Kadın Deyince... - ARMAĞAN DİREK

Kadın Deyince...


İnsanın içinden geçen sözler bazen dile öyle güzel yansır ki o sözler dinleyeni kendinden alıp başka diyarlara götürür... Peki bu sözler, kalpten gelen duyguların dile yansımasından başka neyi ifade eder?

Her insanın yaşadığı mutluluk, neşe, huzur gibi duyguların yanında bunların tam aksi huzursuzluk, acı, keder, hayata dair tüm olumsuzluklar... İçten içe insanı yiyip bitiren o kara düşünceler, olumsuzluklar...

Çoğu insan duygusunu içinde yaşar, yaşamak zorunda kalabilir. Dışa yansıtmanın kendi zayıflığını gün yüzüne çıkaracağını düşünür ve bundan korkar. Hangi duygu olursa olsun, o duyguyu  dışa vurmak insanı daha çok rahatlatacaktır.

Duygularını en çok içine atanların erkekler olduğunu söyleyebiliriz. İçine attıkları duygular bazen güzel bazen hüzün kokan duygulardır. Kadınlar ise, mutluluklarını gizleyemez ama acılarını en iyi gizleyen varlık da kadındır.

İnsanoğluna bahşedilen en güzel duygular sevmek ve sevilmektir ki bu duygular adeta mutluluğun sihirli anahtarlarıdır. Mutluluğun anahtarlarını biliyorsak neden bunları doğru kapılarda kullanamıyoruz? Doğru olanı bilsek de, duygular bazen bizleri yanıltır; yanlış kapıya yöneltir. Sonrası malum, hüzün kapılarına yönelme olur ve insanlar da böylece kendilerine verilen o güzel anahtarların kıymetini bilmez, onları kullanmadan ömründen ömür geçer.

Kadınlar, doğaları gereği duygusal yaratılmış varlıklardır. Peki öyleyse kadın ne ister?

"Kadın ne ister?" sorusunun yanıtı ise, her insan gibi -cinsiyet ayırt etmeksizin söylemek isterim- onlar da sevmek ve sevilmek, değer görmek ister. Kıymetinin bilinmesini ve yaptığı işlerinde takdir edilmek  ister. İster çalışan ve isterse çalışmayan kadın olsun,, bu kategoride ayrı tutulmaksızın değer görmek ister. Bundan sebeptir ki  her alanda başarıya imza atmış, her alanda kendini ispat edip başarı elde etmiş yetenekli  varlıklardır. Rabbim her bir kuluna herhangi bir alanda ve konuda bir özellik, yetenek vermiş ama kadını daha özel ve donanımlı yaratmıştır. Onlar, yuvalarını ayakta tutmak için her türlü zorluğu eşiyle beraber göğüsleyen güçlü insanlardır.

Erkekler kadınların kadınlar da erkeklerin değerini bilirse, kimse kimseye haksızlık yapmazsa, anlayış düzen ve birliktelik olursa, dünya hayatı da o denli güzel, huzur ve mutluluk içinde olur.

Herkes birbirini sevsin, saysın... Bu iki özellik olduktan sonra arkasından tam bir güven gelir. Sevgi,saygı ve güvenin olduğu ortamda mutluluk kaçınılmaz olur.

Sevdiğiniz kişilere "SENİ SEVİYORUM" cümlesini kullanın. Onlara sevildiklerini, değer gördüklerini hissettirin ki karşılıklı sevgi saygı içerisinde mutluluğun haz noktasına ulaşsınlar. Bu sihirli cümlenin böyle bir gücü var. İnsanların geneli özellikle de kadınlar, güzel duyguların dile getirilmesini ister. Aslında her insanoğlu ister ama kadınlar yaratılış bakımından narin varlıklar olduğu için onlar bu güzel sözleri bildikleri halde çoğu zaman duymak isterler ve hatta görmek isterler. Kadın sevildikçe içindeki sevgi tomurcukları açar, onlar açtıkça da etrafına sıcacık gülücükler saçar ve o gülücükler koca bir gülümsemeye sebep olur. Karşıdaki insana bu pozitifliği hissettirir ve o ortamda bulunan her kim olursa olsun mutluluk duyar.

Bir insanoğlunun yetişmesindeki ilk temeli "ANNE" atar. Anne'nin bu gücü tartışılamaz. Annenin mutlu ve huzurlu olması demek sağlıklı bireylerin yetiştirilmesi demektir. Bir ülkenin de böyle yetiştirilmiş bireylere ihtiyacı var. Psikolojik yönden mutlu olarak yetişen çocuklar ise o ülkeye umut veren ışıktır. Geleceğimizin ışıklarını öyle bir parlatalım ki bu ışık tüm dünyada her yöne yayılsın ve herkes bu ışığa hayranlıkla bakakalsınlar. Anneler mutlu olursa, çocuklar mutlu olur. Çocuklar mutlu olursa, akıllı zeki insanlar ülkemizi yönetmiş olur...

Kadınlarınızı sevin, geleceğinizi sağlam temeller üzerine kurun. Sevgi, tüm canlıların en temel ihtiyacıdır. Sevin, sevilin, hayatınızı sevgi çerçevesi ile güzelleştirin. Sevgi her şeyin ilacı ve mutluluğu açan tek anahtardır.

Kadın, sevmek, sevilmek, sayılmak, saygı ve değer görmek, güzellik ister; her canlının istediği o paha biçilmez duyguyu her hücresinde hissetmek ister.

YAZIYI PAYLAŞ!

Yorumlar / 2

  • Hatice | 26 Aralık 2021 19:47

    Yazınız güzel olmuş. Tebrikler,Kaleminize sağlık ve tüm ekibinizi tebrik ediyorum. Bassarilar diliyorum.

  • Ayşe inal | 26 Aralık 2021 00:17

    Tebrik ederim. Başarılarının devamını dilerim. Yolun açık olsun.

YAZARIN SON 5 YAZISI
12May

Seçime Giderken

13Oca
29Ara

Yeni Yıl Temennisi

09Kas

Umulanı Beklemek...

15Haz

İffetli Olmanın Değeri