Serotonin... - İSMAİL HAKKI DALAK

Serotonin...


Serotonin hormonu; yaşamın mutluluk kaynağı.

Sıkıntı, stres, uykusuzluk gibi daha birçok nedenden dolayı insanlar mutsuz oluyor. Birde bunlara geçim derdi ve gelecek endişesi eklenince vay geldi halimize. Kümes hayvanları, balık, tam tahıllı buğdaylar, süt ürünleri, yumurta akı ve omega-6 içeren besin kaynakları ile daha burada sayamayacağım birçok gıda maddesi serotonin hormonunuzun yükselmesine neden olarak mutlu olmanızı sağlar.

Tabi ki insanların mutlu olmasını sağlayacak daha birçok alan var, gıdaların haricinde.

Mesela devlet memurları için yapılan görevde yükselmelerde yandaşa makam için kullanılan mülakatların nasıl ve ne şartta yapıldığına bakılmaksızın kaldırılması da serotonin hormonunuzun yükselmesine neden olarak mutlu olmanızı sağlar.

Yetkili ve etkisiz bir sendika olan Memur Sen’in korku ve baskı kurarak yapmış olduğu üyelerin üzerindeki baskıyı kaldırması da serotonin hormonunun yükselmesine katkı sağlayarak memurların mutlu olmasını sağlar.

Liyakate önem verilerek yapılan atamalar hem işyerinde kaliteyi artırır, hem de çalışma azmini hızlandırarak serotonin hormonunu yükselterek çalışanların mutlu olmasını sağlar.

Yetkili sendikanın belirleneceği mayıs ayı yaklaşırken, açıklanan görevde yükselmeler mayıs sonrasına bırakılırsa, insanların hürriyetleri doğrultusunda sendikal tercihlerini yapmalarına müdahale yapılmamış olur ki bu da serotonin hormonunun yükselmesini sağlayarak mutlu olmalarına olanak sağlanmış olur.

Gelecek kaygısını ortadan kaldırmak için herkese eşit imkânlar sağlanırsa, herkes ve herkesim için yarınlar aydınlık olursa vücuttaki serotonin hormonu yükselir ve insanlar mutlu olur.

En az 25 yılda yetişen bir çocuk üniversiteyi bitirdiğinde referansı siyasiler değil de kendi bilgi birikim ve mesleği olursa serotonin hormonu yükselerek o çocuğun mutlu bir yaşam sürmesine imkân verilmiş olur.

Ülkemizin çevresini her asırda olduğu gibi bu asırda da kuduz itler sarmış. İçerde de ağızlarından salyalar akarak gezen dost görünümlü kahpeler var. Bunlar dışarda bu topraklara gözünü dikmiş it soylarının iç sürümleridir. Dış güçlerin bizlere yaptığı dayatmaları onlarda içerde yapmaktalar. Her türlü hile ve entrikalarla insanlarımızın elindeki serotonin hormonunu alarak mutsuzluğa düşmelerini sağlamaktadırlar. Lütfen bunlara uymayalım. Baskılara boyun eğmeyelim. Öncelikle kendimiz olalım. Serotonin hormonu hür iradelerin elindedir. Boyunduruk altında yaşayanlarda bulunmaz. Onlar, hayatları boyunca mutlu olmak için her gün fırıldak gibi dönerler. Güç kimdeyse onlar onun etrafında kümelenerek serotonin hormonunu ararlar. Âcizane olarak onlara tavsiyem, ya yukarda örneğini verdiğim besinlerden elde etsinler ya da Onurlu, Haysiyetli ve Şerefli bir yaşam sürsünler, inanın göreceklerdir, gerçek mutluluğu ve iç huzuru.

Hayat mücadelelerini Onurlu, Şerefli ve Haysiyetli bir yaşam mücadelesi vererek yapan tüm dostlara…

Selam, Saygı ve En Kalbi Dualarımla…

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
25Mar

Muhsin Başkan…

29Şub

Ramazan...

26Oca

DEVLET Dersi...

06Kas

Adam Gibi Adam Celal Adan…

26Ekm

Ortadoğu’da Soykırım…