Adaletin bu mu dünya… - İSMAİL HAKKI DALAK

Adaletin bu mu dünya…


Kafamda cevapsız sorular dolanıp duruyor. Aklım ermiyor, mantığım kabul etmiyor.

6 ve 9 yaşlarında iki küçük çocuk. İddia o ki, öz anne ve üvey baba tarafından cinsel tacize uğratılıyor. Para karşılığında çocukların ifadesine göre biri kız diğeri erkek olan çocuklar erkeklerle yatırılıyor. Çocuklar bunu hem çizerek hem yazarak hem de sözlü olarak anlatıyorlar. Tek bir eksik var ki hayatta olmaları.

Önce tutuklanan öz anne ile üvey baba mahkeme tarafından deliller karartılamayacağından ötürü yurt dışı yasağı konularak denetimli serbestlik şartıyla serbest kalıyorlar. Olaya müdahil olan Aile Bakanlığı avukatlarınca yapılan itirazlar yetersiz kalıyor ki bu iki kansız dışarıdalar. Olay sosyal medyaya düşünce iktidar ve muhalefetten itirazlar ve açıklamalar yapılıyor. Ancak çok yetersiz.

Sosyal medyaya düşen ses kaydında kız çocuk, en çok kendinin tercih edildiğini, erkeklerle annesi tarafından yatırıldığı, izlendiği, 100, 200 TL paralar alındığı beyan ediliyor. Bazı geceler aç yattıklarını da beyan eden çocuklar bizlerin yüreklerini burkuyor. Daha birçok şey anlatan, yazan çizen çocuklar tüm masumiyetleriyle bunları dile getirirken, öz ana üvey baba serbest. Bu çocuklarla yatan kalkan şerefsizlerden ise hepimiz bihaberiz de inşallah yargı haberdardır.

Devlet büyüklerinden olaya müdahil olmalarını istiyoruz. Adalet Bakanı Sayın Gül’ün talimatıyla, HSK tarafından inceleme başlatması, Aile Bakanlığı’nın müdahil olması, Hükümet sözcüsü Ömer Çelik’in açıklamaları elbette önemli. Ama bu iki zerzevatında içeriye atılması ve iddialar doğruysa ki (o yaşta ki çocuklar yalan söyleyemezler) gereken cezaları alması daha da önemli. Bu çocuklara cinsel taciz ve temas uygulayan mahlukatlarında bir an önce gereken cezaları almaları önemlidir. Bunlar dışarıda kalarak kimseye cesaret teşkil etmemelidir.

Çocuklar elbette devlet korumasına alınmıştır. Bu soysuzlara teslim edilmemelidir. Aç yatan çocuklara karşı bunlara fırınlar ekmek vermesin, marketler içeri almasın. Yüce Rabbim ’de aldıkları nefesi zehir etsin inşallah. Geçte olsa adaletin yerini bulması en kalbi temennimizdir.

Bazen çocuklar Peygamber (SAV) Efendimiz ile birlikte namaz kılar, namazın ardından onun etrafında toplanırlar, o da onların her birinin yanağına teker teker dokunarak sevgi ve şefkatini izhar ederdi. Bazen de çocukların evine gider, onlara namaz kıldırır ve çocuklar da arkasında namaza dururlardı. Sevgili Peygamberimiz çocuklara kızmaz, yaramazlıklarını görmezden gelir ve onlara müsamahakâr davranırdı. İşte çocuklar bu kadar masum ve günahsızdırlar. Şeref yoksunları yüzünden çocuklara karşı Peygamber (SAV) Efendimizin sünnetinden beri olduk. Allah’ım bu insan müsveddelerini sana havale ediyoruz.

Bu tür olaylara cesaret dahi edilemeyen güzel günler hayal ediyorum. Çocukların sokaklarda parklarda endişeden uzak özgürce oyun oynadıkları günleri ümit ediyorum. Bu olayların çok uzatılmadan bir an önce adaletin bihakkın yerini bulmasını temenni ediyorum.

Bunlar birilerimizin komşusu birilerimizin tanıdığı. Bu olayları elbette gören duyan gören oldu. ama sessiz kaldı. Ama bakar kör oldu. Yazık bize, hem de çok yazık. Yaklaşık 2 yıldır bizi yataklara düşüren, sevdiklerimiz bizden alan Covid19 belası bile bizi ıslah edememiş. Hepimizi Allah affetsin. Bir an önce silkinip kendimize gelelim. Bana ne diyen bir toplum olmaktan bir an önce kurtulmak dileğiyle.

Sadece biraz duyarlılık…

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
25Mar

Muhsin Başkan…

29Şub

Ramazan...

26Oca

DEVLET Dersi...

06Kas

Adam Gibi Adam Celal Adan…

26Ekm

Ortadoğu’da Soykırım…