezenler HDP’nin desteğiyle Belediye başkanı olanlar var. Kendisini Milliyetçi olarak savunan İP’in, muhafazakârım diyen SP’nin, CHP ile ittifakta yer almalarına aklım ermiyor. AK Parti’de milletvekilliği, bakanlık hatta başbakanlık yapanların bile menfaat uğruna çark etmelerini de anlayamıyorum.

Ha birde dışarısı var. Dün Kudüs’ü İsrail’e başkent yaptığını açıklayan Trump gitti, yerine soykırım var diyen bir Biden geldi. Hadi oradan hadsizler. Kudüs kutsal dinler için mukaddes bir şehirdir. Asla tekelleştirilemez. Biden, senin söyleminle de olmayan bir şey olamaz. ABD, “Hiroşima da insanlığa atom bombası atarken niyeti soykırım yapmak değil miydi” diye sormazlar mı adama pardon Bi-don’a.

Ülkemiz de İHA’ları, SİHA’ları görmeyenler var. Türkiye’mizin hep kötüye gitmesini isteyenler var. Dışarısı bir alem içerisi bir alem.  Terör bitiyor terör be utanmazlar.

Malum Ramazan ayındayız. Fitreler verilecek. Ama Diyanet’in açıkladığı rakam asgarisi. Herkes kazancına, kurduğu sofrasına göre vermeli diye düşünüyorum. Takdir sizlerin.

Memur zam istiyor, sözleşmeli çalışan kadro, GYS’ına giren liyakat. Ama yetkili sendika illa da aidat diyor, dayanışma aidatı istiyor. Toplu sözleşme masasında yalnızca ben olayım diyor. Nedense! Sizce Neden?...

Bir tarafta Makam, bir tarafta Vatan sevdalıları var, bu Ülkede. İki tarafı da anlatmak çok zor, bir araya getirmekte. Anlayan anlamıştır zaten. Malum Ramazan ayındayız, kırmadan, dökmeden hepinize hayırlı ramazanlar…

Sahi “Bayram Yaklaşıyor” değil mi? Başlığı da attık ama yazıyı unuttuk. Bir daha ki bayrama inşallah.

Sevgiyle, saygıyla, neşeyle, mutlulukla ve huzurla kalın. İyi bayramlar…

YAZIYI PAYLAŞ!

Yorumlar / 1

  • Kadir | 06 Mayıs 2021 14:03

    Haklı konulara deginmişsin abi kalemine sağlık.

YAZARIN SON 5 YAZISI
29Şub

Ramazan...

26Oca

DEVLET Dersi...

06Kas

Adam Gibi Adam Celal Adan…

26Ekm

Ortadoğu’da Soykırım…

22Eyl

Bize Neler Oluyor…