Zalim Adalet! - HAMZA ATLI

Zalim Adalet!


Rabbime vereceğim hesabın korkusu ile bu yazıyı kaleme alma gereği hasıl oldu. Zira "burama kadar" geldi.

Güzel ülkem adına kaygı ve üzüntü duyduğumu da belirteyim.

Hüznüm adalet adına!

Müslümanım diyenlerin dahi bazı olaylara korkudan veya makam hırsından ötürü ses çıkarmaması da ayrıca hazin.

Gençlik ve geleceğimiz içindir kederim. Müslümanım demenin ötesinde insanım diyen kederlenmeli bazı şeylere. Susmamalı! İslamın yok edildiği dünyamızda, hiç olmazsa adaletten taviz vermemek adına bu yazıyı kaleme alıyorum. Son dönemlerde müslüman veya değil! insanlara yapılan istibdata başkaldırmayayım da ne yapayım? Biz bir demokrasi ülkesi değil miyiz? Herkes her fikri açıklayıp, bildiği doğruları anlatamaz mı?

Müslüman veya gayrı müslim, fikirleri doğru veya yanlış bunu yazmıyorum. Lütfen siz de yazımı eleştirirken bu kıstası göz önünde bulundurun.

Bir kişi veya topluluğa kinimiz olsa da adil olmamızı emreden islam, kâfire bile zulmettirmez!

İnsanlar bugün fikirlerini anlatamıyor. Yaşamak şöyle dursun anlatamıyorlar ve damgalanıyorlar. Bana bile bazen yazı ve eleştirilerimden dolayı "şucu, bucu" yakıştırmasını sözüm ona "müslümanlık taslayanlar" yapıyorlar.

Hele hele bazı kaygı verici gelişmeleri bu günlerde daha da derinden hissediyoruz.

Alparslan Kuytul meselesinden tutun da Ebu Hanzala meselesine kadar...

Hatta son günlerde Edirne'de yaşanan tirajikomik tutuklamaya kadar!

Edirne'de yaşanan son olay malumunuz...

Edirne'deki 10 Kasım töreninde, tören alanının yanından geçen Emine Şahin, "Atatürk ilah değildir, Allah'ın kanunları var. Atatürk Batı'nın kanunlarını getirdi" diye bağırmaya başladı.

Polis ekiplerince tören alanından uzaklaştırılarak üzeri ve çantası aranan Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon bölümü 3'üncü sınıf öğrencisi olan Şahin, daha sonra 'Atatürk'e hakaret' suçlamasıyla gözaltına alındı.

Edirne Emniyet Müdürlüğü'nde ifadesi alınan Emine Şahin, pişman olmadığını Atatürk'ü bu şekilde anmanın dinine aykırı olduğunu savunarak tören alanına da bilerek geldiğini söyledi. Geceyi gözaltında geçiren Şahin, işlemlerinin ardından Edirne Adliyesi'ne sevk edildi. Savcılık sorgusunun ardından nöbetçi mahkemeye çıkarılan Emine Şahin, 'Atatürk hatırasına alenen hakaret' suçlamasıyla tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Demokrasi ve düşünce özgürlüğü resmen ayaklar altında.

Alkışlayana eyvallah ama eleştirene yafta, damga...

Küfür var mı? Hakaret var mı?

Peki Atatürk ilah mı? Yok, değil diyorsanız yanlış olan ne?

Şimdi bana da bu hakikatleri anlattığım ve yazdığım için demeyeceğiniz söz yok biliyorum. Hatta bir yafta ile kodesi boylamam an meselesi ama olsun.

Susamam. Rabbime karşı sorumluluğum var. Bir haksızlık görünce en azından safımı belli etmem gerekiyor. Nemrut' un ateşine su taşıyan karınca kadar da olamazsak yazık bizlere...

Bu mu müslümanlığımız? Bu mu adalet anlayışımız? Bizden olmayanı ezmek ve ezilene rıza göstermek midir insanlığımız?

Zulüm karşısında susan dilsiz şeytandır şiarıyla bu köşemde hak arama mücadelesi veren mazlumlara değinmek istedim. En azından böyle  bir desteği esirgemeyeyim dedim. Sizden istirhamım yazımı okuyup paylaşmanız ve sessiz kalmamamızdır.

Bir başka zulüm örneği;

-Ebu Hanzala ismiyle tanınan şahıs...

Belki birçoğunuz tanımaz. Belki bir kısmınız "amaaan bana ne" der. Ama ben diyemiyorum... Gerçek adı Halis Bayancuk. Hepiniz kadar tanımadığım! sosyal medya ile youtube gibi sitelerden bildiğim, görüş ve düşüncelerini oradan öğrenmeye çalıştığım onlarca kişiden biri...

Araştırdığım kadarıyla hiçbir zaman eyleme meyletmemiş, polis taşlamamış, askere küfretmemiş biri. Sistemle ilgili "fikirlerini" açıkça söyleyip, düşüncelerini tebliğ ettiği için defalarca tutuklanmış bir mazlum. Hangi gerekçe ile?

Bu ülkede top, gay, lezbiyen, transseksüel, biseksüel serbestken, zinaya ve yapana ses çıkarılmazken, genel eve her isteyen gidebilirken, terörist övücülere maaş bağlanıp vekil yapılırken bu adamdan ne istiyor bu sistem? Hangi suçtan dolayı bu adamların üzerine gidiyoruz?

Alparslan Kuytul da malumunuz. Suçsuz diye serbest bırakılan, kavuşturmaya gerek yoktur denilen bir adam. Neden cezaevlerinde süründürülüyor? 

Yazık değil mi bunlara? Sırf sistemi veya hükümeti eleştiriyorlar diye neden bunları ailelerinden ayrı bırakıyoruz?

Neden bu insanlara zulmediyor veya zulme sessiz kalıyoruz?

Sizi bilmem. Ben Allah'tan ve onun bana soracağı hesaptan korkarım!

La ğalibe İllAllah!

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
21Mar

Muhtarlıklar Önemli mi?

18Mar

Çok Yaşa Tayyip Baba!

13Mar

Oy Moy Yok!

07Mar

Seçim Analizi!

29Şub

Nasıl Bir Toplum Olduk?