Yaradana Olan Ahdimizi Unuttuk - ALİ FIRAT

Yaradana Olan Ahdimizi Unuttuk


İnsan olarak her şeyin hep daha iyisini,dahafazlasını,daha lüksünü arayıp,isteyip bir türlü doymak bilmedik.

Yaratıcımıza olan kulluğumuzu,anne-baba'ya olan evlatlığımızı,evlatlarımıza olan anne-babalığımızı,çevremize  olan komşuluk,dostluk,arkadaşlığımızı unuttuk.

 Bizler kimiz?Neyiz ve bu dünyaya niçin gönderildik?

Asıl gayemiz,dünyaya geliş sebebimiz neydi?

 Insanın yaratılmadan önce "Galu Belâ"da ruhlarımızın toplaşıp "Elestü bi rabbiküm"sualine yani;Allah'ın; "Ben sizin Rabbiniz değilmiyim?"sorusuna "Elbette sen bizim Rabbimizsin" diye söz verdiğimiz ahde vefamız nerede kaldı?(Araf süresi 172-173)

  Öncelikli olarak Allah'a karşı vefakar olmalı ve bu da ancak ve ancak onun emirlerine riayet ile mümkündür.Unutulmamalı ki Allah'a vefası olanın diğer yaratılmışlara da vefası vardır.Bu sözleşme ile dünyaya gelip bütün insanlar "müslüman"olarak doğar. Amma velakin herkes kendi tercihleri doğrultusunda yaşar.Farklı din,dil,ırk,kabile ve soydan gelip hayatlarını ve fikirlerini yaşam tarzlarına göre şekillendirip kendi yolunu seçmektedir.

  "Galu bela"da tanıdığımız ve söz verdiğimiz rabbimizi insan olarak unuttuk.Bir

 imtihan olarak gönderildiği miz şu dünyayı çok sevdik, öyle sevdik ki insan olmanın sorumluluklarını bile bile unutup kendi benliğimizi her şeyden üstün gördük.

 Bizler kalbimizi o kadar gururla kibirle ve kinle doldurduk ki iyiliklerimiz gösteriş,yaptıklarımız karşılık bekler oldu.Her an takdir ve teşekkür bekledik. Allah'tan beklemek yerine başkalarından umduk.

  "Ne derler"sözünü adeta kendimize düstur edindik. "Allah ne der" demek yerine kendimiz gibi aciz kullardan medet umduk.İnsanların o gösterişli lüks yaşantılarına bakıp "keşke"deyip özendik. Halbuki her şeyden önce hayırlısını istemek ve dilemek gerekmez mi? Hep yarınların hesabını yapıp,hiç ölmeyecekmiş gibi gururla kibirle dolaştık bu dünya gezegeninde.

  Meğer ne çok şey sığdırmışız şu dünyamıza. Doymak bilmemişiz hep istemiş ve beklemişiz.Ahde vefamızı unutup kendi nefislerimizin esiri olduk.

  Ahde vefasızlık gösterdik. Affet Allah'ım affet...

     Vesselâm...

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
13Mar

Dostluk ve Arkadaşlık

24Şub
14Şub
12Şub

Seçilmiş Yalnızlık Nedir

18Tem