Adalet Yerini Bulsun… - İSMAİL HAKKI DALAK

Adalet Yerini Bulsun…


Duyarlı mı olsun insanlar yoksa duyarsız mı? Bir karar verin ki adalet yerini bulsun. Özellikle sosyal medya kahramanları size sesleniyorum. Etliye sütlüye karışmayacaksın, sosyal medyada sizlerin deyimiyle TT (Trend Topic) olacaksınız, olayların sonucuna gündem belirleyecek ve insanların dikkatlerini üzerine çekerek tabi yine size göre TT olacaksınız. Güç geçmiyor ki bir kadın cinayeti duymayalım, bir kadın haber manşetlerinde olmasın. Bir insan kolay mı yetişiyor. Kimse evladını kötü insanlarla arkadaşlık etsin, hele hele bir kör kurşuna kurban gitsin diye yetiştirmez. Ey toplumu istediği gibi yönlendiren klavye kahramanları size sesleniyorum, “Genç bir tıp öğrencisinin sizde bir karşılığı yok mu? Bir kadını kurtarması yanlış mı oldu? Herkes gibi yoluna mı gitmeliydi? Bir insan hayatının karşılığı sizde nedir”

Konya da yaşanan olayda 19 ayrı suçtan sabıkalı Özgür Duran, sevgilisi Ayşe hanıma sokak ortasında şiddet ve darp uygularken araya Tıp fakültesi öğrencisi Kadir Şeker giriyor. Çıkan arbede de Ayşe Hanım’ın hayatına belki de son verecek Özgür Duran, beklenmedik bir şekilde hayatını kaybediyordu. Kadir şeker araya girmese olay belki de çok farklı cereyan edecek ve bizlerde o akşam haberlerde bir kadının daha cinayete kurban gittiğini duyacaktık. Olası bir cinayetten Kadir Şeker kardeşimiz sayesinde kurtulan Ayşe hanımın maktul Özgür Duran’ı savunması, Kadir Şeker’i suçlaması akıllara zarar.

Darp edilmediğini ve şiddete uğramadığını belirterek bu yönde ifadesini değiştiren Ayşe Hanım’a göre Kadir Şeker sayesinde 20’nci sabıkasını kazanamayan uyuşturucu müptelası Özgür Duran sütten çıkmış ak kaşık sanki. Bakın Ayşe Hanım ifadesinde, “O (Özgür Duran) ne yaptıysa uyuşturucudan yaptı. 19 ayrı suçtan sabıkalı olması onu kötü bir insan yapmaz” diyor. Pardon Ayşe Hanım, bir insanın kötü olabilmesi için kaç tane sabıkası olması lazım. Kadın olmanız hasebiyle terbiyemi de bozmayarak sadece yüzsüz demekle yetiniyorum.

Sayın Cumhurbaşkanımızın, “Şimdi orada Kadir insani, vicdani bir durum sergiledi. Bundan sonraki süreç tamamen yargı ile ilgili bir süreç. Temenni ederiz ki adil bir karara varırlar” ve Sayın Adalet bakanımız Gül’ün, “Kimse 'Kadir suçlu' diyemez. Ama ortada bir ceset var. Hepsi yargılama aşamasında ortaya çıkacak. Soruşturmanın tamamlanmasını bekleyeceğiz” diye yaptıkları açıklamalar Kadir gibi “İyilik yap denize at balık bilmezse halik bilir” diyerek mazlumlara el uzatanlara umut olur, diye düşünüyorum.

Ortada hiç şüphesiz bir cinayet var. Kimse öldürülmeyi hak etmiyor. Öldüren suçludur, doğru. Ama ölenin hiç mi suçu yok? Peki bu olayda Özgür Duran ölmeseydi, Kadir Şeker olaya dahil olmasaydı, akşam haberlerinde Ayşe Hanım hiç şüphesiz manşet olacaktı. Tüm bu olaylardan dolayı diyorum ki, “Umutlar kırılmasın, Kadirler cezalandırılmasın.  Fen lisesi mezunu, tüm hayali bir hekim olmak isteyen temiz ve saf duygularla yardım eden Kadir, bu milletin vicdanıdır, mazlumların sessiz çığlığıdır. Vicdanlar demir parmaklar arkasında kalmaz inşallah.”

Anadolu’muzun mert ve yürekli çocuğu Kadir kardeşim, tüm milletimizin olduğu gibi benim de dualarım seninle. Ben ve benim gibi düşünenler senin suçsuz olduğuna tüm kalbimizle inanıyoruz. Allah yar ve yardımcın olsun kardeşim.

Adalet yerini bulsun ki, İnsanlık ölmesin. Adalet yerini bulsun ki, kadınlar ölmesin. Adalet yerini bulsun ki, yürekler kanamasın. Adalet yerini bulsun ki, kimse sahipsiz kalmasın. Adalet yeriniz bulsun ki, “sevgilim iyi bir insandı” diyen yüzsüz Ayşe Hanım’lar olmasın.

Selam Saygı ve En kalbi Dualarımla…

YAZIYI PAYLAŞ!

Yorumlar / 2

  • Tutak'lı | 12 Şubat 2020 22:10

    Kalemine yüreğine sağlık ağabey. Gülkent'linin söylediklerine katılıyorum.

  • Gülkent'ten Selamlar | 12 Şubat 2020 17:16

    İlahi adalet er ya da geç tecelli edecektir. Ismail bey yazılarınızı sürekli takip ediyorum. Toplumun içine yara olmuş konulara değiniyorsunuz sizi tebrik ediyor selamlarımı iletiyorum.

YAZARIN SON 5 YAZISI
25Mar

Muhsin Başkan…

29Şub

Ramazan...

26Oca

DEVLET Dersi...

06Kas

Adam Gibi Adam Celal Adan…

26Ekm

Ortadoğu’da Soykırım…